Дали некој има искуство со презапишување МиФ? Дали ќе мора повторно да се присуствува на сите вежби или не е потребно?
Се што презапишуваме ни важат потписи, не сме обврзани да идеме на вежби ни предавања, но доколку сакаш можеш.
Decki zdravo, edno prasanje. Dali za prva godina trebaat koski I dokolku da, Dali znaete nekoj Sto iznajmuva? Fala vi❤️
Не е есенцијално, можеш и без коски да научиш, ама ако имаш е многу полесно. Ако мислиш на тоа дали е задолжително, односно дали ти бараат од факс - не, не е задолжително, твој избор е.
Искуства со Доц. Д-р Лена Какашова Маженковска општо каква жена е и дали е строга за оценки , денес на лаборанти одрживме прв час со неа морфологија на клетка, буквално имаше презентација и збореше 2 саати неразбирливо никој ништо не ја разбра , некој стил на зборење има да заспиеш од што е досадно а и многу строга и принципелна звучеше вака на прво предавање. Предметов тежок ли е , ни кажа да си ја купиме книгата структурни промени на еукариотските клетки. Проф. Петличковски по Молекуларна биологија беше супер , лесна презентација многу убаво и лесно објаснува и сите го сфативме.
Доц. Лена, според мене, објаснува многу добро, ама сега можеби така ви се чини, сеуште не сте навлезени во материјалот. Жената е строга и принципиелна, ама коректна. Си бара знаење, не се положува туку така кај неа. Ама е коректна, ако знаеш ти вреднува, нема да те бувне намерно, ако види дека знаеш добро, ќе си положиш. И самиот предмет е малку таков, не би рекла досаден, ама не е ни нешто преинтересен.
Лена е многу строга, на вежби ми била 2 пати и ептен дисциплина бараше ама има доста знаење и уствари е многу фина вака, но си работи по принципи.
Лена може да е принципиелна и не е толку лоша ама има мана, вреѓа и вика на сите студенти, на полагање на препарати само она се слуша на цел институт мене тоа ме нервира, мислам дека и да не знае студент нема потреба толку вреѓање и дерење како ненормален, на ништо не личи тоа
Некој може ли да ми каже колку пари се одприлика книгиве , утре ќе одам до деканат и до скриптара да ги купам па ми треба некоја ориентациона цена Структура на еукариотски клетки - оригинал Хистологија - градба на ткива - копирана Англиски јазик за општа медицина - копирана (така ни кажа проф. овој учебник да сме го купеле иако не сум општа) @ElenaOfRivendell @Dream-Girl @MeckaCia (извинете за таг , вие сте поактивни и флексибилни во темава па се надевам некоја ќе ми одговори)
Структура на еукариотски клетки - оригинал беше околу 200 денари Хистологија - градба на ткива - копирана исто околу 200 Англиски јазик за општа медицина - копирана, ова не знам на општа немавме учебник, барем јас не зедов
Делот морфологија е многу лесен и интересен за учење, Лена стриктно секогаш се однесува исто без разлика дали знаеш или не така да не се замарајте со тоа дали ви се дерат професорите или не, делот физиологија е екстра досаден книгата е тапа напишана и од катедрата не се замараат многу многу, според мене повеќе посветете се на вториот дел.
Zdravo, dali nekoj znae ako ne zemes ocenka vo index vo rok od tri sesii dali se ponistuva istata ili toa e individualno od katedrata?