Мислам дека не може да го запише за тоа има услов потпис од ОСНИР, единствено може од катедрата на генетика да земе некој интересен кај Петличковски и анатомија имаат океј изборни ама мислам дека сите се слушаат во летен семестар
Јас го земав Комуникации и комуникациски вештини како изборен и ни бараа само да напишеме есеј и семинарска, и мислам дека скоро на сите им напишаа висока оцена. Инаку што ќе кажете за Здравје на мигранти? планирам да го запишам како изборен сега во 3ти семестар
Ми треба мала помош во врска со Патологија(ТСС) Има некој од ТСС што има добро познавањеоколу предметов??
Ја не сфатив сега ќе ги носат на етика или нема да ги носат индексите за потпис? И англиски шо бидна, никој не спомнува или сум пропуштила нешто?
За англиски во еден коментар имаше спомнато едната координаторка дека биле во контакт со професорката и требало датум да договорат за да ги однесат ама после тоа веќе ништо не се спомна околу тоа... А, за етика искрено не знам ни јас. Прееска видов и за тоа во коментар имаше, ќе се договореле дали да ги однесат после генетика.
Според мене најпаметно е да ги однесат одма на етика и да ни стават на сите потписи, после одма на англиски и да ни ги вратат до петок, таман ќе ни се за уписот готови, а и сега на сите ни се собрани таму, вака е таман. Ова ептен е 5 до 12 организација ама мислам нема друга опција освен оваа. За уписите чим не кажаа нема да се неделава изгледа?
Па да, вака најлогично ми изгледа дека ќе биде ваљда... Не пуштија ни евалуација, се пролонгираше нешто уписот шознам... Може и за тоа ќе кажат ден пред упис, се се очекува.
Јас немам полагано Се надевам ќе кажат порано и нема да имаме проблеми при упис @Lollipop_123 најдобро е да ги прашаш директно таму зашто на меил од катедрава никогаш не враќат.
Најголем дел од изборните предмети се одржуваат во летен семестар но, има неколку и во зимски. Најдобро да го исконтактирате по мејл професорот шо го предава предметот, или евентуално катедрата, јас во принцип така се информирам за изборниве, ретко кога добиваме известување за кои изборни се достапни, а кои не за тековниот семестар. Има колеги шо одат на среќа со пријавување на изборните, па се случувало и двата да им пропаднат.
Добро е да се однесат штом се собрани, ама дека и до петок и етика и англиски би завршиле не верувам, етика по една недела за оценка ни седеа.... А ни за уписите ништо нема, тоа многу кочи мислам. Мислам од катедрата дека пишаа на teams дека само прв рок ќе има полагање, втор нема да има.
ова значи дека пр. изборен предметот што ќе го запишеме ќе мора одма истиот семестар да го положиме и да добиеме оцена, и во спротивен случај тој ќе пропадне (и кога пропаѓа што се подразбира под тоа, односно дали го презапишуваме или едноставно како да не сме го ни земале, и дали ќе влегува во тој збир на неположени предмети од таа академса година) фала мн
има ли некој нешто слушнато за предметот растројства на сон, изборниот? дека нели ќе имапо и тестови ама има ли и книга по тој предмет, како ќе се одвива тоа?
Zdravo na site! Dali znaete nekoj Sto odrzuva izboren predmet vo zimski semestar? Koi katedri (osven anatomija) se taka polabavi za izborni predmeti? I kolku izborni mozam maksimum da zeam od semestar, IMA li ogranicuvanje nekoe do kolku izborni smeam da zemam ili?