Se izvinuvam javno na site koi se chuvstvuvaat navredeni. Celta ne mi bese toa. Se nerviram od rekla kazala muabet. Celta na studiranjeto ne se ocenkite 10 tuku znaenjeto. Uzivaj I ti.
@Dream-Girl или некој друг од прва, шо полагал англиски оваа сесија, онлајн? Како се одвиваше испитот..?
Ја полагав во јануари ама другар полагаше сесијава. Со камера полагале на зуум и строго било, цело време ги опоменувале, да мрднат не смееле. И потешко било од јануарска рекоа. Ама сепак англиски ко англиски.
Мхмм, и нас ни кажаа дека ќе биди на зум со камера и микрофон, 85 прашања за еден час. Сеа ќе видиме како ќе биди, доста сме пријавени, бидејќи ова е регуларен рок, околу 200 студенти, поделени во две групи.
Толку и ние имавме. 85 прашања за 1 саат у јануари, памтам баш. Нели 85 поени се од испит, 15 од вежби и теорија. Ама сепак онлајн било позезнато. На другаров камерата не му ја фаќало цела соба и не се гледало баш многу околу него, па му правеле проблеми да ја снима цела соба. Бог да чува. Пола испит се расправал зошто не се гледа се.
Абе со најзабаталените предмети обавезно најмногу проблеми излегуваат! Да не знаеш точно на шо платформа бил тестот, оти на зум само со камера и микрофон може?
Се шегував Инаку не е точно дека мислиме и сакаме без труд да постигнеме резултати, баш напротив, се трудиме и се убиваме од учење. Се што сакаме е професорите да бидат фер и коректни спрема нас, ништо повеќе. *Ако бидете професор во следниот живот очекувам 10ка*
Зошто да е просто, кога може да е комплицирано. Буквално за се проблеми, испити, индекси, пријави, за се.
Дали индекси МИФ може да носиме и во понеделник ко последен рок? На хисто денеска бев, уште хисто 1 оцени не средиле и ми остана уште таму индексот... Демек термин за хисто 1 беше, испадна хисто 2 први ги напишале... Ако не ми е готов ни утре, да можам да средам со МИФ бар понеделник или тешко...?
Иако секогаш сум држела став дека не треба да се поништува испит, вчера по испитот Анатомија 2 ми беше нанесена голема неправда. Иако се одговорив како што беше побарано професорката ми кажа дека може да ме положи со минимум бидејќи ништо не сум знаела, притоа секое прашање и беше одговорено и самата ми кажа “да колешке, точно” и на крај ете што ми направи. Не можам со зборови да опишам колку се јадам жива овие два дена. Добив оценка која не ја заслужувам . Некои искуства со поништување и конкретно Анатомија 2 и како оди сета процедура за поништување?
Искрено не би ти препорачала ако сега таква неправда ти напраиле во август може да паднеш и да не фатиш услов за 2, ја неам слушнато лично никој да поништи бар од моја генерација така да искуства не знам ама еве лично мислење ја не би... не би ризикувала толку ако ти е за просекот ке го кренеш со други предмети
Не знам дали гледаат или како, но Анатомија 1 имав 7 за која сама сум виновна, но сега не сфаќам која беше поентата да ме положи со толку ниски поени кога буквално знаев се.