I jas sega bas go citav oglasot tehnicki nikade ne pisuva deka ne mozes. Fala ti mnogu. Inace 80% od ispitite treba da ti se polozeni.
За Епидемиологија бидејќи не е условен знам дека е 6, за Статистика не сум сигурна. Побарајте најубаво деканатот да комуницира со катедрата и да се спогодат, не знам дали тие одлуки за важење на 3 или 6 сесии ги носи деканатот или катедрата.
Технички колку работи треба да купиме за упис на 3 семестар? Јас помислив дека треба само пријава за упис хаха Или само да кажам во трафиката за упис, па они ќе ми дадат се што треба (дека за уписот во летниот семестар ме држи сеќавање дека купував само пријава за упис)
искрено не памтам, мислам дека кога купувам од трафиката секогаш заедно со пријавата за нов ми го дава и пријавниот лист
Дали некој има давано копија уплатница од уплатено преку е-банкинг? Не ми се чека ред низ банкиве, ептен гужва е. Незнам ако си платам од дома, да не ми направат некој проблем зошто е така уплатено. Тие се малку луди оти
Не сум на медицински ама ајде ќе си земам право да ти одговорам. Сите уплатници ми се копии од е-банкинг, кога ги видоа рекоа "Овие електронските ќе треба да ги провериме" и тоа беше се, уште немам известување дека нешто не е во ред, веројатно не прават проблем ако е се уредно како што треба, сепак парите ќе им легнат на сметка на овој или оној начин.
Знам, те сфаќам. Ама кај нас пример враќаа ако уплатиш таксена марка преку порака кога заверуваш семестар и нели има шифра си ја пишуваш, а не им доставиш уплатена таксена марка во банка. Што мене ми е стварно глупо, ама оди разбери се со тие...
Јасно.. јас за членство во библиотека сакав да платам преку е-банкинг и ми рекоа „Ама не може ние си сакаме доказ“ не знам што, викам ќе имате доказ, ќе ви донесам, едвај се разбравме. Јави се прашај посигурно да ти биде, многу олеснително е ако се земат предвид редиците во банка.
Jas celo vreme se mislam da uplakam elektronski. Nema logika da ne ni prifatat koga parite se veke na smetka, ama znaes kakvi se da ne ni recat neshto. Mislam realno glupo e da se cekaat redovi vo banka koga veke imame opcija elektronski.
Имам прашање.Доколку минатата година го имам платено 5тиот семестар ансум слушала само еден предмет,а сега фатив услов за сите предмети,значи дека не плаќам ништо освен што плаќам икса?
Плус да прашам за клиничко испитување пишува на ајноу дека не е исполнет условот физио2 па нели услов беа само анатомија 3 и физио 1 да положиш да фатиш услов за клиничко?
Клиничко испитување е двосеместрален,значи ти ќе го слушаш во зимскиот семестар услов за КИ1 се анат3 и физио 1.Но, за КИ2 мора да положиш биохемија и физио2,инаку тие се услов за цел 6ти,без нив не можеш да слушаш ни фарма ни трансфузија и од старт губиш година.
Во iknow по грешка сум внела државна квота а треба приватна да бидам , дали некој знае како можам да го сменам ??
Колку треба да се уплати за упис на семестар? На iknow има различна сума од ратата, дали треба по неа да се водиме или?