Prof. Julija sto vaka najmnogu bara za anatomija 2 ,gledam ste pisale pogornite tabeli ste bile kaj nea pa se nadevam i jas sum slusam podobri iskustva imale kolegive kaj nea pa od prilika na sto da se zadrzam
Првата табела е на Јулија со сигурност овојпат. Само она секогаш е од 08:00. Сите други почнуваат од 08:30.
Jaс полагав кај неа во јуни, супер е професорката, стварно сака да го извлече најдоброто од тебе и да те положи. Посвети внимание на radix mesenterii, односно каде се припојува истиот, поделба на абдомен, односно како е поделен со мезоколон, (супра и инфрамезоколичните катови, добро научи ги), овие две работи треба добро да ги знаеш. Прашува бели дробови, утерус, гастер, хепар.. Да не набројувам, од се прашува по нешто, ама онака главни работи, да знаеш инервација и васкуларизација на органи, синтопски соодноси и сл.
Не се секирај, ако си имаш научено ќе положиш, фер си е професорката, ако види дека си учела, нема да ти прави проблем. Сега нормално, не може да те положи на лепе очи, мора да научиш, ама е коректна, ако забележи дека ти е научен материјалот, и ќе те потсетува, и ќе ти помага ако се збуниш некаде.. Посвети внимание обавезно на тоа што ти напишав, не само таа, и другите професори паѓале ако не ги знаеш тие работи. Со среќа!
Лани од таму ни запишаа ама годинава ко шо глеам излеа ќе треба сами да запишете пошо на никој не му запишале.
зборот ми е за инервацијата што ја пишува во книгата за анат2 Спимпатича и парасипмпатичка инервација, предганглионски постганглионски нз не сфаќам баш како оди тоа.. Инаку да не те цитирам пак зашто сподели искуство со проф. Јулија па ме интересира дали на тебе или на некој др што има испрашувано обавезно испрашува практично на леш анат2(дека вежби немавме па некои проф знам дека само усно барале) или како ќе и дојде некои ги носи некои не? Фала ти
Дечки сакам да прашам некого ако знае да ми каже за Алкалоид стипендијата. Не пишува многу на интернет, нема некои тешки услови. Сакам да прашам дали може со два неположени испити а фатен услов за четврта година да се аплицира и да се добие?
Дечки, прашав и во генерациска, ама не добив одговор, дали можеме да си запишеме нареден семестар (предмети) во iknow, или некакво известување треба да добиеме?
Етика у iknow нема никој оцена уште? Чудно ми е пошо пред 1мес у индекс оцени земавме, други катедри одма ги внесуваат и во iknow, овие ептен каснат.