Мислиш на презентацијата као на слајд некој или на teams има опција да се видат? Најдов од проф. Лабудовиќ презентации ама од проф. Богданска не пишува никаде.
мислев на презентациите што ви ги праќале во текот на предавањата на секоја пишува кој го предава делот а мислам дека нема на друго место кој што предава ама не сум сигурна бар ја до сеа не сум сретнала такво нешто за хемија
Не се губи. Ако трет пат запишеш предмет ќе те префрлат во приватна квота (ако си државна). Стипендијата се губи ако повторуваш година.
Да да, видов прееска и го земав конечно. Добро, повеќе души ја испозамаравме дека ни треба индексот итно за полагање по меил, па затоа среди.
Здраво да ве прашам дали може да се запише семестар на рати и ако да дали треба само молба да се прати или нешто дополнително?
Што значи да повторуваш година? Дали ако не положиш условен предмет се смета дека ја повторуваш годината?
Забележавте дека етика немаме потпис? Оцена има, потпис нема . Мислев да не испуштиле нешто погрешка кај мене ама што прашав уште 3 колеги и кај нив исто било. Да не ни прават после во служба проблем при заверка на семестар? Иако по логика чим имаме оцена сигурно дека сме имале и право на потпис ама што ги знам у служба сложени се...
Ова го пишува во курикулумот под табелата со предмети. Дали некој знае што значи и на што се однесува? *Согласно Законот за медицинските студии и континуираното стручно усовршување на докторите на медицина (член 5), прв дел од практичната обука за болничко згрижување во траење од 45 дена се изведува во тек на прва и втора година
Грешен курикулум гледаш тој е за акредитација 14/15, тој за 17/18 треба да го гледаш, најновиот, најгоре ти е.
Ако во случај не се положи хемија оваа сесија се презапишува предметот или имаш шанса и во јануари, но не слушаш биохемија?
И јануари имаш шанса, но нема да слушаш биохемија. Анатомија 2 се полагаше и јануари, само не се слуша анатомија 3, па така и логикава за хемија.
Да ве прашам за примените кандидати што ќе ги објават на 7 септември , кога се плаќа првата рата од школарина дали во септември или октомври?