Јас кога имав биохемија Костовска асистентка беше, од кога стана доцент слушнав дека се занесувала на испит, кратела поени и тешка била за оценки. Сеа не знам колку овие муабети држат вода, ама ми се чини една колешка немаше многу позитивно искуство со неа. Цековска мислам дека е океј, ма да немам полагано кај неа.
Јас кај Цековска полагав хемија, злато жена, ептен помага и се труди да го извлече најдоброто од тебе.
Јас би ти рекла да си собереш искуство од деца што полагале во јунска, да видиш кој што и како прашува, па според тоа што повеќе ти лежи, да си избереш.
И на вежби беше арогантна. Плус и знаење некое нема во споредба со Лабудовиќ, Ефремова, Богданска и останатите.
Ако знаеш кај е средно медицинско или тие кафичите до него, само право помини покрај него и одма ќе излезеш до министерството.
Внатре во круг на државна болница. Кај долниот излез, точно спроти микробиологија. Голема бела зграда е, не можеш да ја утнеш. До неа има и кафанче (зелено е однадвор) по име Хипoкрат. Слободно прашај било кој минувач, сите ќе те упатат, лесно се наоѓа.
Не сум постара генерација но ЦЕКОВСКА обавезно. Кај нас се молеа буквално сите кај Цековска да се за Хемија. Моја другарка полагаше кај Ирена, не знаеше самата професорка да дефинира примарен секундарен алкохол (ти го посочувам како индикатор колку основни работи НЕ знае а ги бара) потоа имаше колешки и колеги во повикот кои буквално ги омаловажуваше значи се на се лошо искуство и пред се стресно.Додека пак, за Цековска лоши зборови до сега немаме слушнато ниту пак лоши искуства. Со среќа во изборот и секое добро.
Јас пак полагав Биохемија 1 завршен кај доцент Костовска и имам преубаво искуство.Не ги користете тие евтини трикови дека не знае.Жената бара ама и е за мене меѓу подобрите.
И оваа сесија нема декади бирање во iknow, па преку списоци ќе иде? Немам таква опција, а откако ги пријавив ми стои ко 1 декада ама мислам и прошла сесија беше исто вака..?
Dolgo vreme se mislev za faks i na kraj se odluchiv za logoped. Dali imate nekoj sovet, nekoj tip.....? Mislite li deka napraviv greshka so izborot?
Одредениот број колеги кои имале убаво искуство, не го менува фактот дека некои основни работи ни самата не можеше прецизно да ги дефинира како што бараше. Секој си има различно искуство со професорите и доколку истото е поразлично, не станува збор за продавање “евтини трикови”
Јас имам искуство со проф. Цековска. Кај неа полагав Хемија и беше во ред, но кога полагав Биохемија 2 беше страшна. Можеби сум една од ретките ама прелошо искуство имав со неа. Викање, дерење, мавтање со раце накај студент на полагање сметам дека не е во ред. И покрај тоа што бараше од мене да го знам напамет нејзиниот дел за ЦНС, воопшто не сакаше да ме допраша и ми рече да си идам кај друг професор. Ме шеташе низ материјал, ме испрашуваше 2 саата, на крај и за хормони ме испрашуваше (за колоквиум беа хормони, ама нмв) и со образложение дека не и се допаѓа како се изразувам, ми рече да си одам. Иначе претходно ме враќаше 3 пати во сесијата со образложение дека е зафатена. Уште истиот ден бев кај Богданска и ми рече дека многу вакви случаи имало и рече дека ќе бидам кај некој друг професор. НАЈДОБРОТО искуство од таа катедра ми е со проф. ТОШЕВСКА ТРАЈКОВСКА. Значи жената е професор коректен, праведен, бара логика и знаење. Не те оценува по тоа дали ти е иритантна интонацијата или пак изразувањето. Како и да е, ова беше мој случај, тоа не значи дека тебе те чека истото. Еве ти викам кога полагав Хемија, беше ок. Како и да е, со среќа
Сакам да прашам дали еразмус плус проектите , клинички пракси во странство и др. работилници важат само за општа медицина или има и нешто за тригодишните студии? И со тригодишни студии до каде можеш да се едуцираш дали само до магистерски или има и докторски студии
zdravo , dali poznavate nekogo da pozajmuva ili prodava koski po Anatomija ? da me izvesti ako moze kje sum mnogu blagodarna
Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze kako e na medicinski vo Stip? Od drug grad sum i dali ima sekoj den zadolzitelni predavanja i vezbi? Kolku saati se trosi na fakultetot? Fala vi