Zdravo kolegi, dali moze od opsta medicina da se prefrlis na med. Sestri vo skopje ? I sto treba dokumenti da se dostavat do dekanat?
Изборните не е важно кога ќе се земат и кои. Битно е 7 изборни (по ново од сесијава) да имате за сите 6 години студии (кој како сака си ги распределува)
Супер информација е ова за ние што сме нови, баш е корисна, претходно 5 беа (ко шо ги броев од курикулумот)?. Добро, ја лично секако сега не би земала додатен предмет доволни се овие 8, а и додека се влезе во шема ама не е лошо да си знам.
Утре ги подаваме документите за упис на тригодишни ренген студии. Ве молам за совет дали треба утре да запишам некој изборен предмет и некоја ваша препорака за предмет кој би бил полесен. Ви благодарам
I nie znaevme 5 izborni taman se otkachivme srekjni, na odmor mi stigna spektakularno izvestuvanje deka sesijava im teknalo 7 izborni za nova generacija i 9 predmeti nalupav u 5ta godina Faktichki 5te izborni ke vazhat za tie shto se stara generacija so akreditacija od 2010, nie od 2014 navaka so 7 ke sme.
Bi sakala da prasam vo vrska so predmetot Hemija na med.fak Skopje,dali dosega imate informacija mozebi dali nekoj izgubil godina bas poradi hemija ? sto ako na nekoj i ne mu odi bas ..dali ke mu progledaat kroz prsti bidejki sepak studira medicina ili naprotiv bas si isprasuvaat strogo ? i dali se uci isto vo skopje hemija ,mislam istiot potpolno materijal kako sto se uci vo stip ili poobemen e materijalot ?
Skoro radi sekoj predmet mozhe da se izgubi godina tuka, ali povekje zavisi i od toa kaj koj prof od taa katedra ke polagash i dali saka da ti progleda. So apla nikakvo ne znaenje sekako nema da te pushti bilo koj ama rachunaj deka na taa katedra posle imash biohemija 1, biohemija 2 i klinichka biohemija. Taka da so hemija i da ti se progleda, ne e tuka krajot. @Lollipop_123 @Dream-Girl B13 i 14 zaedno gi drzhat vezhbite taka da ete vi spojka
Сега утре ќе испаднам А група, спојка за мене нема. Сама на себе ќе сум си изгледа спојка. Иначе сте изнапишувале, а сега ја отворам темава. Се надевам дека нема да ми праат проблем што сѐ убаво си уплатив ама цел на дознака не пишав баш како предвиденото. Пишав "за семестар" на едната, "студентски информатор и наставна програма" и на другата уплатница не се сеќавам. Веројатно нема да пречи, кога парите им се уплатени.
Гледам сте пишувале дека сте ги пријавиле и предметите, јас тоа не го потполнив затоа што не бев сигурна кои се точно, а не ми кажаа дека имам грешка кога ми ги земаа документите(подобро кажано жената не ги ни отвори), сега да не има некој проблем или...?