Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Зависи како ти е полесно јас ги имав атласите на Sobotta и тие премногу ми помогнаа при визуелизација на материјалот. 3Д видеата се добри исто така, но мене ми одземаа концентрација и многу време губев со нив, така да се си зависи од тоа како и на кој начин учиш. Во однос на атласи тој би ти го препорачала јас. Има и други многу добри, пример Netter тој мислам и online го има. Thieme, Sinelnikov тие се постари. Има и еден од Стратеска и уште една проф. по анатомија тој е исклучиво за ЦНС и е постар не знам дали се продава. Во однос на полагања, бидејќи сум од постарите генерации не би можела да ти помогнам зошто читам тука од колешкиве дека начинот на полагање е комплетно сменет.

2. MV18

MV18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    92
    Дечки некој да сподели мислење за изборниот предмет право и јавно здравје? Има полагање или оценувањето е само преку семинарски?

3. Majazz

Majazz Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Дечки бруцош сум, запишана на тригодишните и уште не ми е јасно како ке се одржуваат предавањата затоа што на распоредон на некој предмети пишува онлајн на некој ништо само предметот е пишан
    Ко изгубен германец сум.

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Теорија онлајн за сите на медф е, а вежби кај шо не пишува онлајн мислам на факс ќе се држат.

5. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Не ви е малце глупо ова за уписиве што треба 15-20души да собираме документи и еден да ги носи?
    Ако има кутија во деканат зошто не си ги носиме сам по сам, вака па треба да се групираме, да го најдеме тој што ќе ги собира, а и има уплатници од по 200 евра, недај боже нешто да ни се измеша при пренос во кутиите, не се малце пари тоа.
    А и не кажаа за групите како ќе ги формираат сега...?

На Dream-Girl и MeckaCia им се допаѓа ова.
  6. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Истото и јас го зборев... индекси се губат камоли уплатници и документи на 15 души, глупост жива
    за групите не е ни толку битно како сакаат нека направат битно нека направат веќе... по 5 души веројатно од веке постоечката група првите 5 ке бидат една другите друга така би требало

На petrova89 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Се согласувам, глупо е!
    Пример мојата група воопшто не комуницира меѓусебно, четот заеднички последно активен во јули, пола ни seen не ставиле на последна порака, а сега никој не ни пиша нешто од тип на како ќе носиме документи за упис.
    Собирав вежби кога се праќаа на асистенти за моја група и искрено се измачив, буквално чекав до последен саат да пратат вежби и со 100 потсетници, а сега не знам дали би се нафатила да собирам пак за 15 луѓе се што е потребно за упис, ко што викаш станува збор за уплатници и големи суми, не е мала работа.
    Посигурно е сам секој да си носи... Ама ако мора така, што да се прави, како сите, така и ние.

Последна измена: 22 септември 2020
    На petrova89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.158
    Да глупо е.Глупо е и самото носење уплатници, мислам, кога ќе уплатиш во банка им стига на сметка, што мора и уплатниците да ги носиме и да се секирам и за нејзе.Плус, пак ќе мора сите да се наоѓаме да ги предадеме сите работи, а ако нешто се измеша едниот ќе биде крив.Уште сме во 20ти век со листови и пријави, интернет не постои и дигитализирана документација е шпанско село.
    Ама зошто да е едноставно кога може да е комплицирано и да си земаат пари од сите вакви ситници.
    Те цитирав само да се надоврзам , извини.

На petrova89 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  9. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Премногу студенти сме, секако е можно се да се случи и да се затурат работи, не може никој да се обвини ни да е крив, а и кој ќе земе обврска да носи, треба да му се рече фала, зошто сепак е губење време и нервози, јас никогаш не би била координатор, им се восхитувам на времето шо го трошат за се околу факултет стварно. Наместо да малтретираме колеги да собираат вака најубаво ќе беше сами да си завршиме се. На другите факултети студенти сами си земаат оцени и потписи директ кај професори. Ама ајде стварно сме многу студенти, до некаде сфаќам ама ова со групирање 20 души од група е најнепотребно сега навистина.
    Тоа што немаме ништо електронски е друга болна точка...

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.158
    Во право си.
    Кога ќе ми текне дека од нас како студенти се бара да се занимаваме и со хартии и административни глупости за кои треба да се задолжени оние што ги вработиле за тоа, ко да не ни е доволен стресот од испити, ми доаѓа тажничко и се потсетувам дека живееме во дупка.
    Уписот и се друго може да е скроз само преку iknow.

На glosipgirl и petrova89 им се допаѓа ова.
  11. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Да не знае некој дали во првиот рок сега Генетика им се паѓале исти прашања како во јуни есејски?

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Во групата има 2 поста за есејските прашања генетика, од прошла сесија и од оваа у прв рок, па може да споредиш. По некое е исто, но некако сменети се, како позезнати да се паѓале оваа сесија...
    Ако не успееш да ги најдеш, пиши ми, ќе ти пратам линк. :)

На ElenaOfRivendell и MeckaCia им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.158
    Ви се отвара ли правилно линкот за да направите евалуација?
    Кај мене се е празно, ни асистенти, ни професори пишува, ни оцена да ставам. :D(facepalm)
    Не знам ни кај да пријавам.

14. lazyy_girl

lazyy_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Дечки дали ќе има проблем за упис за семестар ако после 2ри се однесат документи зашо хаос е зашо никој нема земено оценки потписи...?

15. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    И кај мене е исто, чекам да поправат па да ја завршам

На Lollipop_123 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    85
    Ми треба помош во врска со Патологија ТСС
    Има некој што има познавање со материјалот Патологија???

17. Chocolate7

Chocolate7 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Има ли некој што после испитниот рок за анатомија бил по потпис? Индексот ми беше заглавен по катедри , би ми правеле ли проблем ако побарам утре?

18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.158
    Нема да ти прават проблем, само влези и кажи и на секретарката дека ти треба потпис и одма ќе ти стави.и јас земав сега брзо.

На Glowy и Chocolate7 им се допаѓа ова.
  19. Chocolate7

Chocolate7 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Фала ти многу<3

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ParadisePink

ParadisePink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    182
    Дали има некаде телефонски број од студентски прашања од медф Скопје? Или во ек на пандемија мора да се оди до таму за две реченици да кажат...