Најдобро у служба да прашаш точна сума и која сметка за да не платиш нешо плус или минус. А ова празен семестар што е? Неколку пати го читам во темава ме заинтересира чисто информативно. По моја логика се води ако имаш потписи по се само чекаш 1-2-3 предмети да положиш за услов за упис во 4та ако не грешам?
На таа за семестар мислам беше ама не сум сигурна прашај во деканат за секој случај, не памтам баш пред 4 -5 години беше ...
Ако презапишувате предмет, уплаќате на сметката за презапишување. Ако презапишувате еден или неколку предмети без да слушате други, ги плаќате само кредитите од презапишаните предмети.
Тие што студираат општа медицина на УГД дали знаат на кој основ се прават групите, зошто три другарки што учевме заедно во средно се запишавме на општа па дали би можеле да бидеме заедно во група?
Не сум на УГД, на УКИМ сум, ама можеби и кај вас е така. Јас со другарка се наместив заедно кога носевме документи на студентски прашаља кога се запишувавме, тогаш ги правеа групите и им рековме во иста да не стават.
Ф Прошли пат кога бев ми кажаа дека се имало на страната,али само тие две уплатници се па по мое логично е валда на таа за семестар,но ке појдам пак. Сепак фала ти
Празен семестар е кога имаш условен предмет презапишано и не ти дава веќе да упишеш други за друг семестар и во деканат ми рекоа морало празен да се упише 3000 ден.(што не е малу пари) А на друга колешка и кажаа ако не се упишел следело казна,а со тие пари се одржувала страната дека си редовен студент и не знам што уште
Етика скоро кај никого немаше потпис, а во декенат не вратија првиот пат ,али кога видоа дека скоро цела генерација немавме потписи не пуштија дека не можеа да се рзберат со таа катедра.
Аха, фала ти. Значи отприлика така ко шо си мислев е. А, околу етика уште кога не бев студент и читав тука гледав доста проблеми имале со таа катедра. Со години не се смениле работите изгледа.
Ми треба мала помош во врска со Патологија(ТСС) Има некој од ТСС што има добро познавање околу предметов??