Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Јас немав лаптоп, за факултет купив, и реално доста го користам. Не само за семинарски и за презентации, го користам и за книги некои во пдф. Или еве за хистологија, препарати учев од лаптоп постојано, не ми работеа од телефон, а и понепрактично е. Не дека не се може без лаптоп, ама е многу олеснително. :)

На LatteKP му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.473
    Па дека многу ти треба нз сепак праќаат презентации, со факултетот комуницирате преку делегати преку групи се контактирате и такви чуда за то ти треба

На LatteKP и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  3. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Лап топ ти треба, медицински не.:rofl:

Се шалам, ќе ти треба.
    За histology guide најмногу, ако сакаш на почетокот за анатомија1 да ги видиш мускулите на посебно припоите, јас така ги учев. Семинарски, презентации...
    Кога ќе размислам на секој студент му е потребен, на било кој факс... ама во глобала тоа. 8-|

На kajl, Waverly Raven, LatteKP и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    13.860
    Колешки, шо мислите ќе ја поместат ли сесијава? Земајќи во предвид дека сеуште нема информации, а цело време се шпекулира за некакво самоволие од катедрите.

На ElenaOfRivendell, Peperutce1115, Glossy-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Претседателот на ФСС рече дека утре ќе ја бара деканката и ќе бара поместување, да не почнува сесијата пред 15ти, мислам дека е можно и изводливо, исто мислам дека деканката би прифатила сѐ што е во прилог наш ама ај да не подречам. :rofl:
    Таков впечаток ми остави дека се залага за разлика од некои, па сега не знам...

На ElenaOfRivendell, Glowy, MV18 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. evvgg_K

evvgg_K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    33
    Pa dobro be sto e ona vo fss... Neznam dali ste otvorile... Ona e dno! Kakva neodgovornost od profesorite i dekanatot, odlozuvajne na sesijata barem za 3 - 4 dena nema, a seusute ne znaeme po koj predmet kako ke polagame, seuste nitu edna katredra ne ni dala informacija.. Barev za vtroa godina... A raspored vo PETOK? STOO DOBRO LI CHUV, pa i neka ne se macat oni mnogu... Mozat raspored da objavat i koga ce pocne sesijata
    .. Bruka dno... Kako da se raboti za najlesniot fakultet na svetov pa ajde ke im objavkme raspored na smrtnicive i 5 dena pred sesija... A deka ima koelgi od drugi gradovi koi nemozat tuku taka da najdat smestuvajne od denska za utre bidejki vekje stanovite koi gi imale gi odkazale.. I red drugi rbaoti
    ..
    Se dodeka ne se bunime, oni ke ni pravat vaka bidejki poveke od ocigledno nie im sme eksperikentalni gluvci na koi testirat izdrzlivost i trpenie

На Lollipop_123, MeckaCia, Glossy-girl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    На дел од групите кај нас и вежби им дадоа од понеделник, а нема известување за отворање на домовите, каде ќе седат децава? А и тие што ги откажале становите? Не се наоѓа сместување во два дена. Крајно неодговорно.

На Glowy, Glossy-girl, chocolateheart и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Две недели наназад истите одговори ги добиваме. Навистина е неодговорно, нефер и некоректно од нивна страна.

Имавме разбирање и чекавме, со оглед на околностите и фактот што многу од нашите професори беа директно инволвирани во сето ова. Ама ова веќе е крајно безобразно и ги помина сите граници.

На скоро сите факултети излегоа распореди за полагање, кај нас ништо. Битно кажаа дека од 8 ми јуни ќе почнела сесијата. Јас не знам што ќе биде со сесијата. Зборуваме за медицина и предмети од по 800 страни. Хаос.

Очекувам во петок да кажат во четврток ќе имаме состанок.

На Lollipop_123, *Amethyst*, MeckaCia и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    13.860
    Повторно ќе го кажам истото, ставот на професорите и деканатот за жал, барем од моја страна, беше очекуван. Значи нереално е, од една група на луѓе која во текот на целите студии оди против студентите да очекувате сега all of a sudden да ни излезе во пресрет и да ни олесни. :?:

Меѓутоа, повторно, страшно ме нервира ставот и пристапот на ФСС кон ваквите случувања. Цело време влеваат само лажна надеж кај студентите, ќе барале да се пролонгира сесијата, ќе разговарале со тие и тие, ќе направеле вака... и на крај кога ќе излезе деканатот со официјална информација тие едноставно го прифаќаат тоа, а и на останатите студенти како да им одговара тоа, сите лајкчиња, се прифаќа реалноста и тоа е тоа.
    Епа ако е така, на здравје нека ни биди сесијата.

