1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Unicornus

Unicornus Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.268
    Така и претпоставував, но во тој случај, каде да најдам друг, но со сличен квалитет и со цевка во боја? :)

2. Juki84

Juki84 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Od kade moze da se kupi atlas po anatomija i kolku koshta?

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.309
    Во Академска книга, 4000ден :)

На Juki84 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ahriman

Ahriman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Ако до толку ја сакаш медицината зошто не се пробаш повторно? Ако не сакаш да ризикуваш на УКИМ тогаш упиши се на УГД (секако да не бидеш со 50 поена, и таму има одбиени) па префрли се во Скопје ако до толку сакаш дипломата да ти биде од УКИМ. Нема полоша работа од тоа да цел живот се "јадеш" зошто не си се пробала и да се прашуваш каде би била сега ако си постапила различно. Не ги гледај годините, луѓе студираат до 30 па и до 35, прашањето е дали те влече медицината и дали се замислуваш себе си во иднина како докторка во бел мантил. Со среќа како и да одлучиш.

На Gregoriana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Vekje nekolku godini Medicinski postavi zabrana za prefrluvanje na studenti od Ugd i Tetovo

@Unicornus Vidi po aptekive, prodavaat i eftini i vo boja :)

На Unicornus и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  6. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.358
    Допаѓања:
    20.918
    Знаеш и јас тоа си го викав, ама реално и не е толку едноставно. Не сакам да бидам сфатена погрешно ама медицина на УГД и медицина на УКИМ не е исто. Не може да се спореди. И никако не ги омаловажувам студентите на тој факултет, верувам дека и нив не им е лесно но имав другарка која што се запиша на тој факултет кога не ја примија во Скопје и искрено жива неприбрана беше, повеќе патуваше отколку кога бевме во средно. И можда ќе звучам лудо, ама мене тоа не ми се допаѓа, најискрено. Како студент по медицина се замислувам максимално посветена и сконцентрирана на студиите, а не да шетам два пати во месецот. Кога првиот пат ме одбија од медицина се запишав ради реда на еден факултет и секако, прелошо ми беше и се отпишав и бев спремна пак да ризикувам, пак да се запишам на медицина. Тоа лето ми беше најтешкото во животов, не сакав од дома да излезам, изгубив другарки, се карав со сите. Животот ми немаше смисла. Ама баш лани го прекинаа екстерното тестирање ако не се лажам и сфатив дека идните студенти има шанси повторно да имаат повисок просек од мене (не дека немам поени, имав 88 мислам) ама сепак ми беше страв затоа што годината кога јас аплицирав последниот што беше прифатен во приватна квота беше со 90. И страв ми беше пак да се изложам на такво разочарување, искрено не знам дали ќе можев да поднесам. Џабе е мојата желба кога реалноста е поинаква, и за мене и за многу други луѓе што ги познавам. Се запишав на ПМФ - аналитичка биохемија и можам да кажам дека супер ми оди. Верувајте голем дел што сме на ПМФ неостварена желба ни е токму овој факултет, но тоа е што е. Исто така во врска со префрлувањето секакви приказни слушав и тоа ми беше исто така причина да не се запишам на УГД затоа што не можам да се замислам цело студирање да го поминам таму.

Знам дека е предолг постов, и пак ќе повторам не сакам никако да им дадам помало значење на студентите на УГД ама лично ЈАС не можам да се замислам таму и плус не ми се допадна воопшто искуството на другарката.

На Emilija97mk, mira.mira и Just.do.it им се допаѓа ова.
  7. Ahriman

Ahriman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Во ред, гледам си размисувала за друга опција и не си се откажала толку лесно. Не ни знаев дека не е дозволен трансфер. Како и да е, се најдобро во твојата струка и со среќа ако во иднина се решиш да се обидеш повторно на медицински.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    130
    Јас искрено денеска слушнав друга приказна,дека иако постои забрана,доколку некој има баш некои врскички ке си се префли во Скопје :)

9. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    E jasno de, jaki vrski sekoja vrata ja otvaraat :D Nego devojkata ne mi izgleda deka ima i koristi vrski. Da bila vo taa pozicija ke bila primena i ke sredele. Ona si gi podignala dokumentite i otishla na drug faks, znachi ne se sluzhi so vrski :)

На buba4e89, Glowy, GirlRose и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    130

Така е,правилата се менуваат и не се знае ! Порано не примаа на белградскиот медицински студенти од приштина и сега пред некој ден прочитав ги префрлаат и тоа во 4-та година,така да и за во скопје можеби регуларно ке префрлаат .

11. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Meshash raboti.

Srbija i Kosovo imaat eden kup politichki nesoglasuvanja okolu priznavanje na Kosovo, podelbi i sl.
    Nema apsolutno dopirna tochka so ovaa zabrana koja e od interen karakter plus studiskite programi na tie dva univerziteta ne se apsolutno usoglaseni so nashiot.

Nema poenta da se dozvoluva prefrluvanje. Ke idevme site u Shtip lagano da ispolozhime bazichni predmeti ( budala li sum da se tresam so Stratevska i Bashevska!?) I da si doeme labavo Epidemija da polagame ili Radiologija.

12. Sara135

Sara135 Нов член

Се зачлени на:
    24 септември 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Каков анатомски атлас имате? кој е најдобар да го купам ама да има и латински имиња означени во него

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.309
    Јас на Netter го имам. Нормално дека има латински имиња означено, во секој атлас има, се е на латински. :) Добар е и овој и на Sobotta, а и некој руски не знам точно као беше тој, но ти си знаеш колку може да си дозволиш и кој ќе го купиш. :)

14. Sara135

Sara135 Нов член

Се зачлени на:
    24 септември 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    А дали знаеш цена?

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.309
    4000 е овој на Netter, тој на Sobotta e поскап и не знам точно колку е :)

16. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.445
    За анатомија 1 и 2 најдобар ви е Нетер, имате и апликации на телефон многу помагаат 3д, има и Синелников ама мислам дека тој е најдобар за анатомија 3

На Gregoriana и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  17. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Otvori go sajtot na akademska kniga, ke vidish ceni. Sinelnikov ruskiot ne se pechati - 3 toma se vo prashanje vo crno belo i edino mozhe da se najde od postari kolegi ako sakaat da pozajmat/prodadat ili ako nachekash vo prodavnicite za stari knigi na kej :)

18. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    130
    Навистина не можам да разберам заштп

А што планираш да специјализираш ако не е тајна?

19. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Ќе може ли некој да ми каже на што да се обрне внимание за кај Јулија Живадиновиќ, а што за вежби кај Билјана Трпковска?

20. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Shto zoshto?
    Inaku anesteziologija :)

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.