1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    @jesica-003 And? Site toa go znaeme, ne ja gledam celta na diskusijava shto se provlekuva. So pishuvanje tuka i debata e samo prazno pishuvanje.

Bash ako tuka se pishe, tie shto imaat vrski ke si rechat "lele kolku se u pravo lugjevo, ajde sega nema da si gi koristam vrskite, ke bidam poshten lik a znam deka nema da sednam naucham".
    Da ne se razbereme pogreshno, jas sum protiv takvite raboti ama iskorenuvanje na toa ne postoi, makar dur sme zhivi da verglame tuka, koj saka neka vodi obrazovanie i drzhava, nepotizmot e sostaven del vo sekoja fela i nema poenta da se debatira okolu toa. Ednostavno go kulirash toa, si uchish za sebe i ne obrnuvash vnimanie na takvi raboti.

Ja sfakjam jas i tvojata poenta ali toa e. Tuka zhiveeme, vo takvo vreme tuka se takvi standardi, tuka takvi lugje ne vodat i takov e narodot. Nema prostor za nekoja posebna demagogija. Nema ni poenta od toa "ama vo drugi drzhavi e vaka, taka, onaka). Koga bi otishle u druga drzhava bi go prifatile toj sistem, standard, narod i sl. Tuka se pomiruvame so ovoj i toa e toa.

На Alisa22, Dream-Girl, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  2. jesica-003

jesica-003 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    34
    така е, ние и кон се се помируваме што е абнормално, ама за случајов стварно не постои решение во догледна иднина.

Да ве прашам има некој искуство од доктор Башеска патологија? мислам дека не постои некој со позитивно искуство, како се полагањата кај нејзе?

3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    118.719
    И во мое време важеше за многу строга, и слушам до ден денес е таква. Од 30 души кај неа, само 2-3ца положуваа и тоа едвај со 6 ка.
    Среќа, не сум полагала кај неа

На jesica-003 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Jas se imav padnato kaj nea za kecot vo junska sesija pamtam, zaedno so ushte 12 dushi i site se otkazhavme, posho terminot za polaganje beshe utredenta posle chitanjeto, a kaj drugite profesori polagaa do 20ti juli togash :rofl:

Kako shto kazha @Alishan30 retko polozhuva i toa so slabi oceni. Ne vredi zamaranje i nervozi, poshto posle 10ka izvadiv kaj drug profesor vo avgust :inlove:

На Glossy-girl, Alishan30 и jesica-003 им се допаѓа ова.
  5. Dea.1519

Dea.1519 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    24
    Nekoj da ne znae kako moze t.e. koj e uslovot za preminuvanje od privatna vo drzavna kvota?

6. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    18.211
    Нема таков услов.
    Од државна можеш да паднеш во приватна ако по трет пат презапишеш ист предмет, но од приватна не можеш на никој начин да се искачиш во државна квота.
    Ова за УКИМ, за другите не знам.

7. Unicornus

Unicornus Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.268
    Јас слушнав од колеги дека ако имаш просек над 8.5 и ако ти се положени 100% од предметите од соодветниот семестар, може да се премине во државна квота.
    Сепак најдобро е да се праша во деканат за веродостојноста на информацијава.

На Natalyy123 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.309
    И јас најдов ваква информација на нет и тоа важело за студенти запишани од 2017/18та академска година па наваму. За студенти пред тоа запишани не.
    Колку е точно не знам навистина.

9. Annna21

Annna21 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Здраво, јас сум на логопедија и ме интересира дали треба да се внесуваат предметите за зимскиот семестар на iknow ?

На xxxУбавотоПајче му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ana17

Ana17 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Zdravo,dali nekoj znae kako e za polaganje komisiski anatomija2?

11. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    18.211
    Дечки, таква информација досега не била објавена од деканат (баш детално ја расчепкав огласната табла на вебсајтот на МедФ, како и фб страната на деканат за да се осигурам пред да пишам тука), а ако не е објавено на тие две места не би сметала такви информациии за точни. Јас лично немам наидено на инфо за од 2017/18 генерација - ако најдете нешто такво баш споделете тука, можеби ќе му биде од помош некому, но, за од предходните генерации одговорно тврдам дека е така како што пишав погоре (од државна во приватна се паѓа при презапишување ист предмет по третпат, а од приватна во државна не може).
    Затоа при самиот упис и потпишувате договор за студирање, од кој договор една копија ви даваат вам а една останува во деканат, со тоа се обврзувате на студии за одредена сума.
    Ако сакате вие секако можете и да се обратите на шалтер на студентски прашања, сигурно конечно ќе ви ја решат дилемата :)

Прв семестар ќе си сега? Не треба.
    Ако си трет семестар - секако дека треба.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annna21

Annna21 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Прв семестар сум сега, благодарам :D
    А исто така има погрешено во личните податоци, каде треба да се обратам за тоа ?

13. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Во деканат

14. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    130
    Морам да признам дека како на компјутеров гледам дека се приближува 1 окт,некако не ми се тргнува,најповеќе кога ќе ми текне дека ке треба да се оди како на школо секој ден (по цел ден) а некои вонредни студенти на други факултети си уживаат дома и си полагаат само (но сами си одбравме медицина) тоа е :)

На buba4e89, Angie1432, Lollipop_123 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kajl

kajl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    216
    Здраво. Јас сум прва година сега и ме интересира како се снаоѓате со книги? Исклучиво ги копирате или има соодветна библиотека или како? За уким прашувам

16. Babybabygirl

Babybabygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    70
    Vo samiot dekanat imas knizara tamu se prodavaat originalot knigi,a nekoi mozes da gi isprintas vo fotokopirnicata sproti pekara mama,ili kaj zetvar.Ima i biblioteka da pozejmis knigi sekako

На Gregoriana и kajl им се допаѓа ова.
  17. Babybabygirl

Babybabygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    70
    Zenski nesto poveke okolu predmetot radiologija? Kakvi se proff,kako se kolokiumite,ispitot? Kako ucevte?

18. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    18.211
    Оригинал книги нема потреба да купувате оти се изгор скапи и ич нема потреба од нив. Во читалната до инфективно има библиотека, оттаму ако сакаш можеш да позајмиш, а има и две фотокопирници на клиника каде што ги има во форма на скрипти.

На buba4e89, kajl и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  19. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    130

Иако уште не сум стапнала на факултетот морам да признам дека скоро се што напиша си во право ,бидејки во минатите години на страната на медицинскиот факултет во Скопје имаше со имиња и презимиња на студентите листи оценки и неретко ги следев во листите 2-те деца на некој/ја професорка од МФ во Скопје,на иста катедра имаа секогаш исти оценки ако едниот/та добил/а 10 анатомија после другиот/та а различни години беа едната особа 1 година а другата 4 на пример и ги следев навистина секогаш имаа највисоки оцени од сите студенти на листите а на фејсбук кога им ги посетив профилите опростете ми но имаат навистина уличарски речник и си реков во себе леле па овие како прочитале толку книги од по 1000 страни како одговарале на испити а ваков му останал речникот ..и сега веке едната особа е на стаж а другата специјализира...и тоа одма во јуни дипломира на есен почна со специјализација.Некако разочарана сум што искрено си велам леле јас веке се плашам за хемија физика итн и ке дремам до 3 сабајле секоја нок да учам а децата на професорките ке си бидат во некој кафич и утре си знаат дека ке си се обавезно положени.

20. kajl

kajl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    216
    Dali avtobuskata ksrtocka ke mozeme brucoshite da ja zememe uste od pocetokot na oktomvri