На *Amethyst*, MeckaCia, Glowy и 8 други им се допаѓа ова.
  10. evvgg_K

evvgg_K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    33
    Zatoa velam dajte da se bunime niso ne biva od ova...

На Angie1432 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  11. Yellow456

Yellow456 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    120
    Тие требаше да излезат со став или ќе има дополнителна сесија, ќе се одложи сесијата или не полагаме, а не вака..

На Glossy-girl, Peperutce1115, evvgg_K и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Поголем проблем е што кажуваат 5 до 12, да кажеа бар порано друго ќе беше.

На Glossy-girl, Yellow456, Peperutce1115 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.793
    Допаѓања:
    40.691
    Искрено тоа треба ние сега да го преземеме како студенти.Со услов.

На Yellow456, ElenaOfRivendell, evvgg_K и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.649
    Допаѓања:
    13.860
    Искрено мене воопшто не ми одговараат условите, многу работи ни се ускратени.

На Peperutce1115, Angie1432, evvgg_K и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Леле вежби анатомија 2 дена пред испитна.
    Како шо почнав до 6 навечер да учам, директ од учење ќе им отидам у 8 сабајле, таман свежо прочитаното да го видам на леш.
    Ова нема смисла.
    И потписи ќе делеле? Сериозно у пандемијава потписи ќе собираме...???
    Толку електронски ли тоа не можеше да оди, аман, 2020та ќе пројде уште со индекси и хартиени пријави ќе функционираме.

Немам коментар и за испитната.
    И дното го пробушивме.
    Шо праат на тие собири коа дискутираат за испитната?
    Кафе пијат, си кажуваат шо правеле у карантинот и си одат дома?

Овие од ФСС, па ќе кажат едно нешто, ќе барале сесијата да се поништи, ќе им речат не може и одма прифаќаат.

Циркуз...

На Moon.Girl, *Amethyst*, Glossy-girl и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Секојдневно има 20+ нови заразени. Ние студентите така убаво ќе го рашириме вирусов низ Македонија, после нема да знаеме што не снашло.

На *Amethyst*, Glossy-girl, evvgg_K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Јас имав 1% надеж вчера, и тој ми го уништија.
    Немам коментар веќе, ако во првата година од моите студии доживувам ваква неправда и стрес, можам да кажам дека веќе е видено за наредно...
    Супер.
    Не пишаа за вежби на мојата група, ама веројатно сите ќе одржуваме од понедленик?

На Glowy, Dream-Girl и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  18. ElenaOfRivendell

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    5.385
    Мислам дека зависи од асистентите тоа, иако претпоставувам и сметам дека би требало сите да држиме вежби, ако не наредната недела, нема кога..

На Glowy и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Може да е иницијатива и на нашава асистентка само пошо ми делува ко сама да сакала да ги одржи.

Ама чим потписи и картончиња ќе ни делат, тогаш може и за сите да е...

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. chocolateheart

chocolateheart Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    777
    Не знам дали во некоја друга држава се случува ова како кај нас, може само кај некои што се поизгубени во време и простор од нас.

21 век, технологијата е напредна, да не можат да се организираат за онлајн предавања и вежби, а камоли за колоквиуми и испити. На Стоматолошки сум, но пишувам тука заради тоа што одлуката и за двата факултети е иста.
    Крајно неодговорно.
    Барем на нашите факултети, каде што ЗАДОЛЖИТЕЛНО има усен испит за скоро сите предмети, не гледам зошто да не би се одвивале колоквиумите онлајн, па ако положиш - оди лице во лице, ќе се види дали си препишувал или си учел.

Губиме време и пари за да ни дадат само 1 шанса за полагање?

Разбирам дека има проблеми и околу онлајн полагањата, ама овие проблеми со физичко присуство се многу поголеми. А што правиме со превозот и престојот???

Не ми се верува значи!!!