1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Не го доживеав тоа чудо да видам кај неа како изгледа :rofl:

Јас и Стратевска бест френдс бевме,анатомија кец а поготово анатомија 3 и завршен и усно, да не зборам со Башеска патологија колку се сакаме :rofl:

На Dream-Girl, Alishan30, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    11.621
    Ми се чини анатомија, а и патологија салам ми го имаат скратено животот... :|

На Dream-Girl, Alishan30, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Зборете ми за имунологија :D

На LoveHope, Alishan30 и srcence1607 им се допаѓа ова.
  4. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Јас мислам го заборави врвот на Имуно :rofl: ама зборам по стариот принцип со Трајков

На Alishan30 и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  5. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    11.621
    На имунологијата имав посветено голем дел од претпоследното лето, но не го “кркав” до толку, поради тоа што избувна тој фамозен скандал со проф Трајков, така што комисиски полагавме во август и не беше толку напнато...

Сепак материјалот си е тој, повеќе или помалку..

На Alisa22, Alishan30 и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    118.719
    Среќа не се паднав кај Башеска, трчајќи излегов дека од прва положив:D
    Спироски му беше роденден и само по 1 поен ни фалеше од него, усно полагавме и поклон ни даде 1 поенче, така положивме, тој ден.Среќаааа за нас, многу колеги на имуно квадрат пишаа:sweat:

На Peperutce1115 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    На имунологија колку што имам посветено време и труд, на ништо немам посветено. Слободно можам да специјализирам. Мака видов додека го положам тестот, со месеци учев. Кога конечно го положив, полагав кај проф. Трајков, пред да избувне скандалот. Јас лично убаво поминав, ама преучено ми беше.
    Сега не знам како е, ама мислам дека многу полесно се положува предметот.

На Alisa22 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Ааааа добра си, ние скандалот го начувме, пред тоа имав положено, околу 2 недели учев, пошо прв пат отидов да полагам, а ми беше 4та или 5та сесија и колку да видам што како е фамата па положив па усно и пројдов некако на стаклени нозе, само да не ги гледам :rofl:

@Alishan30 премногу се сакам себеси за да така да се малтретирам свесно да влезам кај Башеска и да паднам :rofl: Наредна сесија си полагав без нервози кај Рубенс иако самиот момент кога ќе прочитаа кај неа, се добиваше нервен слом :D

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    118.719
    @srcence1607 плачеа бре, сите стоиме во ходник, не читаат и тие што паднаа кај неа, бледи како ѕидовите, од 20, 19 не положуваа.
    Многу страшна слика која сеуште ја паметам:Dтрауми, ццц...

На Peperutce1115 и srcence1607 им се допаѓа ова.
  10. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Даа, сега веќе и ми е смешно, ама тогаш ич, поготово кога знаеш дека е кнап за фаќање услов. Истата слика ја иам пред очи, поготово ако искочеше Сашка да чита, знаевме дека чита за кај неа.

На Peperutce1115 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. MV18

MV18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    92
    Дечки што значи lemma на грчки? Никаде не можам да пронајдам... :?:

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.309
    Катедрата што ни го држеше предметот вовед во медицина ни понуди опција да го полагаме предметот сега во ноември, за во јануарска сесија да имаме испит помалце и нас да ни е полесно.
    На вежби ни кажаа, нашите групи ќе полагале кај Фимка Тозија.
    Искрено се двоумам, да, материјалот не е обемен и е лесен, но дали е добра идеја испитот сега првиве денови у ноември да се полага и како е кај Фимка на испит?

13. Unicornus

Unicornus Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.268
    Супер е тоа што дале таква опција, во мое време немаше тоа :D
    Јас полагав кај Фимка и ме прашуваше од семинарската работи и едно или две прашања од нејзините презентации. Малце е терсене за бодови, иако имав максимум на колоквиумот и одлични одговори на усно, пак ми пиша 9ка, а за Промоција на здравје најчесто ја препишува оценката од Вовед.
    Јас главно од презентации учев, со тоа што читав и од книга, но повеќе од неколку дена лабаво учење мислам дека не вреди да се троши на предметов.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.445
    Мислам дека испитите сега кај сите проф се писмено... Т. Е есејски барем така беше до сеа, тоа што ви дале таква опција е супер барем според мене подобро да го полагате сега бидејки реално материјалот е лесен со едно читање се учи, зошто да си го замарате мозокот во јануари, таман ке се посветите на хистологија, анатомија и физио... Сепак вие си знаете најдобро колку можете да постигнете:)

На mache007 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  15. Unicornus

Unicornus Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.268
    Пред 2 години имаше писмен колоквиум, после на усно Фимка ни даде 2-3 есејски да пишеме на лист и нè викна кај нејзе во канцеларија усно да ги одговориме истите што ги пишувавме и плус од семинарската прашуваше.
    Ама секоја година нешто менуваат така да не се ориентирајте по нас постарите, прашувајте си за ваша генерација што како.

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.552
    Допаѓања:
    38.533
    На устен анатомија како е, ни даваат регија и треба да раскажеме сѐ за таа регија или кажуваме сѐ за една коска, мускул, нерв, вена, артерија и фасција?(добив различни информации за ова)

И исто ме интересира дали полагаме секој посебно со професор/асистент или по неколку заедно? Зашто гледам во распоредот ставени се по 2 или повеќе групи за пола саат што е многу кратко за толку луѓе...

17. mon cherie

mon cherie Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Site treba da se javat za polaganje usno? Jas mislam deka samo tie studenti sto polozija kolokium pismen del imaat pravo da se javat za polaganje usno

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.309
    Само тие што положивме писмено полагаме во среда усно, затоа и тој тест на елиминација беше.

На mon cherie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    6.436
    Не добиваме регија, прашање за регија на завршен во јануари ќе добиеш, сега ќе треба за една коска, зглоб, мускул, артерија или вена или фасција, нерв. Пет прашања добиваме со тоа што прашањата за коска и зглоб ги одговараме на коска. Дали ќе влечиме кој за што или тие ќе избираат, останува да видиме. Сепак први сме вака што полагаме, по овој принцип.
    Во однос на полагањето, во просторијата можеш да бидеш со целата група или со неколку други, но само тебе те испрашува, другите молчат. И нема врска тоа што сме многу групи во ист термин или за малку разлика, сите професори/асистенти испрашуваат.

На Dream-Girl и Angie1432 им се допаѓа ова.
  20. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Tamu dozvolija asistenti da isprashuvaat?

Sekade mozhe da isprashuvaat od docent zvanje pa nagore :)