Do koga mozat da se prijavat elektronski ispitite? I uste edno prasanja za postarite koleski,kako e usnoto fiziologija 1? Koja e najstroga a koja najdobra proff
До 15ти јануари. Девојчето прашува за втора година за физиологија 1, во прва делот физиологија од МиФ е писмен.
Некој од постарите колеги...Сега во јануари кога ќе полагаме паднати колоквиуми,се паѓаат пак истите прашања или нови даваат?
^^ Секретарката рекла демек по договор со професорите може да полагаме усно на денот на завршен испит или ќе дадат друг датум и сите мислеа дека кај истиот затоа што сѐ уште не сме знаеле кај кој профеоср и како ќе сме се договореле со другиот. Само паники шират, ама и да е кај истиот само оваа година ќе е така, ако смениле нешто. Инаку си се менуваат.
Кај може да се изврши евалуација? Има еден линк на страната на уким ама не ми функционира. Да не е уште рано или нешто друго има? Не ми е јасно...
ме интересира следново, на пример доколку не положиме анатомија 1 во јануари дали во јуни можеме да полагаме анатомија 2 а во септември (или јуни анатомија еден)
Фала Тоа би значело дека на пример март колоквиумска анатомија тие што не положиле анатомија 1 ќе имаат опција да полагаат пак колоквиуми за анатомија 1 или воопшто нема да имаат право да полагаат колоквиуми до јуни
Дали за англиски испитот е доволно 1 ден спремање? Т.е дали се паѓаат исти вежби ко тие од практикумот шо се? Многу лош термин е ставен за полагање, нема шанси некое посебно внимание да му се обрне.
јас англиски полагав у ист ден со некој друг предмет и учев од 12 до 5 и после полагав и доволно беше инаку од презентаци се учи мислам дека не се истите вежби ко од практикум
@kajl Bez polozhena anatomija 1, mozhete samo da polagate regularno kolokviumi anatomija 2 vo redovnite kolokviumski od 2 semestar. Padnati kolokviumi i usnoti od anatomija 1 mozhe samo vo slednite sesii - jan, juni i septemvri. Anatomija 2 zavrshen ne mozhe da se polaga pred da go ischistite anatomija 1.