По правило би требало прв и втор, ако не сега слушнав дека можело и да ти ги вратат, јас сакам да си ми ги вратат па здравје боже за 3 семестар ќе си уплатам
упис на тригодишни ренген студии. Ве молам за совет дали треба да запишам некој изборен предмет и некоја ваша препорака за предмет кој би бил полесен. Ви благодарам
Повели Инаку сите од Б група заедно ќе бидете во амфитеатар, на предавања. Гледам повеќето од вас се Б група. И јас бев Б група кога бев на факултет
Тие ја чекаат листата и сите што имаат уплатено за прв семестар и се на листата, следните два семестра ги ослободуваат т.е. втор и трет. Тоа го прават за да нема забуна со враќање пари и слично бидејќи рефундацијата е тежок процес, документациски. Нормално тоа го прават зашто сметаат дека најдобрите 10 со 99,нешто поени се јаки студенти и нема да имаат проблем да запишат трет семестар. Во секој случај два семсетра ќе си ослободена. Внимавај лозинката мора да има голема буква, број и знак.
Ve molam zenski,bev 3 pati vo studenski prasanja da prasam za prezapisuvanje da predmet i mi kazaa deka imalo se na stranata na med.Jas ne mozam da najdam nisto,ni cenovnik,ni uplatnici na koj se plaka predmetot ni nisto.Ve molam pomognete mi zasto ne znam kako da se snajdam
Што е со предметот спорт и здравје? Никаде у распоред го нема, а претпоставувам нешто се оддржуваат вежби за да се земе потпис или? Како иде земањето потпис по предметов? Чисто информативно ме интересира.
Од новите програми е и за сите факултети важи. Настава се одржува во салата кај Машински факултет. Присуствата се бележат со плус и минус и во зависност од тоа ќе види дали ќе ти даде потпис професорот. Не знам што се прави или колку присуства треба да имаш за потпис бидејќи не го имав тој предмет. Знам дека за вонредни ученици и за тие што сакаат да дополнат присуство се организира меч во куглање. 0 кредити носи колку што знам. Прашај исто и дали се пријавува на iknow.
Mislam deka beshe ako imash pomalce od 50% od predvidenite krediti vo semestar i ako ist predmet prezapishesh tri pati
има ли некаков рок до кога важи тоа да се освојат 50% бидејќи сега освоив 50% од кредитите или нема врска
Do upisot na noviot semestar, faktichki semestar za semestar da imash minimum 50% od predvidenite krediti osvoeno. Ako prashuvash za Ukim normalno. Za shtip ne znam kako e.
Не мора, ке се договорите со професоркат да имате вежби 2 или 3 саботи на кеј или водно и дпбивате потпис