А доколку на пример не е положен завршниот сега во јануари а се е друго положено од колоквиуми, се важат после за наредна сесија?
Важат до септември, ако не положиш до тогаш анатомија 1 во новиот семестар мора повторно наа вежби да идеш да полагаш колоквиуми све одново
Здраво ги замолувам постарите колешки ако мозе да споделат искуства за практичниот испит по физиологија 1 како поминале и дали сите професорки бараат пралтично да се изведат везбите ило само да се расказат
Дали поправните колоквиуми анатомија ќе бидат на ист принцип како и оние што беа во колоквиумските недели?
Тоа и јас не знам. И мене ме интересира, дали одеднаш ќе ги полагаме зошто освен дека од 8 се полага, друго ништо не кажаа... Ни колку време, ни како, ни што.
Втора сесија мислиш на јунска или? Евалуација се некои анкети шо ќе треба за професори и асистенти да попуниме мислам, ќе има линк по генерациските групи за тоа. А испити пријавуваш на iknow на тоа делот "пријави" и нели со хартиени пријави во катедрите кај шо полагаш.
Не ми се допаѓа што не кажуваат кога ќе бидат усните полагања од колоквиуми, ај тоа што ќе се некој датум измеѓу прва и втора испитна недела ама нека кажат конкретно.
А од 8 до колку ќе се полага да не знаеш и колку време ќе имаме за секој тест? Или нема никакво инфо...