дали можете да ми објансете нешто во рвска до медицински факултет но отсек медицинска сестра и техничар
Има ли некој што е запишан на смер - физиотерапевт на Медицинскиот Факултет во Скопје ? Доколку има нека пише нешто поопширно како е што е , со колку поени се влегува во државна квота и дали е исплатливо да се учи,каква е иднината со тој факултет . Споделувајте мислења
И јас сум матурантка..ке се запишувам на медицински факултет во Скопје...Радиолошки техничар...Има некој другар/другарка што ке се запишува истово?
Планирам да се запишам на медицински факултет во Штип, на општа медицина, ако може да споделите мислење оние што веќе студирате на овој факултет колку сте задоволни и ако има некој што планира да се запише нека ми пише лп
Девојки знае некоја од вас дали смерот за физиотерапевти на мед. факултет се смета за факултет или за вишо средно образование бидејќи имам такви информации па ако е некој поупатен од мене да ми каже дали е така...
Абе тоа се дезинформации. Порано беа наводно виши школи и не знам што, ама сега се разбира дека е факултет се здобиваш со звање дипломиран физиотерапевт и имаш можност за додипломски... Не е со сигурност вишо средно бидејќи во средно си има смер за тоа а на факултет е веќе друго учиш поопширно едно друго.
Епа затоа сега постои матурата наместо приемниот испит. А според мене приемниот испит е далеку подобро нешто, особено за медицинскиот факултет за да има квалитетен медицински кадар и секако тоа место да припадне на оние кои веќе ја имаат основата од медицинската гранка т.е на оние кои веќе учеле средно медицинско .