Не го доживеав тоа чудо да видам кај неа како изгледа Јас и Стратевска бест френдс бевме,анатомија кец а поготово анатомија 3 и завршен и усно, да не зборам со Башеска патологија колку се сакаме
На имунологијата имав посветено голем дел од претпоследното лето, но не го “кркав” до толку, поради тоа што избувна тој фамозен скандал со проф Трајков, така што комисиски полагавме во август и не беше толку напнато... Сепак материјалот си е тој, повеќе или помалку..
Среќа не се паднав кај Башеска, трчајќи излегов дека од прва положив Спироски му беше роденден и само по 1 поен ни фалеше од него, усно полагавме и поклон ни даде 1 поенче, така положивме, тој ден.Среќаааа за нас, многу колеги на имуно квадрат пишаа
На имунологија колку што имам посветено време и труд, на ништо немам посветено. Слободно можам да специјализирам. Мака видов додека го положам тестот, со месеци учев. Кога конечно го положив, полагав кај проф. Трајков, пред да избувне скандалот. Јас лично убаво поминав, ама преучено ми беше. Сега не знам како е, ама мислам дека многу полесно се положува предметот.
Ааааа добра си, ние скандалот го начувме, пред тоа имав положено, околу 2 недели учев, пошо прв пат отидов да полагам, а ми беше 4та или 5та сесија и колку да видам што како е фамата па положив па усно и пројдов некако на стаклени нозе, само да не ги гледам @Alishan30 премногу се сакам себеси за да така да се малтретирам свесно да влезам кај Башеска и да паднам Наредна сесија си полагав без нервози кај Рубенс иако самиот момент кога ќе прочитаа кај неа, се добиваше нервен слом
@srcence1607 плачеа бре, сите стоиме во ходник, не читаат и тие што паднаа кај неа, бледи како ѕидовите, од 20, 19 не положуваа. Многу страшна слика која сеуште ја паметамтрауми, ццц...
Даа, сега веќе и ми е смешно, ама тогаш ич, поготово кога знаеш дека е кнап за фаќање услов. Истата слика ја иам пред очи, поготово ако искочеше Сашка да чита, знаевме дека чита за кај неа.
Катедрата што ни го држеше предметот вовед во медицина ни понуди опција да го полагаме предметот сега во ноември, за во јануарска сесија да имаме испит помалце и нас да ни е полесно. На вежби ни кажаа, нашите групи ќе полагале кај Фимка Тозија. Искрено се двоумам, да, материјалот не е обемен и е лесен, но дали е добра идеја испитот сега првиве денови у ноември да се полага и како е кај Фимка на испит?
Супер е тоа што дале таква опција, во мое време немаше тоа Јас полагав кај Фимка и ме прашуваше од семинарската работи и едно или две прашања од нејзините презентации. Малце е терсене за бодови, иако имав максимум на колоквиумот и одлични одговори на усно, пак ми пиша 9ка, а за Промоција на здравје најчесто ја препишува оценката од Вовед. Јас главно од презентации учев, со тоа што читав и од книга, но повеќе од неколку дена лабаво учење мислам дека не вреди да се троши на предметов.
Мислам дека испитите сега кај сите проф се писмено... Т. Е есејски барем така беше до сеа, тоа што ви дале таква опција е супер барем според мене подобро да го полагате сега бидејки реално материјалот е лесен со едно читање се учи, зошто да си го замарате мозокот во јануари, таман ке се посветите на хистологија, анатомија и физио... Сепак вие си знаете најдобро колку можете да постигнете
Пред 2 години имаше писмен колоквиум, после на усно Фимка ни даде 2-3 есејски да пишеме на лист и нè викна кај нејзе во канцеларија усно да ги одговориме истите што ги пишувавме и плус од семинарската прашуваше. Ама секоја година нешто менуваат така да не се ориентирајте по нас постарите, прашувајте си за ваша генерација што како.
На устен анатомија како е, ни даваат регија и треба да раскажеме сѐ за таа регија или кажуваме сѐ за една коска, мускул, нерв, вена, артерија и фасција?(добив различни информации за ова) И исто ме интересира дали полагаме секој посебно со професор/асистент или по неколку заедно? Зашто гледам во распоредот ставени се по 2 или повеќе групи за пола саат што е многу кратко за толку луѓе...
Site treba da se javat za polaganje usno? Jas mislam deka samo tie studenti sto polozija kolokium pismen del imaat pravo da se javat za polaganje usno
Не добиваме регија, прашање за регија на завршен во јануари ќе добиеш, сега ќе треба за една коска, зглоб, мускул, артерија или вена или фасција, нерв. Пет прашања добиваме со тоа што прашањата за коска и зглоб ги одговараме на коска. Дали ќе влечиме кој за што или тие ќе избираат, останува да видиме. Сепак први сме вака што полагаме, по овој принцип. Во однос на полагањето, во просторијата можеш да бидеш со целата група или со неколку други, но само тебе те испрашува, другите молчат. И нема врска тоа што сме многу групи во ист термин или за малку разлика, сите професори/асистенти испрашуваат.