Сакам да прашам во врска со преполагање предмети - дали се уште смее да се преполага за повисок просек? И ако да, дали тоа е само во 6та година или можам следна година во 4та (ако фатам услов) да преполагам тогаш? И дали некој знае како иде таа постапка?
@Belllaa1 ако ти до сега не знаеш колку време ти треба да го совладаш материјалот, колку брзо разбираш и учиш, некој од нас уште помалку може да ти помогне. Тоа што е 5 дена за некого, за друг е 10.
Па, не баш. Ќе слушаш во трета биохемија, но биохемија 1 мораш одма да ја положиш во јануари, а биохемија 2 најкасно до септември таа година. Ако не, тогаш ќе квадрираш.
Е, тогаш квадрираш трета да. Физиологија 1, 2, анатомија 3 и патолошка физиологија 1 не може да се слушаат и фактички не заглавуваат, па мора трета на квадрат за да се надополнат овие што не би се слушале во втора, а тие па влечат предмети од 3та...
@Belllaa1 Рачунај за помалку од месец три пати го повторив, ама не учев од презентациите, само од книга. Првиот практикум ми е многу досаден и неразбирлив, и од него ги учам само експериментите што ги нема во учебник. Вториот практикум е како скратена верзија од учебникот, само неколку работи плус. Интересно е, брзо се учи.
Здраво дечки Дали вие што полагавте анатомија 2 ви бараа нешто повеќе за мускули освен можеби набројување?
Мене мислам дека и воопшто не ме праша мускули, или само со набројување, припои сигурно не ме праша, ни мене ни на колешката.
Јас во јунска сесија кога полагав кај асистент Јурковиќ ме праша за припои на мускули и за тоа како се насочуваат мускулните влакна
Прашање во врска со уписот, вика електронската пријава да се прати на маил со другите документи. Како би одело тоа,бидејќи не е еден документ ?