Можеш да ја извадиш одма штом ти го дадат индексот со тоа што прво треба да уплатиш 100 ден напишеш молба да ти ја заверат за потврда за редовен студент и после со тоа и индекс во јсп истиот ден ти ја вадат
Na sekoj fakultet I sekogas imalo lugje koi polesno go pominuvale. Toa frustrira. No na fakultet uchete kolku sto mozete za sebe. Investirajte vo sopstvenoto znaenje zasto samo taka ke mozete da bidete kvalitetni vo svojata struka.Tie sto samo shtancaat desetki na svoite deca , pravat invalidi od NIV.Neznaenjeto ne moze da se skrie nitu da se dopolni ponatamu.A chovek bez zdravi temeli vo naukata sekogas ne moze da se nadograduva nad niv. Ocenkata kako ocenka bez znaenje e samo brojka. Profesijata ke ja rabotite 40 god, odgovorna e, ne se zamarjte dali drugite znaat ili ne znaat.Vie bidete soliden student potkovan so solidno znaenje za da ve cenat I da ste sigurni vo svojata rabota.So zivoti ke rabotite. Trudot I znaenjeto sekogas izleguva na povrshina. Student sto uchi I znae ke bide dobar lekar. Vrskadgiite so fiktivna diploma se invalidi koi ke bidat cel zivot nesigurni vo rabotata. Pacientite prepoznavaat neznaenje I frustrirani lekari. Ne gubete energija za gluposti, skoncentrirajte se da bidete podobri od toa sto ste.
Здраво.Годинава сум 4 година средно-медицинско па би сакала да ве прашам каде да одам на факултет секако на медицина, ваше мислење. Дали во Скопје или во Бугарија но каде Софија, Стара загора, пловдив, варна или плевен да студирам мед. Сакам да биди негде каде можам да стекнам врвно знаење. Исто така сакам да знам дали дипломата од Ск е призната во европсково држави како Германија, Шпанија, Англија? А од Бг таа ја признаваат ли. Ве молам за помош.
Zdravo. Me interesira dali uspea da se logiras. Jas imam problem otkako aplicirav preku iknow se nemam ukljceno na sajtot. Prva godina sum primena opsta med, i deka procitav deka grupite se napisani na know probav da se najavam megutoa nikako ne uspevam duri i mailot mi go pisuva kako da ne e pronajden vo sistemot, a so istoit aplicirav elektronski i me primija. Da prijavam li?
На овој линк се најавуваш? https://is.iknow.ukim.mk/account/lo...client-SKU=ID_NET&x-client-ver=1.0.40306.1554
Од шалтер на студентски каде што си го оставила, секако нема од каде на друго место. Ќе одиш и на вработената ќе и го побараш по број, ќе ти го даде, не можеш сама да го земеш, кај нив внатре стојат.
Даа, успеав да се логирам, имаше опција повторно на mail да ми стигне за да ја ресетирам лозинката и тогаш успеав
Здраво, дали можи да ми кажите мислење каде е подобро да студирам медицина во Македонија или Бугарија?
Здраво сакам да прашам по стари колеги дали при запишување на семестар нели се плакја школарина во тој износ влегуваат и презапишаните предмети и сега пример треба на една уплатница да платам 12300ден или предметите што ги презапишување треба одделно секој на посебна уплатница колку кредити имаат пута 410ден
зависи каде во Бугарија, не им се сите факултети исто ценети, сигурно имаат подобри услови од нашиот факултет ама пак дома си е дома
здраво дали ако од сите предмети условни за 2ра година немаш положено само анатомија2 има шанса да ги слушаш предметите барем физиологија1?