Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Јас не знам како видовте дали сте примени или не ? Зарем ова не е прелиминарна ранг листа каде што се огласени сите кандидати кои се пријавиле на медицински па подоцна на конечната ранг листа ќе се изврши селекција кој е примен а кој не . Бидејќи на овие списоци стојат и кандидати со по 70 поени што конкурирале на општа медицина и што како наводно примени се? Јас мислам ова не е конечната листа .

2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    24.101
    ^^

Не е де, не е.
    Ама кандидатите сами си пресметуваат највисоки поени до 150 во државна и 130 во приватна.
    Барем не е тешко сам да си одредиш кое место си. Макар и целосен список да направиш за селекција.

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    некоооојјј ???

4. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Кога ќе излезе конечна листа ?

5. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Конечната листа е излезена :D Официјално сум примена во државна квота.

6. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Честитки на сите примени оваа година, нека ви е со среќа :inlove: Сега ќе ве интересираат уписите па да еве ќе прикачам потребни документи за упис во I семестар на Медицински Факултет 2014-2015

Искрено зачудена сум со овогодинешната конкуренција на факултетов, симнати се границите во споредба со минатите генерации. Знам дека улога имаше и екстерното во тоа :worried: ама тоа е, наредната генерација мислам дека ќе е послаба од оваа, но ќе видиме. За Штипскиот да не праам муабет, катастрофалноооо :x :x :x Не ми се верува кога ги гледам поените на примените :puke:

Прикачени фајлови:

На shivaree и LovelyGirl им се допаѓа ова.
  7. melany22

melany22 Нов член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Колку се плаќа презапишување предмет по кредит?За медицинскиот факултет во Скопје прашувам.

8. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Примена сум и јас.Конечно 8) ...во приватна квота сум па ме интересира дали понатаму можам да поминам во државна квота ако е информиран некој да не знае? Иначе општа сум. :)

9. miss-k

miss-k Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали се ова сите потребни документи за упис во I семестар или треба уште нешто \

10. Belle1995

Belle1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Првите пет или првите десет се ослободени од партиципација?

11. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475

Значи направив скриншот на целиот пост од Медицинскиот Факултет, така да се што треба си пишале луѓето. Ако не ти е сигурно, отвори ја страницата на Факултетот и прочитај си за секој случај но истото е :)

Мислам првите 10 од секој факултет на УКИМ (ако сум грешка поправете ме) се ослободени од партиципација. Така кажаа членките пред уписиве низ темите, провери си за секој случај ама добро се сеќавам дека 10 читав :)

На Belle1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Liljana15

Liljana15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    9
    Првите 10 се ослободени од партиципација, имаат објавено :) а овие пријавните листови пак ке ги купуваме таму од трафика?

На Belle1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Дали во тек на година или понатаму ако имам добар просек и се положам на време можам да поминам во државна квота?

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    24.101
    Не.

15. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.223
    Ете, после средно медицинско велев јас никако не продолжувам медицина ама пак таму "се заглавив", и примена сум во државна квота, па колешки, со среќа нека ни е. :D Инаку, овие пријавен лист, индекс, бла бла, на факс ќе ги подигнуваме/купуваме, или? И се плаќа тоа, колку се плаќа, знае некој? :)

16. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Знае некој до кога најкасно може да се поднесат овие документи и уплатници ??

17. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.223
    Кои поточно? Ако мислиш на овие за запишување сега во понеделник и вторник (25 и 26ти) од 9 до 14. :)

18. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Да да за тие, а овие 1000 ден со која назнака треба да се уплатат ?

19. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Прочитај, на претходната страна имам прикачено скриншот од потребните документи. Тоа ти е за студенстски инфортатор, електронска каратичка и слично и треба да се биде на сметката на Медицинскиот факултет, си пишува :)

20. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    127

Може мислам знам другари и другарки кои учеа во државна квота немаа положено неколку испити и веднаш беа префрлени во квота со кофинасирање, и тие самите беа за тоа изреволтирани бидејки никакво известување и предупредување не им беше стасано пред тоа. Мене ова ми е сосема логично, па кому државата ќе го толерира и ќе го ослободува од половина цена партиципација да не учи, некој ќе гледа да си ги помири испитите некој не, не може вака. Успехот лаже брее што го гледате во резлутати, од школо во школо има разлика. Не е исто учењето во средно земјоделско и средно текстилно и средно медицинско. Па и оценките не се исти. Секако дека одличен ученик од медицинско има поголем интелегентен капацитет него ученик со текстилно. Ниту пак успехот од матура е реален. Мааа јок брее знам одлични ученици добија 3ки а знам и кецоши по македонски и другите добија 5ки со препишување и се стокмиа во државно, но и такви будали ко мене во приватно. Маа ајде брее правда нема нигде :tmi: