Немсм сс од соопштението но со новиот закон знам дека е сменето, изборни можњ да земете од тие предмети шо имате потпис и слично секој има свои барања, прво се пријавува електронски коа ке пријавубате ке пријавите редовните предмети и имате поле за изборни потоа во пријавниот лист за ипис за семестар го пишувате понатаму коа ке треба да имате предавања ви стиг на маил од самата катедра што како информациии, да има ограничен број на студенти само не знам по колку. Изборниот си е предмет ко и другите коа ке завршите со све имате оценка во индекс и електронски. Во индекс не мора да имате внесено ништо т. Е не треба предметите се запишуваат у јуни коа ке земате потписи за новите предмети, сега само за 1 семестр треба да е пополнето и да имате земено потписи иначе секогаш има гужва за уписи секогаш е до надвор редица безразлика колку долго е рокот мегутоа нема да има проблеѓ ако се закасни или има проблем обично го продолжуваат уште 2 дена рокот
Не знам што ќе правевме без тебе колешке, ептен не спаси со информацииве сите на форумов во темава. Фала ти премногу за брзите одговори деновиве, сега се ми е појасно, а верувам и на сите што ја читаат темава.
Не знам сепак да си прашате во деканат мислам на деновите што се одредени за вас 1 год однесете чим не известиле за ништо друго...
Мора прво електронски да запишете семестар, па после ќе си ги однесете документите во деканат. Исто така, мора да имате и евалуација направено. Тоа ви е АЛФА и ОМЕГА пред секој семестар. За казни ако закасните некој ден со упишување не верувам дека би имало, бидејќи има и некои со услови и сл. Ама пак гледајте да си го испочитувате предвидениот термин. На гужвите на студентски навикнете се. Не е само на медицина така, на секој факултет е . За изборни, не мора да брзате уште од прва година. Ама, ако сакате, да знаете дека бројот на студенти е ограничен. Електронска пријава, а освен тоа на некои катедри непходно е и писмено да се пријавите. Тоа ќе си прашате кај нив. Јас знам дека до крајот на 6та година треба да имаме вкупно седум изборни. Е сега, дали некој знае на сигурно колку од нив треба да се клинички, а колку не? Во индексот не треба ништо да ви биде напишано за да упишете семестар . Напишано треба да ви биде за да си земите оценки и потписи. Ако сте пријавиле во втор рок, а сакате да полагате во прв рок, треба да си прашате на катедра. Зависи од катедра до катедра. Некои ќе ви дозволат, некои не. Конкретно за англиски мислам дека нема да е проблем . Со лесно учење
Да не знае или слушнал некој индексите од служба кога ќе ни ги вратат? Дека денес го оставив кога упишав семестар ама заборавив да прашам кога ќе се готови.
Утре ќе ти биде готов. Еден ден им треба. Денес го оставаш, утре ти е веќе готов. Барем за тоа се брзи
Нема врска, таму ваљда на шалтер им се оставени само. Кога земав потврди за редовен студент во прв семестар и од другите години си земаа индекси од упис така им стоеја само оставени...
Здраво Ме интересира да прашам дали и вие имате ист проблем или само кај мене нема опција да направам евалуација а задолжително е нели да се направи до датата на упис ..
Колку прашања од 6те МИФ (делот физиологија) на испит треба да ги имаме одговорено за да положиме? Дали бараат од збор до збор или прифаќаат и со свои зборови? Бидејќи книгата е хаотично напишана учев од други релевантни извори.
Колкави се шансите со останати 2 паднати колоквиуми (рака и нога) по анатомија 1 за јуни, да успееш да фатиш услов за 2ра до септември? Знам ве имам читано и порано дека имало такви ситуации и сте успеале да положите 2 анатомии одеднаш ама некако ми изгледа многу за да до толку ми се вклопат коцките да успеам да средам, па си викам што ако ми се преклопат термини на други условни испити у јунска и 300 сценарија... И мене не ми е јасно како заглавив со предметов, со другите се е океј, а не дека ми е тежок или нешто, но некако ептен ме заглави... Го учам редовно, се е океј, на тест не проаѓам лошо, ги знам прашањата, а кога ќе излезат резултати хаос. Рака убаво ми беше положена писмено, сега пак сум на старт и со неа дека овојпат не ја положив ни писмено. Бев на увид, секојпат за ситници ми се шкртани прашањата и не се нешто расположени да укажат на што да обрнам внимание следен пат. За 1-2 прашања само ми кажаа зошто биле шкртнати, ептен ептен ситници буквално. И се за 1 поен не сум положена. Ќе морам у јуни 40 пати да се препрочитам пред да предадам тестовите изгледа, вака више не бива.