Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Исто. Секогаш гледав барем сесијата претходно односно претпоследната да знам дека сум го положила за да не мислам. Особено ова за Анатомија, Патологија, Физио, Микро и таквите.. Милиони студенти губат години на Анатомија, така да иако е 6 или 7 или колку и да е секогаш треба да се бара позитивата, односно тоа дека си положил услов и си фатил услов. Како дилломиран студент, многу пати сум имала кратено поени и сум била на увиди и сум гледала неправди, но никогаш не сум одела да преполагам, сепак многу фаќаат на око. Баш за Анатомија, имав една од асистентките во пријатели на фб, ги гледам нон-стоп знаедно на кафиња, поврзани се една со друга и си праат договори некои нивни, така да лош филм е според мене да се реши било кој да преполага тоа. Малтене и книга од 500 и кусур страни е. Ако зборите за Анатомија 2 или 3 конкретно има милиони поими, секој орган си е приказна за себе, така да и лето е сега гледајте искористете и прошетајте дур не воведат нови мерки, остајте ги Анатомија, мислам дека сум досадна но кажав и многу полоши работи ќе видите и бидете спремни да се соочите. Сега ви е chill session одмарајте малку, ќе ви треба сила за понатаму во животот, не ја трошете на небитни работи.

На Zahirr, Glowy и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  2. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Зафирова е тоа или не? Обично она е таква weather-changing.

3. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Дечки, тешко се положува прва помош? Вака лесно ми изгледа, ама сепак...

4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Точно, јас не го направив ова што го реков и битен предмет оставив во августовско септемвриска и стресот ќе биде голем, а таа може да си ужива. Затоа викам ја секогаш учам на потежок начин да не се глупирам ама никој не предвиде корона ниту други настани во животот така да, сепак мислам ќе се откаже од идејата. :hug:

На Lollipop_123, Uniqo3, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Лесно се положува,прашањата се лесни нема ништо комплицирано ако си читала нема да имаш проблем

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Пиша на претходната страница за проф. Матвеева.

7. kiss3

kiss3 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    21
    Дали може некој да сподели искуство за проф.Наќева особено Анатомија 3 ако е полагал кај неа дали бара детали или покрупни работи?

8. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Надева бара општи работи, смирена жена не замара многу со детали и глупости ама све зависи и што ке извлечеш битно јас лошо искуство кај неа не сум слушнала

9. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    За анатомија 1 и 2 испрашуваше според старата книга, така што види си ја старата ако има нешто промени за секој случај.
    Инаку фина и коректна, без детали.

10. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    За анатомија 3 во јануари ништо поише од тоа што го пишува не прашуваше така да претпоставувам дека во нашата книга нема толку измени

11. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Дечки искуства со грешно внесени оцени во iknow? Дали може професорот да ја смени грешно внесената оцена или кога еднаш ке се внесе после не може да се менува?

12. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Може кажи му на професорот да ти ја корегира, не е прв пат такво нешто да прават, ми имаат грешено и во ајноу и во индекс...

На Zahirr му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Аа добро, фала ти

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Може. Со вовед имав таков проблем. Отидов кај секретарката од таа катедра и одма ми средија. :)

A, извини шо оцена ти внеле веќе у ајноу?
    Некои ми спомнаа МИФ веќе имале во ајноу од вчера, кај мене уште нема ни МИФ, ни хисто, па затоа ме занима. :)

15. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Вовед ми е грешна, јас уопште се немав уклучено на iknow и дури сега приметив. Ми ставиле 9 а во индекс ми стои 7 :rofl: Нека си стои :rofl::rofl:

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Инаку нема ни кај мене хисто 2, а миф имам ама од јануари ми е положено

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Кај мене па во индекс беше 10, во ајноу 8, кога видов збеснав, викам уште да не може да го поправат. (facepalm):rofl:Тие стварно големи утки праат. (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Оди одма во понеделник кај секретарката, дур не отишле на одмор, одма да ти поправи зошто после може проблем да ти праат, пример за аплицирање при стипендија ако не ти се исти и слично. Среди си на време.
    Секретарката ги пишува на вовед, не барај професори, директ кај неа отиди со се индекс, иако не ми веруваше мене на индексот, ја бараше таму пријавата дали соодвествувала, божем ќе ја лажам ја, со печат и потпис беше пишана оцената. Бог да чува. :)

На Zahirr и kajl им се допаѓа ова.
  18. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Не ја поправај, подобро нека ти остане 9. За стипендија воопшто не ги гледаат оценките во индекс туку од уверението за положени испити што треба да се приложи при аплицирање.
    И јас имав грешна оценка и невнесени оценки во индекс, при аплицирање прашав дали ке биде проблем и ми рекоа дека оценките ги гледаат од уверението, а од индексот само го гледаат печатот за заверен/запишан семестар.

Последна измена: 18 јули 2020
  19. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Како така? зошто да ризикува да изгуби стипендија или некаков проблем понатаму поради несовпаѓање на оценките од индекс и ајноу, поправи си ја обавезно јас колку што знам треба да се исти оценките и таму и таму а и за понатаму подобро ништо не те кошта да си ја поправиш и мирна глава

На Zahirr, ElenaOfRivendell, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Епа ете така беше и кај мене, затоа и препрашав пред да аплицирам и добив таков одговор. И си ја добив стипендијата за која аплицирав без никаков проблем.