Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.473
    Немсм сс од соопштението но со новиот закон знам дека е сменето, изборни можњ да земете од тие предмети шо имате потпис и слично секој има свои барања, прво се пријавува електронски коа ке пријавубате ке пријавите редовните предмети и имате поле за изборни потоа во пријавниот лист за ипис за семестар го пишувате понатаму коа ке треба да имате предавања ви стиг на маил од самата катедра што како информациии, да има ограничен број на студенти само не знам по колку. Изборниот си е предмет ко и другите коа ке завршите со све имате оценка во индекс и електронски. Во индекс не мора да имате внесено ништо т. Е не треба предметите се запишуваат у јуни коа ке земате потписи за новите предмети, сега само за 1 семестр треба да е пополнето и да имате земено потписи иначе секогаш има гужва за уписи секогаш е до надвор редица безразлика колку долго е рокот мегутоа нема да има проблеѓ ако се закасни или има проблем обично го продолжуваат уште 2 дена рокот

На Lara95, Angie1432, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Не знам што ќе правевме без тебе колешке, ептен не спаси со информацииве сите на форумов во темава.
    Фала ти премногу за брзите одговори деновиве, сега се ми е појасно, а верувам и на сите што ја читаат темава. :hug::hug:

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    И сега треба да почекаме да го поправат тоа за електронски, па да одиме во служба?

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.473
    Не знам сепак да си прашате во деканат мислам на деновите што се одредени за вас 1 год однесете чим не известиле за ништо друго...

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Да, за жал, денес многу колеги вратија бидејќи не извршиле упис електронски.

На ElenaOfRivendell и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  6. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Мора прво електронски да запишете семестар, па после ќе си ги однесете документите во деканат. Исто така, мора да имате и евалуација направено. Тоа ви е АЛФА и ОМЕГА пред секој семестар. За казни ако закасните некој ден со упишување не верувам дека би имало, бидејќи има и некои со услови и сл. Ама пак гледајте да си го испочитувате предвидениот термин. На гужвите на студентски навикнете се. Не е само на медицина така, на секој факултет е :D.

За изборни, не мора да брзате уште од прва година. Ама, ако сакате, да знаете дека бројот на студенти е ограничен. Електронска пријава, а освен тоа на некои катедри непходно е и писмено да се пријавите. Тоа ќе си прашате кај нив. Јас знам дека до крајот на 6та година треба да имаме вкупно седум изборни. Е сега, дали некој знае на сигурно колку од нив треба да се клинички, а колку не?

Во индексот не треба ништо да ви биде напишано за да упишете семестар :D. Напишано треба да ви биде за да си земите оценки и потписи.

Ако сте пријавиле во втор рок, а сакате да полагате во прв рок, треба да си прашате на катедра. Зависи од катедра до катедра. Некои ќе ви дозволат, некои не. Конкретно за англиски мислам дека нема да е проблем :D.

Со лесно учење :hug:

На ElenaOfRivendell, Lara95, MV18 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Во образецов за семестар, како да запишам 7 редовни предмети, кога на него има само 6 празни места?

8. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.473
    Колешки отворен ви е системот електронски да запишете :)

На Lara95 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.794
    Допаѓања:
    40.716
    Допиши одоздола не е страшно:D

На MeckaCia и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Да не знае или слушнал некој индексите од служба кога ќе ни ги вратат? Дека денес го оставив кога упишав семестар ама заборавив да прашам кога ќе се готови. (facepalm)

11. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.473
    До петок би требале

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Утре ќе ти биде готов. Еден ден им треба. Денес го оставаш, утре ти е веќе готов. Барем за тоа се брзи :rofl:

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BigMisterP

BigMisterP Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    102
    Искуства за полагање испит по епидемиологија?

14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.218
    Допаѓања:
    277.230
    А проблем е ако покасно дури крајот на наредна недела си го земеш?

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Нема врска, таму ваљда на шалтер им се оставени само. Кога земав потврди за редовен студент во прв семестар и од другите години си земаа индекси од упис така им стоеја само оставени...

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    367
    Здраво Ме интересира да прашам дали и вие имате ист проблем или само кај мене нема опција да направам евалуација а задолжително е нели да се направи до датата на упис ..

17. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Не ти се отвара линкот или?? Има линк посебен, да не бараш на iknow обичното некаде??

18. deadsunflower

deadsunflower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Колку прашања од 6те МИФ (делот физиологија) на испит треба да ги имаме одговорено за да положиме? Дали бараат од збор до збор или прифаќаат и со свои зборови? Бидејќи книгата е хаотично напишана учев од други релевантни извори.

На Glossy-girl и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Минимум треба да освоиш 25 поени, а секое прашање носи 7 поени.

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Колкави се шансите со останати 2 паднати колоквиуми (рака и нога) по анатомија 1 за јуни, да успееш да фатиш услов за 2ра до септември?

Знам ве имам читано и порано дека имало такви ситуации и сте успеале да положите 2 анатомии одеднаш ама некако ми изгледа многу за да до толку ми се вклопат коцките да успеам да средам, па си викам што ако ми се преклопат термини на други условни испити у јунска и 300 сценарија...

И мене не ми е јасно како заглавив со предметов, со другите се е океј, а не дека ми е тежок или нешто, но некако ептен ме заглави... :envy:
    Го учам редовно, се е океј, на тест не проаѓам лошо, ги знам прашањата, а кога ќе излезат резултати хаос.
    Рака убаво ми беше положена писмено, сега пак сум на старт и со неа дека овојпат не ја положив ни писмено. (facepalm)
    Бев на увид, секојпат за ситници ми се шкртани прашањата и не се нешто расположени да укажат на што да обрнам внимание следен пат. За 1-2 прашања само ми кажаа зошто биле шкртнати, ептен ептен ситници буквално.
    И се за 1 поен не сум положена. :rofl::rofl:
    Ќе морам у јуни 40 пати да се препрочитам пред да предадам тестовите изгледа, вака више не бива. :D:D

На MitMax му/ѝ се допаѓа ова.