Писмено на 21ви ќе си полагаме колешке. А усното или ќе било кога ќе е завршниот у ист ден, па директ да трчаме на леш ако положиме или ќе било ден - два пред тоа, у договор со професори/катедра. Со лесно нека ни е цел материјал одеднаш @ElenaOfRivendell зарем кај истите ќе полагаме усно? Тие шо ни беа досега во колоквиумските?
Постар колега ми рече дека немало врска, кај кого било можело да се погодиш, вклучувајќи го и истиот..
Писмените делови ќе бидат на 21ви, сите одеднаш, а усното по договор со професорот, може да биде измеѓу прв и втор рок, а може и заедно со завршен. Така кажа секретарката денес, а дали ќе се полага кај тие професори што не ве положиле, не потенцира.
Абе нема шанси па зар е можно така од пензија да се вратил. Уствари во нашата луда држава ништо чудно. Уште фали и Стратеска да ја вратат на анатомија па дури тогаш ќе се осреќиме за цел живот.
Нешто не ми е јасно околу пријавувањето испити. Значи, на прв рок пријавуваме за паднати колоквиуми, тоа океј. Е, сега ако ги положиме и одиме на испит у втор рок, се пријавува нешто некаде после тоа или не? И пријавите за испит ќе се носат во прв рок и таму кај што сме паднале колоквиуми или и тоа ќе биде нахнадно? А и спорт дали ќе треба да се пријавува? Лани слушнав дека го пријавувале тие од 2ра. Исто и тоа прв рок ќе треба да се пријави чисто ради реда или? Т.е веројатно ќе пријавам јас се во прв рок, така и ми излегува според планот што го правев сега, втор рок само ако си положам колоквиумите, па да одам на испит тие термини во 2 рок би ми биле...
Пријавуваш во прв рок и толку не пријавуваш па, не е толку битно тоа пријавување не го ни гледаат треба смо да ти е пријавен за да може оцена да стават не е битно во кој рок, инаку пријави се носат во 2 рок т.е на испитот ке имате одрефено недела дена пред да однесете пријави.спорт ја дум 2 и уште го пријавувам не ставаат ништо електронски така се влече го пријавувам зошо сите ги пријавувам не дека нешо треба... Не е битно во кој рок, ниедна катедра не гледа електронски само генетила све друго е битно само да ти е пријавено и да имаш однесено пријава... Во кој рок е не е битно ја имам пријавувано 1 а офено во 2 не е проблем
Колешки, да ве прашам нешто, слободниве од јсп автоматски ли ќе ни ги активираат или треба ние да идеме да го направиме тоа?
За нас бруцоши годинава викаат средено било автоматски. Не сум ја куцнала после нг за да знам ама... Од декември ќе треба да идеме сами, сега не би требало.
Јас вчера во автобус ја куцнав, и ми вика надополнете ја затоа се замислив дали после празнициве ќе ги активираат
Имаше известување на страната на јсп дека не би требало да носиме ние. И во октомври таму кога ја вадевме рече таа до 31.12.2020 ви важат, не доаѓајте у декември. Еве го.
Da ama ako vazhi avtomatski, onda ne treba da i dava na devojkata pogore pri kucanje deka e nevalidna Toa znaci deka ne i e avtomatski prodolzhena. Bashka chisto da znaete deka site strukturi vo jsp ne se usoglaseni pomegju sebe i site razlichno ke vi kazhat. Mene so potvrda za redoven mi kazhaa deka ne postoel fakultet so 6 godini i ne ni sledela slobodna posle 4ta, sme lazhele Taka da, play safe so ovie