А нели биле 1.5 поен од вежба? И мене така 1 ми стаи ама без 0 никаква , затоа прашувам, мислев ми скратил пола поен.. Леле мене ништо не ми е јасно со овие поени.
Зависи за која катедра. На генетика и имунологија на пример не рачунаат електронски туку треба 30% присуство и доаѓа секретарката да ве прочита. На анатомија и физиологија пуштаат список ама ништо посебно нема да се деси и да те има и да не те има. На хемија тие што беа на последните 3 предавања им дадоа да бираат кај кој професор сакаат да полагаат. Мада мсм дека не се замараат да проверуваат кој се куцал а кој го има на список.
Есејски е кај сите професори и си има прашања и она кои се паѓаат кај неа, барем до сеа никој не се пожалил од неа мислам дека е коректна
анатомија од како е Живадиновиќ шеф не пуштаат списоци и самата кажа џабе се куцате сите ке ги имате поените не гледаме воопшто куцање не се секирајте не мора д доаѓате не е задолжително...
Здраво, јас студирам општа медицина на Медицинскиот во Скопје, а би сакала да се префрлам на логопеди на истиот факултет, дали некој знае кои се условите дали ке ми ги признаат до сега положените предмети?
За промоција (барем до пред 2 год) се вртеа прашања за колоквиумот, околу 70 беа. А за усното зависи кај кој си, отприлика се вртат истите прашања кај тој професор.
Има дел морфологија и физиологија. За морфологија се прашања од типот на заок и дополнување, а физиологија се 6 есејски по 7 поени секое прашање и го проверува различен професор.
Mozhe da odish koja sakash godina so toa shto ako odberesh da idesh posle 4ta godina, ne gubish od fakultetot neshto mnogu, nema da zaglavish, a ako reshish do 4ta godina da odish, gubish godina vo sekoj sluchaj posho gubish 2 ispitni sesii a so toa i uslovite
До трета година имаш услови за фаќање..технички ти можеш да одиш меѓутоа ако си многу сигурна дека се ќе положиш на време бидејќи поддавање документи иде уште од сега, па разговор во амбасада уште на пролет.. а реално се може да се случи за време на сесиите па да ти остане испит и за во септември, итоа условен.
^ А сега МИФ ќе полагаме и усно или само писмен ни е колоквиумов па ќе имаме испит на крај? Некако не сум запознаена со работиве А имам уште едно прашање, што е со предметот спорт, гледам ни е задолжително да земеме потпис за да се запишеме во втора а никој ништо не зборува за него?