Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. naxatras

naxatras Нов член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали на вториов упис за медицинска сестра/техничар се останати 13 места, како што пишува на страната на уким? Бидејќи јас веќе испратив пријава на iKnow:sweat:

2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    14.048
    Јас кога полагав, пред околу 1 година и повеќе, само од презентации учевме и тестовите беа лесни. Арно ама, мислам дека многу работи се сменаа од тогаш, ако добро се сеќавам некој спомна дека и усен завршен тест вовеле? :^)

Оценките од ракав ги пишаа, со изговор дека сме препишувале и скоро сите имаа 8 и 7, со исклучок на мамините и татините мази и нивните другари/ки, тие исклучиво 10 имаа. Многу проблематична катедра, една вежба немавме одржано! Многу голема празнина имам во знаењето поради радиологија шо сега ми се провлекува и со интерна и со хирургија и со се... :x

На Flowerezza, kajl и MeckaCia им се допаѓа ова.
  3. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    И тие на тимс види ги, во files.

4. sunflowerr

sunflowerr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9

Сменето само кон полошо. Да сега има и усен завршен испит. Тестовите се лесни ама усно со знаење од презентации тешко ќе пројде. Толку важен предмен жалосно е да нема книга.

5. kajl

kajl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    216
    Пробај, само мораш во наредните 24 часа по паѓањето да пријавиш мора да решиш

6. vlahovska

vlahovska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    84
    Дечки некој да ми каже за 4та година од каде да набавам книги.Дали се ќе треба од скриптарата?

7. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    genetika od kaj ucevte ??? pls help

8. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Презентации, видеа на teams и практикуми

9. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Учебникот и двата практикуми. Презентациите ги почнав до некаде, и некако многу оскудно ми беше пишувано, па го научив цел учебник.

10. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Колеги, следна недела ако е уписот, ќе се постигне ли сите потписи да ги земеме?
    Не сме уште известени за катедрите генетика, промоција и англиски немаме оцени, се прашувам кога ли ќе постигнат да ги средат индексите катедриве? :?:
    Некако многу слаба организација, а зборат упис ќе пуштале.

На Angie1432, Lollipop_123 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  11. Semana1

Semana1 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    6
    Океј, ама стварно не ми е јасна таа жена, Анатомија 2, кај книгата е над 550 страници таа уште и од старата книга сака да учиме? Е па, нека се договорат професорите меѓусебно а ако не се слагаат не мислам дека ние сме тие што треба да страдаме.
    А во врска со твоево прашање, мислам дека вреди да полагаш комисиски.

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Ми бараше топографски делови на v. portae и ми се чудеше како не ги знам, јас кога дознав дека сум кај неа (во прв рок кажаа 6 дена порано кај кој професор ќе сме) читав и од старата ама не се бидејќи никој не ми спомна за венава, си учев од новиот учебник за неа. Проекции на агли на срце знаев дека прашува ама не можев да го најдам никаде прашањето, за тетивата на Тодаро како една од ограничувањата на триаголникот на Кох не било тоа, немало таква тетива, а беше со куспис септалис на трикуспидален залисток и остиумот од коронарниот синус, бараше латерално и медијално ограничување значи не ми го важеше прашањето. Среќа за карлица поделба на перитонеална празнина на катови научив од старата и ме праша за кавум субперитонеале (стара поделба извртена ужас во старата ама ја научив оти ми кажаа дека го бара) ,
    не сакаше да филозофирам и да бидам опширна, анатомија била конкретна наука, а 600стр новата книга мислам дека нашироко беше разприкажано сѐ и магично плус 200стр од старата ама не ми пиша лоша оценка зашто сепак знаев многу теоретски и стварно бев спремна, имав пропусти да ама не сум крива што мораше да учам од сите страни. Некогаш стварно се ригорозни и не можам да го сфатам тој различен муд на професорите, ама да се преучиш и да падниш па и тоа не можам да сфатам...Како да зависи твоето поминување од нивното расположение. За некого мајка, за некого маќеа е факултетов, подобар опис немам прочитано. Само да се снајдеш и да преживееш, а за тоа ако треба и ќе цапаш луѓе, жестоко борење има:D
    А, после анатомија се исцрпив, веројатно можам да замислам каква ќе сум после 2ра година, јас и моите 2 преостанати мозочни ќелии ве поздравуваме и им посакуваме на идните студенти многу среќа, јер другото мора од себе да го вложиш.
    :whew:

Последна измена: 16 септември 2020
    На Flowerezza, jov125, Monny05 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Anet7

Anet7 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Здраво девојки, за празен семестар истата уплатница е какои за упис на семестар што пишува или таа за уверенија,презапишување и т.н?
    Пребарував низ форумов не успеав да најдам

14. Ana17

Ana17 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Дали некој знае како е процедура за поништување испит и преполагање за повисока оценка?

На Lollipop_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    И мене тоа ме интересира, ако знае некој нека сподели искуство, сеуште немам оценка во индекс, само во ајноу

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Етика кога земавте оцени ви ставија и потписи? Прашав еднаш, ама никој не ми одговори тука.
    Имам оцена на десната страна и печат таму и се ама на левата кај што ставаат потписи немам ништо. Не само јас и неколку други колеги што се дружиме ги прашав, исто и кај нив, но сепак...
    Дали е вака кај сите? Да не ни прават проблем при заверка зошто немаме потпис на левата страна иако по логика чим дале оцена сигурно и право на потпис дека имаме...:?:

17. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Етика мислам дека никој нема потпис. Ама штом има оценка нема потреба за тој потпис.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Па да ама другиве катедри прво потписи даваат, после оцени, затоа чудно ми дојде. :D

19. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    И хемија некои од професорите само оценка пишале. Им кажале дека нема врска :)

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anet7

Anet7 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    A на која сметка? На таа што пишува "за семестар" или
    "испис,уверение,дипломски,презапишување кредити" и тн.