Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Значи два дена пред испит се дознава кај кој професор сме. Што значи за на 3ти, на 1ви ќе има списоци за анатомија2...
    Ќе пукнам од неизвесност, не знам што попрво ми прави стрес. :D

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Претходниот пат во понеделник ставија кај сме, а во вторник се полагаше анатомија 1. Ама веројатно дека беше викенд така испадна.
    Сега зошто е четврток вашето полагање, сигурно пон - вторник ќе имате кај сте. :)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Колеги да не има некој од вас да сподели искуство со проф.Кафтанџиева микро?:)

4. Trejsi99

Trejsi99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Колеги дали имате полагано кај проф. Цековска микро? Како испрашува?

5. Advgirl

Advgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    Колку прашања се паѓаат генетика и дали се паѓаат прашањата од ланските години?

6. Merciiii

Merciiii Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Се надевам, желба ми е па ќе видиме

7. Merciiii

Merciiii Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Не пишува дека ќе има пријавен испит оваа година, само на крај нешто ако не изменат

8. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Не пишува, ама измени во последна минута може да има за жал, ако не успеат да ве рангираат, на тоа мислам мислеше колешката.

На Merciiii и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  9. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.021
    Aко некој знае ве молам да ми одговори:

Во врска со уплатницата 300 денари за обработка на податоци
    На упатството што е за конкурсот во 2020/21 пишува за уплатниците дека сметка на буџетски корисник е 160051778813 и приходна шифра 723019 41
    Е сега на кратките информации на истата страна пишува друг број кај сметка на буџетски корисник (1600111517788 13) и друга приходна шифра 723012 41

Јас појма неам која да ја пишам , се јавив на студентски ми викаат све си имаш таму на страната и викам проблем е што е различна ми вика нема врска и двете се на факултетот.

10. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Не верувам дека нема да има приемен, лани аплицираа над 900 души само за општа, а примаат околу 300 и нешто. Може у последен момент да ви кажат дека ќе има приемен откако ќе видат колку души ќе аплицираат. Боље читни си нешто биологија и хемија.

На Glowy и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  11. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Така беше и лани, која и да ја пишеш нема да ти прават проблем. Јас знам едната ја имав пишано, други колеги другата, ама нема врска, исто е.

12. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.021
    Благодарам за одговорот :)

На Zahirr му/ѝ се допаѓа ова.
  13. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Некој совет како студииве на факултетов да си ги направам помалце стресни? Колку повеќе учам толку повеќе стрес си правам само лошото е што јас кога ќе почнам да се стресирам цела се реметам ниту имам желба за социјален живот, ниту јадам , само на кафе и цигари функционирам ... стварно не знам себеси како да си помогнам веќе

14. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Нема потреба од толку стрес. Учење е , не е ништо страшно. Јас уште од средно, учењето си го сфатив како нешто нормално, како нешто што едноставно морам да го направам, и не треба да ми претставува нервоза тоа. Не ме сфаќај погрешно, не дека многу сум среќна кога учам, ама не го правам тоа со нервоза, “помирена” сум дека тоа ми е обврска, и нема зошто да се нервирам за тоа. Како на работа што мора да одиш, или на училиште, нештото мора да се направи, и не вреди да се стресирам за тоа. Пробај исто Б6 да пиеш, едно наутро, едно навечер, доста помага. :)

Последна измена: 26 август 2020
    На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Мене не ми е проблем учењето проблем ми е стресот што ми произлегува , цело време размислувам а што ако паднам и го испозаглавам факсот и слично, да не зборам за време на полагање досега немало испит а јас трема да немам.

На Flowerezza, Yellow456, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Иста сум. Имам повраќано пред испити од паника, у несвест ми се паѓа од паника и страв, на усно поготово, мислиш одам да ме колат. :doh:
    Не знам и ја као да си помогнам себе искрено, стално си зборам позитивно ама коа доаѓа денот за полагање и коа одам до факс да полагам ужас сум. Мислам животот си го скратив. :worried:
    You are not alone.. :(

На Flowerezza, Zahirr, BlackMistery и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Нормално е да се има трема, секој има трема, ама па и не треба толку да се мисли на најлошото. Ако си спремна нема од што да се плашиш. Колку поиспаничена одиш, толку повеќе се спречуваш себе си да го кажеш максимумот што си го научила. Па и да паднеш, чудо големо, нема студент кој не паднал, ќе положиш наредниот пат. Се паѓа, се полага и преполага. Па и година да изгубиш, не е лесен нашиот факултет, и не е ништо срамота и тоа да се случи. На тебе е да се потрудиш, другото не е на тебе. Секој се плаши и стресира пред испит, колку и да си учел секогаш има некоја трема, ама не дозволувај тоа да те демотивира, ако си имаш научено, нема од што да се плашиш, ако не на тој испит, на наредниот ќе си го искористиш знаењето. :)

На Flowerezza, Angie1432 и Glowy им се допаѓа ова.
  18. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Здраво, дали некој знае број од студентска служба? 023165155 и 023111254 се исклучени

19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Пиши мејл подобро.

20. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.357
    Kako e postapkata za prezapisuvanje predmet usloven? Posebna uplatnica od ratata za semestar e? Cenata kolku e za privatna kvota? I sea od oktomvri kje zapisam 3 semestar taka i kje slusham sho mozam? A ova prezapisan predmet u indeks se pishuva najnormalno samo pishuvas slushas 2pat?
    Koga ja gubam godinata? Ponataka treba prazni semestri da zemam za da nadohnadam predmeti sho kje mi falat?
    Nekoj da mi objasni i prati primer ili uplatnica? Moze tuka moze i vo lp....
    Fala i izvinete za latinica.

На Einhorn му/ѝ се допаѓа ова.