Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Како се прави евалуација??

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Линкот што го пуштија сабајле за анкетите во групата, пополни го и тоа е тоа мислам. :)

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    А што треба да носиме на факс откако ќе уплатиме за семестар? Се носи пријава или ??

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Од тие листовите во трафика за упис на семестар и за заверка на семестар.
    Еве тука пишува:)
    http://medf.ukim.edu.mk/?p=4062

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Не може да пријавите електронски додека деканатот не даде датуми од таму треба да направат измени во системот и тогш ке има соопштение дека може да запишете електронски пред соопштението не може

На Dream-Girl, Glowy и Angie1432 им се допаѓа ова.
  6. Cindarella1846

Cindarella1846 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    медицина сум 3та година па уште сега си планирам за факс

7. MV18

MV18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    92
    Дечки се сеќава ли некој на прашањата од писмените колоквиуми за нога и рака? Или случајно да немате некој од тестовите? :(

8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Има некој од форумов шо утре сите 3 колоквиуми анатомија ќе ги полага со мене? Или сите сте за по 1-2?
    Чисто за мотивација и поддршка. Како доаѓа време ме фаќа нервоза, одеднаш цел материјал, да не ми се деси блокада на мозокот иако се спремав многу деновиве. :)

И јас тоа цел ден си мислам. Знам дека имаше нерви и артерии кои мускули ги инервираат/васкуларизираат кога полагав за рака и беше доста лесен тој тест и затоа го положив тогаш, за нога имаше некои доста потешки, знам за гранки на артерии и нерви имав, имав нешто за вени исто, посложени прашања беа... Ваљда зависи шо група ќе ти се падне тест т.е што среќа имаш...
    Буквално се има у секој случај. :(

На MV18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Кај мене колку што се сеќавам имаше и анастомози во тие со заокружување, пр. таа и таа артерија анастомозира со: ...

На MV18 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  10. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    не се секирај ако имаш учено а мислам дека уште од колоквиум па до сеа знаењето колку толку ти слегнало и нема да измешаш ништо, секако генерации уназад се полагаше завршен тест анатомија 1 со цел материјал и не е толку страшно само без паника не дозволувај да ти настане блокада ако ги имаш разбрано работите ако не ти се на памет немаш гајле

11. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Да и кај мене е така ќе биде отворен електронски упис во текот на неделата..

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Фала ти многу, полесно ми е вака кога ќе прочитам од некои колеги што се постари и што го прошле ова. :hug::hug:

На Glossy-girl и MeckaCia им се допаѓа ова.
  13. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    angliski kazete nekoj sovet od kade da ucam prezentacii, ucebnik ili vezbanite onie so se 2te dali e tesko nekako mnogu poimi...

14. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Мене лично не ми е тешко, а и не сум видела некој од постарите колеги да рекол дека е тешко.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Луѓе, го имав пријавено англиски во 2 семестар ама заборавив да го сменам во ајноу затоа што планирав да полагам на во прв рок и сеа глеам ме нема на список и ми текна. Ја прочитав @MeckaCia и рече дека електронски немало врска како се пријавени и сега решив да пробам утре да речам дека дошло до забуна во системот и со пријава да одам. Ќе ме вратат ли?

16. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    исконтактирај со професорката сигурно ви дала маил прашај ја дали може да полагаш во прв, проф е добрата мислам дека ке дозволи, јас имав направено замена на терминот и ме пушти да полагам

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Ѝ пишав на асистентката... :)
    Затоа што лани некои и немале пријавено, па не правеле проблем ама што знам...

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Имам неколку прашања, некој ако е расположен да ми ги одговори супер. :)

1. Може некој да прати скрин од соопштението за изборни, бидејќи никаде не можам да го најдам? Тука пишувате 7 треба во овие 6г, според програма стојат 5, да не бевте вие немаше ни да знаеме за ваква измена. И ако може повеќе информации во врска со ова, одлучив да земам семестаров комуникации и комуникациски вештини, но на никого ништо не му е јасно во врска со изборните. Видов во курикулумот, но сепак некако не ми е јасно, кога ги бираме, кај се води дека сме ги земале и слично, а и нешо разбрав не биле секогаш отворени за да може да ги пријавиш, а ми рековте тука да пишам на пријавата ако земам изборен, но не ми е сигурно некако ако ги нема сега дадено за избор, па пред време да го пишам... Има ли бројка колку студенти може 1 изборен да слушаат или неограничено е? Зашто голем избор има, ако сите еден ист земаме, џабе се другите. Глупа логика ама ај да си прашам, подобро отколку да избрзам со нешто. :)

2. Дали во индексот за 2 семестар треба уште сега предметите да ни се пишани за у служба да не се бунат дека не ми е се средено или тоа отпосле се пишуваат у тек на семестар?

3. Уште 3 дена рок имаме за упис, а електронски за да упишеме семестар не можеме, бидејќи имале проблем рекле у служба на колешка, па значи не можеме ни да го упишеме семестаров на време, ни па во служба. Дали секоја година е истово и фактички ќе бидат гужви дур чекаме со студенти од други години или еден ден рок ќе ни дадат, па у испитна време ќе се губи таму чекајќи цел ден? На крај да не испадне и казна зашо на време не сме упишале. Океј, ова беше саркастично, нивен проблем си е. Очигледно не се организирани ама ме интересира дали ова стално им се дешава. :D

Фала многу, тешко е да се биде прваче, ништо не ти е јасно :)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Треба првин електорнски па во служба?

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Да, така и рекле денеска на колешката, беше баш пред полагање да праша. Глупости.

На Glossy-girl и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.