Да за УКИМ значи запишување нов семестар е 27 јас ако земам оценка која ги исполнува тие 50 % на 20 не би имало никаков проблем нели
Да јасно јас имам 13 кредити од прв семестар и имам предмет да полагам на 23 септември кој ми ги исполнува тие 50% а запишување на нов семестар е 27 септмври не би имало проблем блиското време и не треба ништо да поднесам на студентски да потврдам дека имам 50%
205 денари во државна и 410 денари во приватна квота. Пишува во iknow цена на кредит кај запишани семестри.
Абе добри ли се тие каква сала кај машински какво куглање ти глава од книга нема да можеш да кренеш они куглање. Да океј е и спорт и се ама па премногу е секакви живи и диви активности да имаш(читај:потребни и непотребни) на факултет како што е медицина. Стварно не знам ја последно информација добив дека имало планинарење до Водно да добиеш потпис поправете ме ако грешам.
Сакав да прашам во врска со темава ако од условните предмети не положиш еден тогаш квадрираш или слободно запишуваш 2 година но неможеш да ги слушаш тие предмети што се условувале од тој не положен предмет?
медицински никогаш не објавува со име и презиме студенти, секогаш се со шифра и не се знаат студентите се до предавања
Втора година секако ја запишуваш. Условите се, како што напишала членката која си ја цитирал, за запишување на четврта година. Треба да ти е положено сè (освен одредени 2-3 предмети) за да имаш право да запишеш четврта, ако не, ќе си паузираш година дури не го положиш условниот кој ти останал. Во студентскиот информатор кој го даваат на прв академски час, а го има и во електронска верзија на вебсајтот на МедФ, има сè убаво напишано, отвори го, прочитај си детално.
Luge sakav sa prasam neSto,jas sum privatna kvota i ne fativ uslov za 3ta osven za 2 predmeti i sega jas treba da platam 200e semestar i plus 3 predmeti so razlicni krediti t.e 20000 den? Grubo zboram ust. Jas 12000 den plakam za 2 predmeti samo?
За презапишана година не се плаќа партиципација, туку само предметот кој го презапишуваш според тоа колку кредити носи. Нека ме поправи некој ако грешам. Ама баш оваа година моја другарка презапиша трета за 3 предмети и не плати партиципација.
Cekaj,ne plati rata od 100/200 e? A predmeti sto gi slusam od treta 2 se za tie nisto li ne se plaka? Lelel ve molam pomogneye mi I moze li nekoj da mi kaze kako se zapisuva semestar vo semestralniotblist.Na prvata strana se pisuvaat prvo predmeyite koi gi prezapisuvam pa redovnite predmeti ili?
Јас мислам дека треба да платиш само за двата предмети, во зависнот кој предмет колку кредити има. Бидејќи ти нема да бидеш трета, туку втора. Кога ќе бидеш трета ќе си платиш партиципација за семестарот. Така мислам, ама прашај си пак во деканат.