Каде можам да најдам анатомски атлас од неттер и дали има копии ? ако продава некој нека ми пише приватна порака
Da, na semestar. E sega dali gi gledaat zavisi i od katedrata, raspolozhenie na prof, koj prof predava i sl. Na primer Genetika chitaa po spisok i zapishuvaa prisustvo na predavanja, a na Anatomija nemashe uopshte takvo neshto kolku shto se sekjavam, odamna beshe. Pravilata kaj nas se menuvaat od sesija u sesija kako ke im fukne u glava na katedrata ili profesorot ili dekanatot. Najsigirno neka ti kazhe nekoj shto e vtora, treta godina @brzigonzales11 vrati se 2-3 strani nanazad i prochitaj, nekolku pati imame pishuvano za atlasite.
Ми треба искуство од постарите генерации како реагиравте и како се носевте со "напади" oд професорите? До сега добивам впечаток како некои од нив едвај да чекаат да згрешиш и покажаа крајна арогантност така што барем во мојата група сите од вежбите излеговме испаничени
Не знам точно но имаше оглас човек што продава скелет и беше 9 000 така што изнајмувањето коски би било сигурно поевтино
Ne razbiram 0.5 poeni za site denovi sto ke odime na vezbi ili 0.5 poeni po den ? A sto ako si molcam na primer i ne otvaram usta na vezbite? a sum samo prisutna ?mislam na ovie fizika itn?
Миф 1.5 поен рече била вежбата, а денеска 1 поен на цела група во практикумот ни пишуваше. Ни скратил бодови заради нешто или првата вежба носи 1 поен? Вистина ништо не ми е јасно со поениве за вежби. Кај ќе ги пишува некаде да си знам колку имам или тек на крај од семестар вкупно ќе ни ги кажат?
Нема да ви ги кажат никогаш поените, само на полагање во јануару коа ке ти ја формираат оценката можеш да видиш колку поени имаш и тоа ако побараш да видиш некои професори не ни кажуваат колку поени имате усно само коа ке видите во индекс оцена...
0.5 за секоја вежба се добива од присуства ама тоа важи за катедрава по Хисто. Анатомија, биофизика и сите други барем до сеа ни ги даваа сите поени