Navistina fali pozitivata na prof milenkova Jas kaj nea imam polagano MN korekn licnost celo vreme ni davashe motivacija na casovite za ucenje nezamenliva e
Dali nekoj znae vo sto e problemot i dali treba da smenam lozinka na iknow sistem bidejkji mi pisuva nevaliden obid za najava?
Јас имав сабајлево. Проф.Манчевска ја водеше вежбата. Најпрво сите 16 групи не подели на уште по 3( по 5 групи ). После тоа првата група работеа на вежбата за мускули, втората за циркулација, а третата за срце. Ни даде 1 час да ги сработиме сами и да одбереме по еден претставник од сите три групи да презентира. Додeка се одвиваја вежбите професорката дообјаснуваше и прашуваше. Кој има нејасно можеше да се вклучи и да праша. На крајот на вежбата поставуваше неколлу прашања и ние одговаравме. Не требаше да се вклучи камера. На почеток не читаше и требаше да се вклучи микрофоноти да кажеш тука сум, ништо посебно.
Можете да идете на институтот и тоа бесплатно, истото и го кажав и на девојчето што ми пиша во лп. А за изнајмување е тешко, обично сите се изнајмени во овој период, а и доста скапо мислам
Дали некој оваа недела има вадено потврда за редовен студент, уверение за положени предмети и УППИ дали повторно ги собираат надвор или може да бидат готови истиот ден?
Дали има некоја програма хистологија каде што ги има микроскопските препарати освен biolucida и histology guide. Овие немаат баш се на нив и некако измешано е отворам епително ми отвора бубрег не можам да најдам ништо конкретно за препаратите што ги гледаме на пп презентациите од проф.
Па така ти отвора затоа што тоа ткиво не постои само туку во склоп на орган или празнини, на пример ендотел обложува крвни садови и ќе ти ги даде нив, изолирно ткиво никаде нема.Ти гледај го делот што те интересира, односно тоа ткиво што ти треба во моментот.На histology guide ти се убаво означени и те носат директно на тоа место, а можеш и плус да си бараш слики на гугл(со ознаки).
На која уплатница треба да се уплати за потврда за редовен студент ,на таа за уверенија,презапишување предмети...? И 100 денари треба?
Здраво на сите )) Ако може некој да ми каже околу медицински кај има книжари кај што можам да земам книги што ги нема во деканат?