a pod regii shto se podrazbira, dali ke prashuvaat kako na kolkviumite detalno za se pr pripoi delovi na koska zglobovite ...??
Здраво феминки, имате ли прашања кои се паѓаат по Вовед во медицина на испит, за есејските прашувам. Кај професор Моме...
анатомска поделба на деловите од телото, таму спаѓаат кожа, фасции, мускули, садови, нерви, т.е се што има во тој одделен дел...сигурно си сретнала до сега, на вежби по регии ни објаснуваат. За зглобови не испрашуваат на завршен, ти се паѓа регија , само не знам дали една или повеќе
dali moze da keze nekoj angliski sto se paga na ispit od kniga od prezentacii od sto da se uci i dali ima nekoj prashanja?
Не, туку за колоквиумите нели. Ако не положиме усно, не важи ни положениот писмен колоквиум. А, инаку за завршен испит нема врска, ако не го положиш, ти важат колоквиумите.
Нас една асистентка ни рече 3г била наша група, таа шо сме ние сеа, после ја смениле у некоја друга. Ја сакам истите да си останеме, грдо е да не мењаат. Едино ако ептен малце останеме па...
i jas sakam istata grupa glupo e sekoja godina so novi koga veke si se zadruzil so lugjeto od grupata nekoj od postarite generacii da ni kaze dali se menuvaat ili ne grupite?
Сега за 2 семестар бираме изборен нели? Ќе треба на пријавата за упис на семестар да се напише нешто тој предмет или? И кога ќе биде електронски упис на семестар и евалуацијата? Некако многу кнап со време ќе ни дојде, следна недела упишуваме семестар, а ништо немаат појаснето...
не е кнап затоа што запишувањето одзема 2 минути а евалуација 10, иначе изборен ако сакаш можеш ако не не мораш битно е до крај на 6та да имаш 7 изборни слушано иначе прво треба електронски да се пријави изборниот па на пријавата за запис за семестар да го запишеш