Не се секирајте не има и нас под 90 поени шо конкуриравме. А и под 85 има доста (према лански прелиминарни листи доста си пробуваат (пробуваме) среќа).
Ако презапишеш условен предмет фактички не ги губиш другите предмети шо ти се положени ама губиш година со преслушување на предметот. А се квадрира ако немаш доволно ектс кредити (не знам точно колку беа) и тогаш ја губиш цела година (јас вака мислам поправете ме ако грешам).
Поракава се однесува за сите бруцоши што ве интересира повеќе за факултетот ако имате нејаснотии за нешто, обратете се кај мене слободно
Квадратот се пишува кога ја губиш годината (исто ти е) и втор пат ја запишуваш истата. Во Скопје, го запишуваш ако не ги фатиш (положиш) условните предмети, во Штип ако не собереш кредити. Секој универзитет е со различна политика околу тоа од што зависи квадратот.
Zdravo zenski,imam dve prasanja,prvo do kolku krediti smee za semestar vo privatna kvota (35?) i vtoro za prezapisuvanje na predmet kako odi so plakanjeto treba na druga uplatnica sto kako ako nekoj moze da mi objasni
Ако прашуваш за во Скопје: 1. Квотата нема врска со кредитите. Со просек до 8 или 8,5 - до 35 кредити може да се запишат. 2. Има уплатница за презапишување кредити, ке си го помножиш бројот на кредити што ти ги носи предметот со 410 и ќе си ја уплатиш сумата на соодветната уплатница и со сите документи за упис на семестар ги носиш у студентски. Пред тоа, електронски си го презапишуваш предметот и во образецот.
Тие што имате 96 поени, здивнете сега до петок. Отприлика за во државна последниот примен е со 95,5 поени. Не ме фаќајте одма здраво за готово. Петок чекаме за да официјализираме.