Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Се слагам од збор до збор. Баш така искача со групите ама си реков нема да се замарам, не вреди време да трошам на тоа, не сме ние криви, нивни си се овие пропусти, ќе мора да си средат и да најдат некое решение тие у деканат. :envy:

Треба да имаат разбирање сега на физио, штом е се онлајн, за практично да имаат толеранција и да не очекуваат премногу од вас кога не сте виделе ништо во живо и колку сте можеле онлајн сте научиле, сте се труделе. :)

На petrova89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Да си ми жива и здрава колешке.
    Иако имаш група сепак имаш емпатија и за нас без групи и не разбираш како ни е, баш ме изненади. :clap:

3. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Онлајн беше боза, и препаратите и теоријата, прелесни беа прашањата. Е сега, можеби нема да биде толку лесно, со оглед на тоа што има друг шеф на катедра. A и реално - не треба да биде. Физички беше нормално, малку потешко, ама и тука зависеше кај кого ќе се погодиш на испит.

На Angie1432, Glowy и xnotyourbabex им се допаѓа ова.
  4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.030
    Само на заокружување беа прашањата.

На Lady17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Некако воопшто непромислено им беше ова со групиве, во смисла ајде да ги намлиме. Уште кога излезе дека се 60 групи по распоред, јасно беше дека ќе е хаос, па во која генерација сме само 300 студенти, за точно да излезат 60 групи. После ги згрешија, па после пак сменија кај дел, другите не постојат, не се студенти. Ама воопшто не се замраат. И што е најтрагично не е само со групите. Студенти чекаат со редови за индекси, потврди... тие лагано си седат, ни врата ни прозор не отвораат, недостани за студенти.
    Преголема неорганизираност и несериозност ни се треска од глава постепено. Останува да се надеваме дека нешто од предвиденото со физичко присуство ќе остане. Анатомија ми беше сосема океј.

На Lollipop_123 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Абе дечки, а за потврди за студенти за шо се зема деновиве толку многу од колеги? :)
    Знам дека за јсп тек за јануари ќе треба.
    За здравствено ли? За стипендии ли?
    Ја прашав баш кај татко ми на работа да не треба да зеам за здравствено потврда ама ми стоело дека имам здравствено и се е океј. Знае некој колку време ќе трае, кога треба па потврди да се носат за тоа или бар тоа ни средиле сега без да се тепаме за потврди?

7. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    За здравствено и јсп зошто на некои им истекува. На страната на фзом имаш до кога ти важи здравственото.

На Lollipop_123 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Еј ме просветли, фала ти. :rofl::rofl::rofl::hug:

9. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.030
    Во главно сега се зема за продолжување на стипендија бидејќи рокот е до 30 октомври, или пак некои можеби земаат унапред за аплицирање по прв пат иако конкурсот уште не е излезен. За здравствено не знам дали повторно директно преку деканат ќе ги продолжуваат или ќе треба да носиме потврди, бидејќи по ново здравственото треба да се продолжува секој семестар.

На MeckaCia и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    За здравствено земаат доста, сами треба да си го продолжиме, а на некои им е до крајот на овој месец или поминато, затоа и е гужвата, а и стипендиите се за продолжување.

На MeckaCia, Dream-Girl и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Сеа видов ја, уште 2мес ми важело, ја бев од тие со проблем шо не ги пријавија кога требаше, па тек отпосле ни средија накај мај, у сред пандемија не оставија без здравствено... :rofl: Значи на 6месеци било. :?:
    Шо не сте кажале порано тука за ова дека може да се види онлајн, ќе си шетав со истечено здравствено. (facepalm):rofl::rofl::rofl:
    Добро е, нека пројдат гужвите у деканат, следен месец ваљда ќе нема толку гужва за потврди. :whew:

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Дефинитивно вежбиве онлајн се само губење време, искрено.Читање презентации не се вежби, или па секој да си прочита од практикумот и да каже, како во 5то одделение кога наставничката вика ајде деца да повториме.Тоа е проблемот во цело наше образование, теоријата што можеш сам да си ја прочиташ и сфатиш, да ти се продава како вежба и практика.
    Свесна сум дека ситуацијата е таква каква што е, ама ете анатомија се организираа да имаме вежби со физичко присуство.Се надевам дека другите ќе се одржат ко што треба, нели така е најавено, иако ете физиологија сменија дека е можно да продолжат и онлајн.
    И да додадам, не мислам дека грешката е во асистентите и професорите, зашто сум приметила дека има многу кои се трудат најјасно да го пренесат материјалот, туку проблемот си влече други корени ...

На Flowerezza, Lollipop_123, busybee и 6 други им се допаѓа ова.
  13. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Ова читање од практикум па прераскажување ме потсети на биохемија хахах не знам дали за тоа збориш ама ако е за тоа знај дека и со физичко присуство истото се праи 3-4 души праат експеримент кој сака зависно а останатите се делат читаат од практикум и после кажуваат лекцијата и коа се праи експеримент тие 4 души објаснуваат зборат и другите слушаат така да истиот принцип инаку тоа за читање од презентации неам коментар патологија вежби асс читаше од а до ш све што има на слајдот и ништо поише, ниеден термин не објасни нишо не објасни катастрофа воопшто не сум задоволна и мислам дека нема ниеден студент што е задоволен од вежбиве што се напраевни, уствари 2 пати ги слушам како истото го читаат од слајдовите еднаш како теоретска после како вежба...катастрофа

На Waverly Raven, Angie1432, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Да, на биохемија е така. :)

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Кај Асс.Ампова?:D

На Dream-Girl и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Сите асистенти вчера држеа вежби и кај сите истото беше. :D
    Мислам и нема друга опција за 3ч вежби како да утепаат време. :rofl:
    80% вежби на наш факс се промашај жив. :tmi:

17. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    На почетокот може не ви изглеа ефективно ама мислам дека баш тие вежби кај нас беа најефективни, некако поише ги саакавме отколку коа асс стои и само раскажува и обично студентите слушаат првите 15 мин па се губат мора некако да ве вклучат во вежбата, таму не само Ампова сите асс се предобри и можете да им се обратите во било кое врееме заа да ви објаснат нешто или помогнат навистина мислам дека подобро искуство не сум имала

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Да, за фини префини се, уште од хемија супер впечаток ми оставија асистентите. :)

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.030
    Патологија е жално така да се држат вежби, ма да хистолошките вежби мене ми беа доста напорни, по 3ч, без пауза, доста обемни. Материјалот патологија е неспоредливо покомплексен од хистологија , има доста варијации во препаратите, во една вежба по 10(па и повеќе) различни препарати, а многу малку време да ги погледнеш на микроскоп. Аутопсионите вежби беа поопуштени, малку поинтересни доколку се дисецира нешто невообичаено иако и тие понекогаш беа досадни каде асистентот зборува едно те исто шо веќе било зборувано на некоја од претходните вежби, па ајде 2ч простум стоење.

20. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Епа кај нас за жал микроскопските вежби ке бидат сите онлајн и ке имаме само 1 вежба во аутопсиона сала 45 минути и толку.... значи дека сите вежби ке ги читаат од слајдови