Јас не знам како видовте дали сте примени или не ? Зарем ова не е прелиминарна ранг листа каде што се огласени сите кандидати кои се пријавиле на медицински па подоцна на конечната ранг листа ќе се изврши селекција кој е примен а кој не . Бидејќи на овие списоци стојат и кандидати со по 70 поени што конкурирале на општа медицина и што како наводно примени се? Јас мислам ова не е конечната листа .
^^ Не е де, не е. Ама кандидатите сами си пресметуваат највисоки поени до 150 во државна и 130 во приватна. Барем не е тешко сам да си одредиш кое место си. Макар и целосен список да направиш за селекција.
Честитки на сите примени оваа година, нека ви е со среќа Сега ќе ве интересираат уписите па да еве ќе прикачам потребни документи за упис во I семестар на Медицински Факултет 2014-2015 Искрено зачудена сум со овогодинешната конкуренција на факултетов, симнати се границите во споредба со минатите генерации. Знам дека улога имаше и екстерното во тоа ама тоа е, наредната генерација мислам дека ќе е послаба од оваа, но ќе видиме. За Штипскиот да не праам муабет, катастрофалноооо Не ми се верува кога ги гледам поените на примените
Примена сум и јас.Конечно ...во приватна квота сум па ме интересира дали понатаму можам да поминам во државна квота ако е информиран некој да не знае? Иначе општа сум.
Значи направив скриншот на целиот пост од Медицинскиот Факултет, така да се што треба си пишале луѓето. Ако не ти е сигурно, отвори ја страницата на Факултетот и прочитај си за секој случај но истото е Мислам првите 10 од секој факултет на УКИМ (ако сум грешка поправете ме) се ослободени од партиципација. Така кажаа членките пред уписиве низ темите, провери си за секој случај ама добро се сеќавам дека 10 читав
Првите 10 се ослободени од партиципација, имаат објавено а овие пријавните листови пак ке ги купуваме таму од трафика?
Дали во тек на година или понатаму ако имам добар просек и се положам на време можам да поминам во државна квота?
Ете, после средно медицинско велев јас никако не продолжувам медицина ама пак таму "се заглавив", и примена сум во државна квота, па колешки, со среќа нека ни е. Инаку, овие пријавен лист, индекс, бла бла, на факс ќе ги подигнуваме/купуваме, или? И се плаќа тоа, колку се плаќа, знае некој?
Прочитај, на претходната страна имам прикачено скриншот од потребните документи. Тоа ти е за студенстски инфортатор, електронска каратичка и слично и треба да се биде на сметката на Медицинскиот факултет, си пишува
Може мислам знам другари и другарки кои учеа во државна квота немаа положено неколку испити и веднаш беа префрлени во квота со кофинасирање, и тие самите беа за тоа изреволтирани бидејки никакво известување и предупредување не им беше стасано пред тоа. Мене ова ми е сосема логично, па кому државата ќе го толерира и ќе го ослободува од половина цена партиципација да не учи, некој ќе гледа да си ги помири испитите некој не, не може вака. Успехот лаже брее што го гледате во резлутати, од школо во школо има разлика. Не е исто учењето во средно земјоделско и средно текстилно и средно медицинско. Па и оценките не се исти. Секако дека одличен ученик од медицинско има поголем интелегентен капацитет него ученик со текстилно. Ниту пак успехот од матура е реален. Мааа јок брее знам одлични ученици добија 3ки а знам и кецоши по македонски и другите добија 5ки со препишување и се стокмиа во државно, но и такви будали ко мене во приватно. Маа ајде брее правда нема нигде