Хисто 1 практично ќе ти влезе сврзно, епително, мускулно и нервно плус завршното практично коскен и рскавици , КВС и лимфен
Ги имам положено тие сите освен од КВС и лимфен + коски и рскавица шо беа за завршен, затоа не знам стварно... :/ Да прашам некој координатор ако не, да не треба и сите ткива практично да ги полагам пак... Оф, веќе.
Сакам годинава да се запишам вонредно на смерот за логопед.Одамна завршив средно за сестра,но ми се случија некои работи во животот и морав да прекинам со образованието неколку години.Сакам да го продолжам сега.Заедно со матурата имам 90 поени,дали ќе биде доволно?И како сте задоволни од вонредните студии,има некој логопед тука?Бидејќи имам дете,вонредно најмногу ќе ми одговара,друга опција не можам за жал.
Само завршен, практичното е за ткива. Ова е во објавата од катедрата на фб. „Тестот за ЗАВРШНИОТ ДЕЛ од испитот ќе содржи вкупно 29 задачи и тоа: 17 прашања за хистолошка градба + 6 прашања од ембрионален развиток + 6 слики.“
Нема државна квота, вондредно е 400 евра, по 200 на семестар исто како приватна. Инаку да @MrenaRiba ќе влезеш, вондредно не одат многу.
Не Биохемија 1 ќе слушаш само во 5ти семестар и ќе имаш 1 сесија да го положиш, пошо за 6ти семестар е услов. А, биохемија 2 ќе мораш да ја положиш до крај на 6ти семестар, бидејќи е услов за 4та.
Крајно се безобразни и неодговорни од катедрава Хемија ... не е во ред вака цел ден да се чека неизвесност кој студент кај кој професор е... можеа само список да стават како катедрата Анатомија и се ќе беше многу поедноставно.
Kako na fakultet? Mene u mejlot mi pisuva vi zakazuva ispit vo ponedelnik i saatot ne znam kolku bese, spremete indeksi za identifikacija, hartija, penkalo i uklucete kameri, so srekja. Cim vika uklucete kameri online ke e
Кај мене е во амф 1. Изгледа си презапишувач или си во понеделник, тие во понеделник што се биле онлајн, ние од вторник натака сме во амф 1. Не стаија у една група на фб сите што сме кај неа и вака дознав за ова. Ако сакаш пиши ми да те додадам ако не си во неа, а ако си не се знаеме од фемина, ќути си.
Не бе, ама координаторот ми рече дека проф. Цековска веќе пратила мејл и ја реков дека сеа може кај кого било да се паднеме останативе и таа рече можда ама изгледа најверојатно кај тој што не пратил мејл, во случајов Тошеска.