во копирницата карши мамас пекарата ги имаш, и на југодрво позади автобуската одма копирницата што е ја имаш анатомија1 околу 250 е таму а кај медицински мислам негде 350 дека е, анатомија 2 не знам дали ке се менува книгата и дали е сменета бидејки е тоа за нареден семестар не знам дали ја има во копирницата
Jas svativ deka togas nema potreba da se odi na nieden kolokvium i pravo na usno ..inaku se drugo nema smisla
Како ќе биде ова со преполагањето појше колоквиуми у ист ден? Еден тест комбинација од се или па пример во 10ч морфологија, во 11ч физиологија на клетка... И анатомија пример во 9ч рака, 10ч нога, 11ч череп? Или одеднаш 2-3 теста ќе ми лупнат за 1ч?
За миф, прво физиологија, па потоа морфологија, во различни термини. А анатомија би требало сите тестови заедно, сигурно ќе се даде повеќе време од 1h.
Мене сега не ми е јасно, јас имам паднато анатомија колоквиум и кој рок треба да го пријавам на iknow , кога би требало да полагам и во двата рока? Исто не ми е јасно за биофизика и мед. психологија, нели тие предмети имаат и втор колоквиум, е сега тој е во во прв рок а испитите за тие предмети се втор рок или?
Мислам дека треба да пријавиш во прв рок, бидејќи ако положиш колоквиуми продолжуваш на завршен што е во втор рок. Вториот колоквиум им е во термин од испитна сесија на биофизика и психологија, си бираш ти кој сакаш рок, без разлика што е колоквиум.
Знаете ли како било Анатомија усно полагање за глава? Се обрнува ли многу внимание на ребра, зглобови?
Ребра не толку зглоб се прашува 1 ама не се фокусираат толку на тоа имаш премногу детали во коските на глава тоа ги интересира повеќе
Пријави го во прв рок ама ете сепак ако сакаш прашај ја секретарката за секој случај инаку мед псих со вториот колоквиум завршувате нема испит тој предмет и биофизика ако го полагате овој сега во декемвеи вториот дел исто се води како 2 колоквиум нема испит, ако не го полагате сега во еден рок во јануари ке ги полагате 2 дела и со тоа завршувате
И сега ние што ќе полагаме втор колоквиум во испитна не треба да пријавуваме испит по биофизика и психо?
Претпоставувам дека е шега, тоа што го напишале во групата Иначе, проф Спировски е основачот на институтот за имунологија, пензиониран е, меѓутоа бил "страв и трепет", дури студентите го избегнувале во ходниците според исказите на мајка ми, неа и предавал.
Во јануари, ние што немаме се' положено анатомија, ќе полагаме во еден ден и усно и писмено или како ќе биде тоа?