Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.026
    Јас кога имав биохемија Костовска асистентка беше, од кога стана доцент слушнав дека се занесувала на испит, кратела поени и тешка била за оценки. Сеа не знам колку овие муабети држат вода, ама ми се чини една колешка немаше многу позитивно искуство со неа. Цековска мислам дека е океј, ма да немам полагано кај неа.

2. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Јас кај Цековска полагав хемија, злато жена, ептен помага и се труди да го извлече најдоброто од тебе.

3. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Јас би ти рекла да си собереш искуство од деца што полагале во јунска, да видиш кој што и како прашува, па според тоа што повеќе ти лежи, да си избереш.

4. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    И на вежби беше арогантна. Плус и знаење некое нема во споредба со Лабудовиќ, Ефремова, Богданска и останатите.

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    Прашањето не е за тука.
    Каде се наоѓа министерството за здравство?

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Ако знаеш кај е средно медицинско или тие кафичите до него, само право помини покрај него и одма ќе излезеш до министерството.

7. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    После средното, право накај факултетот уличката, наспроти факсот.

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    Во близина ли е на државна болница?

9. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Внатре во круг на државна болница. Кај долниот излез, точно спроти микробиологија. Голема бела зграда е, не можеш да ја утнеш. До неа има и кафанче (зелено е однадвор) по име Хипoкрат. Слободно прашај било кој минувач, сите ќе те упатат, лесно се наоѓа.

10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    Ти благодарам многу.

11. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Не сум постара генерација но ЦЕКОВСКА обавезно. Кај нас се молеа буквално сите кај Цековска да се за Хемија. Моја другарка полагаше кај Ирена, не знаеше самата професорка да дефинира примарен секундарен алкохол (ти го посочувам како индикатор колку основни работи НЕ знае а ги бара) потоа имаше колешки и колеги во повикот кои буквално ги омаловажуваше значи се на се лошо искуство и пред се стресно.Додека пак, за Цековска лоши зборови до сега немаме слушнато ниту пак лоши искуства. Со среќа во изборот и секое добро.

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ladyantebelum

ladyantebelum Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    404
    Јас пак полагав Биохемија 1 завршен кај доцент Костовска и имам преубаво искуство.Не ги користете тие евтини трикови дека не знае.Жената бара ама и е за мене меѓу подобрите.

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    И оваа сесија нема декади бирање во iknow, па преку списоци ќе иде?
    Немам таква опција, а откако ги пријавив ми стои ко 1 декада ама мислам и прошла сесија беше исто вака..? :?:

14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.026
    И за претходната беше така, no worries.

На medicalstudent2 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  15. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    91
    Dolgo vreme se mislev za faks i na kraj se odluchiv za logoped. Dali imate nekoj sovet, nekoj tip.....? Mislite li deka napraviv greshka so izborot?

16. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Одредениот број колеги кои имале убаво искуство, не го менува фактот дека некои основни работи ни самата не можеше прецизно да ги дефинира како што бараше. Секој си има различно искуство со професорите и доколку истото е поразлично, не станува збор за продавање “евтини трикови” :)

На Unicornus, medicalstudent2, Lollipop_123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. wildone

wildone Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    81
    Јас имам искуство со проф. Цековска. Кај неа полагав Хемија и беше во ред, но кога полагав Биохемија 2 беше страшна. Можеби сум една од ретките ама прелошо искуство имав со неа. Викање, дерење, мавтање со раце накај студент на полагање сметам дека не е во ред. И покрај тоа што бараше од мене да го знам напамет нејзиниот дел за ЦНС, воопшто не сакаше да ме допраша и ми рече да си идам кај друг професор. Ме шеташе низ материјал, ме испрашуваше 2 саата, на крај и за хормони ме испрашуваше (за колоквиум беа хормони, ама нмв) и со образложение дека не и се допаѓа како се изразувам, ми рече да си одам. Иначе претходно ме враќаше 3 пати во сесијата со образложение дека е зафатена.
    Уште истиот ден бев кај Богданска и ми рече дека многу вакви случаи имало и рече дека ќе бидам кај некој друг професор. НАЈДОБРОТО искуство од таа катедра ми е со проф. ТОШЕВСКА ТРАЈКОВСКА. Значи жената е професор коректен, праведен, бара логика и знаење. Не те оценува по тоа дали ти е иритантна интонацијата или пак изразувањето.
    Како и да е, ова беше мој случај, тоа не значи дека тебе те чека истото. Еве ти викам кога полагав Хемија, беше ок. Како и да е, со среќа

18. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.021
    Сакам да прашам дали еразмус плус проектите , клинички пракси во странство и др. работилници важат само за општа медицина или има и нешто за тригодишните студии?

И со тригодишни студии до каде можеш да се едуцираш дали само до магистерски или има и докторски студии

19. medicalstudent2

medicalstudent2 Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo , dali poznavate nekogo da pozajmuva ili prodava koski po Anatomija ? da me izvesti ako moze kje sum mnogu blagodarna :)

20. Vasilisa1105

Vasilisa1105 Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze kako e na medicinski vo Stip? Od drug grad sum i dali ima sekoj den zadolzitelni predavanja i vezbi? Kolku saati se trosi na fakultetot? Fala vi:)