Може ли некој да ми даде информација отприлика колку вкупно студенти има пријавено на медицински во штип отсек општа медицина до денеска?
Знам дека ми е многу рано ама пак да си прашам, што мислите вие на каков факултет е подобро фармацевтски или општа медицина?
И двете се перспективни, но секој со својата среќа. Сега за општата зависи и екстерниот испит што ќе се полага после 2ра година. Мислам дека добро ќе му дојде на медицинскиот факултет таква добра селекција како што има на Финки и Феит само што таму нема екстерен испит туку на друг начин ја вршат таа селекција зашто си имаат бројка колку годишно може да пуштат да дипломираат. За да нема вишок на дипломирани а да останат невработени како економисти и правници што ги има премногу, туку да дипломираат онолку колку што се потребни.
дечки јас сум примена на општа медицина штип. Дали може да се префрлам на стоматологија исто штип сега? и како иде тоа??
Да не знае некој случајно колку примале лани на општа медицина во државна квота?Знам за сега дека е 140 ама за лани ме интересираше...
Ај некои од постарите генерации нека сподели искуство со предметот имунологија, на што да обратам внимание и усно како испрашуват, на теми или прашања, што како. Ќе ми биде од голема корист било какво искуство, пошто многу ми е тежок предметот, целата се изгубив со него и никако да научам, ни па нешто да запамтам, а и време се помалце имам.