Добар е Аце како асистент и ми се допаѓа, а за полагање не сум сигурна дека сакам да го пробам некогаш... За неправдите и како тоа функционира факултетот ќе се согласам, мислев дека е нешто посебно... Плус, предавањата ми се некорисни, мора да учиш сам, а на вежби првиот ден беше хорор, да, не кажуваат многу ама не за џабе рекле на медф снаоѓај се од кај ќе најдеш. Иако не е ништо посебен, не може да се спореди со никој факс досега. Само на медф се учи, а останативе првите 2 нед немаа ништо земано. А, за стресот не би да коментирам... Мора да се опуштам и да се олабавам затоа што губам апетит и сон пред полагање.
Ako ti e asistent Ace, ne mozhesh da polagash kaj nego, toa e pravilo A predavanjata znaeme deka se nekorisni, zatoa nikoj i ne odi. Gubenje vreme e po 5-10 dushi sedat maks i toa del sho kucaat kartichki, drugite kartici se kucaat od Randevu A toa so snaogjanjeto trae do posledna godina, pogotovo na klinichki del koga brkash asistenti ako saka da ti kazhe nesho, odrzhi vezhba, si barash od kaj da uchish, pa angliski, pa srpsko-hrvatski nekoi knigi od Jugoslavija itn itn. Bukvalno ko shto kazhav e snajdi se pa diplomiraj
Дали за колоквиум вовед е доволно да се учи од прашањата и дали се паѓаат истите често, зашто книгата реално е предосадна.
Учев од прашања, а ако ги сменат значи не паѓам јас, туку 90% од генерација. Ама чисто се сомневам дека ќе ги сменат, гледав од 2007 се вртат истите... Е сега за медицинска психологија не знам, сомнително ми е.
Не може 2 пати да си малер или 2 пати да си имаш среќа. Така што...очекувам лошо вториот колоквиум усното анатомија.
Најубаво ништо не очекувај,малер или среќа.Остај работите сами да дојдат на своето место.Многу се внесуваш во раскажување што,како.Почекај, допрва ќе научиш што е студент.
Не, имаше скрин во групата од меил од професорката, рекла кај ни скратила толку активности да сме имале, уште да сме пропуштеле, не било дозволено...
На Машински у салата вежби се држеле, таму да се иделе 30ч у случај да некој не дошол на овие предвидени активности. Појма немам искрено, сигурно и не заплашуваат така за да се појавиме..