ve molam kazete iskustvo za prof nakeva kako e dali isprasuva detalno ili samo bitni rab i dali mn se pokazuva na leshot?
Фактички сега со новото соопштение од хисто катедрата, испитот тек ќе се полага после 21 февруари за нас што сега положивме хисто/ембрио писмен дел? Одлично за нас, многу време ќе имаме да се спремиме чим е така.
на мооме прашањата се уствари насловите кои се дадени на медф страната коа ке отвориш за предметот Вовед во медицина, и не ги менува со генерации уназад
Колешки да не знае некој дали е вистина дека физио не давале на пример ако паднеме сега во јуни да се полага и физио 1 и 2?
Decki, nekoe iskustvo za histo 1 polaganje prakticno...? Najdobra/najlosa opcija? Kako da znaeme kade da polagame?
Се извинувам малце и моето опкружување на факултетот е такво така што многу ме интересира зошто 80% од колегите бркаат просек иако сите викаат дека никој не ти го бара? Сум приметила во повеќе наврати дека одредени колеги се трудат други колеги да ги спуштат,за само они да се издигнат, да ја земат поголемата оцена, да се направат попаметни и слично..
Не значи дека ако ти имаш 7 ете, а некој 10, дека е попаметен од тебе, често и сплет на околности е тоа, сепак, ако не си знаел, немало воопшто да положиш.
многу колеги бркаат просек ради стипендија а има и поединци кои онака не сакаат пониска од 9 па ако треба дури и ке преполагаат иако навистина не ја сфаќам поентата поради тоа што не секогаш оценката е огледало на знањето, све зависи од фактор среќа ама како и да е секој за себе, никогаш не ги прашувам колегите за оценки ниту сакам да ме прашуваат...
Доколку некоја колешка/колега има искуство со Имунологија да ми каже за колку време можам да го спремам испитот?