Медицински факултет

Discussion in 'Образование' started by Victorya, Nov 24, 2010.

1. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Да не се повторувам со колешката, во право е, не мораш на македонски да земаш. Исто така го имаш и на интернет, во пдф форма, ако сакаш да учиш од лаптоп/телефон. :)

Glowy, saaraa88 and Dream-Girl like this.
  2. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Мој совет, Нетер и сите други популарни атласи ги имаш и пдф онлајн, мене што ми помогна во изучување на Анатомијата е апликацијата 3D Human Anatomy се плаќа 20-30 долари и си ја користиш буквално имаш секакви пресеци, ти како што сакаш си вртиш артерии, нерви, мускули, има секакви соодноси и за органите исто значи апликацијата е исто како атлас, само што имаш поголема видливост и контрола.

Ashokatano, saaraa88, Glowy and 2 others like this.
  3. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Јас ги имав и Нетер и Синелников и Собота и дали 2 пати ги отворив... се што треба имаш на интернет, има преубави апликации на телефон за анатомија 1 во 3д за учење лепота, за анатомија 2 и 3 претежно користев видеа што ги наоѓав на интернет, така да фрлање 5000 во вода за работи што во денешно време ги имаш на интеренет на милион страни со објаснувања со видеа со чуда... ама сепак ете ако веќе си решила за атлас јас би ти го препорачала Собота

saaraa88, Yellow456 and xnotyourbabex like this.
  4. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Да и јас го купив Собота и Синелников, Соботата мене ептен ми беше од корист иако асистентите на вежби ни рекоа дека дали Собота дали Синелников или Нетер сите 3 се одлични и е прашање на избор

5. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Дали некој има полагано општа фармакологија до сега оваа година откако почнаа онлајн поради корона? Ако може да споделите искуство, на кој начин оди испрашувањето,особено за колоквиум и практично кои досега се полагаа со тест? Благодарам однапред:D

Flowerezza likes this.
  6. jov125

jov125 Истакнат член

Некој што полагал Анатомија 2 кај проф. Папазова да сподели искуство? Што најчесто прашува?

7. saaraa88

saaraa88 Нов член

Ии да се надоврзам, прва година сега ќе почнувам на УГД Општа Мед.Малку ми е страв што и како ќе биде, каков е почетокот, дали ќе се снаоѓам доволно бидејќи сега е се online.Инаку со учењето сум супер со средно медицинско училиште па ако може совет каков е почетокот дали матеројалот е обемен ии какви се професорите.

Monny05 likes this.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Откако ќе полагате анатомија 2 денес - утре ако не ве мрзи пишете ми ЛП да ве позамарам нешто околу полагањево. :D
    Со среќа на сите. (fingers)

Lollipop_123 likes this.
  9. ElenaOfRivendell

Не можам да кажам што прашува за 2ка, ама 1 полагав, и можам да ти кажам дека професорката е многу добра, прави доста опуштена атмосфера за полагање, помага, потсетува, и многу е коректна, многу убаво искуство имам со неа. :)

jov125 likes this.
  10. Kikkz

Kikkz Нов член

Број од медицински факултет Скопје? А да не е 02 316 5155

11. Xtea

Xtea Истакнат член

02 3103701 и 02 3103706

Kikkz likes this.
  12. kajl

kajl Истакнат член

проф. живадиновиќ кои прашања ги поставува во делот на абдомен, карлица
    за торакс отприлика не се плашам
    знам дека некој беше пишал претходно ама повеќе беше универзално за сите професори, ме интересира конкретно за неа

13. ElenaOfRivendell

Ќе се самоцитирам:

kajl likes this.
  14. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Некој што полагал денес кај проф. Зафирова да пише како поминал и какви прашања поставувала, фала.

15. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Јас полагав во прв рок. Професорката беше коректна, бара да ги поврзаш работите. Доста прашуваше за перитонеум, лигаменти, соодноси и делови на органи и нервни сплетови. За практичното беше прекоректна и праша само битни работи, да покажеш некој орган пр.мочен меур и онака усно да си ги кажеш работите.

Zahirr likes this.
  16. Zahirr

Zahirr Истакнат член

фала тии, мене ми е страв малце пошто немам баш убаво искуство со неа хахаха :rofl:

Geek^^ likes this.
  17. kajl

kajl Истакнат член

а во однос на практичниот испит што те праша? проекции само делот нели
    и ако има некој што полагал денеска кај живадиновќ нека сподели ако сака искуство

18. ElenaOfRivendell

Не се сеќавам искрено, ама проекции мислам дека мене не ме праша. Ме праша синтопски соодноси.

kajl likes this.
  19. Larson

Larson Популарен член

Не сум општа , не сум ни на УГД но ќе ти кажам нешто исто како бруцош. На сите ни е страв без разлика кај сме нормално е. Почетокот (на УКИМ бар) е така што одиме на факултетот ни ги делат индексите , ти посакуваат среќа и си почнуваш најнормално предавања секој ден и колоквиуми на крај на месец. И после тоа имаш и завршен испит ако предметот е обемен и не се чисти со колоквиуми. Материјалот е обемен каде и да си , факултет е ова сепак. Анатомија ако во средно медицинско е 130-40 страни цела книга овде толку е еден колоквиум/испит. Загревање на столчето треба нормално и континуирано учење , кампањските учења за пролазна оценка и ден пред испит на медф скоро и да не палат ,си бара длабинско учење за убаво да се сфати материјалот. Професорите никој не може да ти каже конкретно бидејќи секаде се паѓаат различни проф. кој како ќе му се погоди и секој ќе ти каже различно мислење за некого тој професор е мајка за некој маќеа.

Monny05, Archie, Geek^^ and 2 others like this.
  20. jov125

jov125 Истакнат член

Полагаше ли денес некој анатомија кај проф. Папазова??