Грешно си разбрал/а. 60 прашања се од целиот материјал и 2 есејски, може да се практикумите, може да се теорија.
Не полага никој ли? Етика некои имале потписи, некои не, ставале изгледа како им текне. Се надевам ќе ни стават потписи и на нас што сме без.
За неколку што ме прашаа за испитот анатомија 2 (паднав!)комисиски полагав и паднав. 3 професори имаше и уште некоја мислам асистенка е но јас еднаш ако сум ја видела т.е не сум сигурна дека беше од анатомски инстиут. Ми ги поставија најситните прашања што можеа,се почуствував како никогаш да не сум учела анатомија.Со маска бев па таа што беше помлада се смееше и ми рече извади маската нема со маска да одговараш.Уште пред да почнам не ме ни прашаа кај кој сум паднала претходно него почнаа да го фалат Аце каков одличен студент бил и не знам што преку нок а кога не положив ми рече едната дека не знам која паднала на специјализација па специјалист не се станувало туку така ,како анатомијата била преважна и дека не сум ни прва ни последна.Ништо не реков,дома плачев искрено бидејки до 3.30 сабајле повторував и учев ,скоро на се одговорив можда без некои ситници и не ме положија ,не разбирам во што беше проблемот.По мене сигурно бев за седмица а не за паѓање но тоа е.
Секоја чест на храброста. Јас пред 1 професор се тресам, не па пред 4 луѓе да полагам. Барем си пробала и си дала се од себе и си била многу храбра.
Браво за храброста и од мене, но малку нешто не ми е јасно. Комисиски испит нели се пријавува после третата сесија пред да се запише предметот по втор,трет пат итн (т.е презапише) или грешка сум. Анатомија 2 колку што знам е од летен семестар,па така да комисиски не знам како дозволуваат вака или сменет е законот?!
Сменето е нешто сигурно, зошто и од катедрата по Медицинска хемија дадоа можност за комисиски после нивниот августовски рок.
И јас така мислев дека е ,така ми кажаа и после ми се јавија на телефон од кај секр.на катедра и ми кажа кој ден ке полагам комисиски јас не се надевав сега ,да не речам ми кажаа 5 до 12.
Дефинитивно таа катедра е најлоша(да не кажам неш срамно),секако со исклучоци. Скоро на секој втор-трет студент се изживљаваат како да се на циркус.....Ќе дојдат и твоите 5 мин. и тогаш баш ТИ ќе бидеш таа што ке им се смее во лице! Ти посакувам се најдобро биди упорна и ќе успееш
Супер штом така, јас еднаш бев исфрустрирана од Манчевска физиологија и после прашав за комисиско ми рекоа дека не била последна сесија за комисиски да се пријави морало по завршување на јануарска сесија бидејќи се работело за предмет од летен семестар. Можеби дека е услов за Анатомија 3 па даваат.
Комисиско може било која сесија. Секој има право на комисиско. Кај нас многу полагаа Анатомија 2 во август комисиски бидејќи беше услов, иако не е 3та сесија. Исто како што Патологија 2 ќе ви биди во 3та.
Zdravo devojki,imam prasanje.Sakam radiologija da polagam.Sakam da prasam zatoa sto jas sum od postarite generaciii,ali sum 3 godini nanazad,i sega e usno.Dali ima nekoj iskustvo so radiologija usno,da mi kaze sto kako.Sto da ucam,na sto da se fokusiram?
Здраво, дали анатомски атлас е потребен или може да се учи со 3Д видеа од интернет и дали има промена во анатомијата во споредба со минатите години?