Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Jasee

Jasee Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите...би сакала да ве прашам за студирање логопедија на медицински факултет дали се оди директно на логопедија или пред тоа треба да се учи општа медицина факултетот 5-6 години,ве молам за повеќе информации...фала од напред :)

2. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    Директно одиш на логопедија.Трае три години и после ако сакаш продолжуваш уште една година-специјалистичка за клинички логопед.

3. shivaree

shivaree Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Zdravo na site!
    Ovaa godina planiram da se zapisham na Medicinskiot fakultet vo Skopje (studiska programa: Opshta medicina) pa me interesira okolu maturata, dali ako predmetite od matura se soodvetni za ovaa studiska programa povekje se boduvaat, dali kje imam prednost ako temata na proektnata zadacha e od oblasta na medicinata, kakvi vi bea na vas ocenkite od matura i so kolku poeni ve primija?
    Vi blagodaram odnapred :)

4. emerald.orchid

emerald.orchid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    Што мислите?Избрав македонски ,математика и англиски екстерни, физика интерен за матура.Ќе имам ли шанси за медицински со овие предмети?

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Имаше на страната на уким мислам листа направена за сите факултети, во однос на предметите кои се вреднуваат повеќе.
    Конкретно за медицински не се сеќавам како пишуваше, но од искуството на медицинарите од мојата генерација, сигурна сум дека речиси 95% одбраа биологија и хемија од интерните и македонски и англиски од овие другиве. :)

Тоа дали ќе имаш шанси никој не може да ти каже со сигурност, затоа што зависи од успехот на генерацијата. Ако имате добри резултати на матура општо како генерација, тешко ќе биде да се влезе затоа што границата ќе се покачи.
    Јас мислам дека добри ти се предметите, но гледај да се потрудиш да го дадеш максимумот и да имаш што е можно подобри резултати.

6. shivaree

shivaree Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Blagodaram! :) Spored noviot koncept za polaganje na drzavna matura jas izbrav makedonski, angliski i hemija eksterni, a biologija kako interen predmet. Se nadevam na najdobroto. :)

7. tamicka

tamicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Има ли некој во план да се запишува Медицински факултет- смер радиографски техничар? :)

8. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Ме интересира каде може да видам специјализациите приватни колку години траат, цена и предмети?? Поконкретно ме интересира за педијатрија специјализација.

9. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    http://www.medf.ukim.edu.mk/upload/dok/ ... 194505.pdf

10. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Ќе ми каже ли некоја како е на медицинскиот факултет ( општа медицина) во Штип ? Какви се професорите ? Нешто во врска со праксата, во болница одите или ? Има ли оценки по пракса ? И кога би требало повторно да се запишете на медицинскиот факултет дали би се запишале повторно знаејќи низ се што треба да поминете ? :)
    Исто така ако има некоја феминка што планира да се запише оваа година на општа медицина - нека ми пише :)

11. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Имам едно прашање...може е и глупо ама ве молам не ми замерувајте....Ако се запишиш средно за медицинска сестра,можеш ли после факултет за општа медицина? :?:

12. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Секако :)

13. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Фала на одговорот :)

14. cookie19

cookie19 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки.
    4 година сум лаборант. Сакам да продолжам медицина и понатака, ма да свесна сум дека на општа медицина нема да ме примат ни под разно, затоа што во прва и втора не поминав одлична. Е сега, би сакала да ми помогнете и да ми кажете некои опции кои би можела да ги продолжам и понатака, без разлика дали се поврзани со лабораториски техничар или не и да ми ги објасните малце подетално :$

15. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Едно прашање до студентките ме интересира (бидејќи од септември сакам да седам во стан негде во склоп на државна болница) дали некој има стан во кој киријата не е повеќе од 70 евра а да е солидно среден ?
    Барам да е за до 3 ца максимум , да имам услови да учам..

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Се наоѓаат станови, имам другарки сместени во тој регион и тука некаде се со трошоците, меѓутоа имај предвид дека стан ќе треба да почнете да барате уште од мај, затоа што веќе во екот на јули или август тешко да се најде убав, а ефтин стан.

17. Piink

Piink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    И јас имам едно прашање.
    Задолжителлно ли е присуството на сите предавања, до степен да ако имаш повеќе од два минуси не можеш да земеш потпис, или може да се пропушти некоЈ ден во неделата и да не се присуствува, особено тоа пред колоквиуми за да има повеќе време за учење?

18. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Ти требаат 51 до 60 % присуство од предавања ( зависи од предметот ) , додека вежбите се пообавезни, имаш право на два минуси само, ама пак ако не ти одговара твојот термин, можеш да замениш со друга група . И така .. :)

19. Tina.Tinnka

Tina.Tinnka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Високата за Физиотерапвет.. Да или Не?

Дали има некои запишани на високата за фзт на медицински? Како иде, лесно - тешко, има ли перспектива со тоа, дали се каете што се запишавте на тоа ?????

20. Ninna4

Ninna4 Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Планира ли некој оваа година да се запишува на медицикскиот факултет во Скопје ? :D