Каде можам да објавам оглас на страната на медицински факултет бидејќи итно ми треба череп? Или доколку некој изнајмува или го продава нека ми пише порака.
џабе е, хисто после скандалот годинава нема да ги дава истите прашања,биохемија е нова шефицата нови прашања имаше сега на колоквиумите, анатомија3 исто сега не ги прави веке стратеска единствено физио се паѓаа сега Доколку ви требаат од 1 година прашања може да ми се обратите во порака,имам некои, не знам колку ке се паѓаат ама ете чисто да си ги имате
доколку има некој што би сакал да платиме заедно за kenhub нека ми пише вкупно е мислам 125 евра неограничено временски, а ако сме два- тројца реално ќе биде ок цена, а корисно е мислам
колку што јас знам некој ги продавал тестовите хисто, студентиве од 1 ги купувале ама колку што јас разбрав и не биле толку дискретни... оделе во читална и слично со се прашања и тоа се проширило стигнало до шефот на катедра и им ги смениле прашањата им пишале на 1 година да кажат кој ги продавал бла бла
Едно девојче во групата пиша дали ембриологија некој имал тестови и после стигна толкав реферат од кај сме имале тестови, кои тестови...ние врска немавме за шо се збори. А, мислеле на тие од копирница, да ги слика некој кој ги има. Ја така разбрав, збрка некоја испаднала за џабе.
нее хаххаха навистина ги имале новите тестови од катедра купено не прават проблем за тие копирница самите ни кажуваат слободно учете ги ако мислите дека сме глупи доволно тие да ги даваме хахах
^ Купувале тестови, јас дури сега прв пат дознавам како од марс падната а кога ни ја напишаа пораката од катедрата, и јас мислев дека се работи за прашањата од копирницата и баш се чудев зошто толкава узбуна за тие прашања што знам дека долго време се продаваат таму
И 2те ко од Марс паднати а И ја се чудев, викам шо им е на овие, за прашања од копирница се потресоа, а тие престари се...
Тестовите биле скроз исти со тие од копирница. После полагањето сите што учеа од нив ни кажаа и ни ги покажаа, а ние само онемевме.
Колку што знам, сега шеф на катедра е проф. Миленкова, по пензионирањето на проф. Костовска. Значи извонредна професорка имате, која во секој момент е достапна и за било што сака да излезе во пресрет на студентите. И на полагање кај неа, значи да ти е мерак да одговараш. Како најобичен разговор да си правите, а низ цел материјал ќе те прошета. Одете на предавањата и хистологија и морфологија, многу полесно ќе го совладате материјалот и ќе видите на што да ставите акцент, а што не треба да учите. Барем во прва година, на многу предмети вреди да се присуствува на предавања, навистина асално предаваат професорите.
Не е миленкова веке шеф, лена е.сепак миленкова испрашува и предава как неа е океј ама кај другиве мене не ми вредеше на предавања да идам затоа што да читам слајдови знам и сама дома... Не знам ма другиве колеги ама мене предавања од кои сфатив нешто се од проф. Петличковски генетика, проф. Чадиковска анатомија и кај миленкова све друго е....
И проф. Лена е многу добра, и најосновни работи бара при испрашување. А за предавањата, јас сум била задоволна од повеќето, ама ете, може индивидуално е. Јас ви давам совети на мене што ми послужиле, ама како ви одговара - така правете. Возрасни сте, доволно зрели за да донесете своја одлука околу вашето образование. И гледам се смениле доста работи, иако основата на медицината е таа
Ќе може ли некој да ми каже дали е можно менување на одлуката за префрлање од Штип или Тетово во Скопје на општа? Верувам дека забраната не е до бројот на студенти бидејќи има многу кои што се откажуваат.
Јас сум обичен смртник .. кој со цело срце верува дека се е можно. Инаку знаете како се однесуваат во студентска служба така што не би сакала да ми пренесуваат негатива.