Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Да! И повеќе ќе се израдувате на една 6ка посебно за условен предмет, него на 10ка.

На glosipgirl, mira.mira, Glowy и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Да, да, да.
    И никако поништување услов. И за друг предмет нема потреба ама услов немојте.
    И со среќа!

На Zahirr, Waverly Raven, Lollipop_123 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Дали некој ги има спуштано предавањата Анатомија 3?

4. Yellow456

Yellow456 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    120
    Ако полагаш сега пиши како помина:)

5. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Во втора колоквиумска ќе полагам, за учење ми требаа, едно предавање го немам спуштено.
    Ако некој полага сега нека пише како поминал, што прашувале, како се одвивало полагањето.

На Yellow456 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Дечки дали некој од вас има меил од проф д-р Ериета Николиќ?
    Ако имате, ве молам пишете ми во лп.

7. Bubblequeen

Bubblequeen Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    197
    дечки дали резултатите од прв колоквиум анатомија 1(усен) се објавуваат некаде?

На vilasamovila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kajl

kajl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    216
    ќе ти кажат одма на крај на полагањето дали имаш положено или не, не се објавуват

На Glowy, ElenaOfRivendell и Bubblequeen им се допаѓа ова.
  9. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Јас утре полагам, ама не сум баш спремна :rofl: Ќе ви пишам како ќе поминам, потсетете ме утре.

На kajl, jov125, Glowy и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Со среќааа колешке :l:

На Zahirr и mira.mira им се допаѓа ова.
  11. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Ухуу искрено ти ја посакувам целата среќа и браво за храброста со оглед дека колоквиумскава беше хаос ! ❤️

На Zahirr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Фала вии :l: Искрено не е многу тешко ама не се учи материјалов во 2 дена.. али тоа е, се пријавив за да откачам побрзо да не ја мислам после, па што биде тоа :D Ви пишувам одма штом завршам

13. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Колеги кажете ми Радиологија како учевте и од кај учевте? Се паѓаат ли нешто прашања или не? На нас пред неколку дена ни рекоа дека имало 2-3 книги на српски, презентации ни пратија и тоа не сите ама демек не биле доволни за положување и сеа ја искрено не ни знам од кај да учам:worried:

14. ladyantebelum

ladyantebelum Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    404
    Таа катедра е жив ужас,мислам дека во 3та најголема мака видовме со нив.Материјали за учење нема,колоквиумите прашања како за специјалистички испит по радиологија,резултати после месец ипол,немам убав збор за таа катедра.Само имаше некои измени,еден колоквиум ако паднеш на втор не одиш,после можело да се полага па ако положиш еден вториот не,не ти се важи па цел полагаш,после сменија па важеше.На усното во јуни,кое во јануари беше само писмено,така не испрашуваа како мислиш да е анатомија и патологија и интерна.Ние една вежба имавме само,снимки по 7,8 ни даваа да интерпретираме дијагноза,метода и елементи што гледаш.Од 6 повисока оценка во глобала нема.Се надевам кај вас ќе е барем за нијанса подобро од тоа што се случуваше во нашата генерација.Бидете истрајни и борете се за своите права бидејќи ние мака видовме.
    Поздрав!

На MeckaCia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Jas pred nekoe vreme se sretnav so nego i si popraivme taka muabet okolu sè i bas go imav prasano, kako so novive generacii? Koga mi kaza kakvi nerealni gluposti sto deca od 5to oddelenie gi znast se pisuvani po toa testovite, mene licno sram me izede sto utre tie studenti ke treba da gi recam moi kolegi, a sekako ke diplomiraat koga togas. Taka da, spored toa, na negovo mesto uste postrogo bi igrala, mnogu poise. Covekot ima nerealno znaenje i kako stignal do toa e prikazna sto ni ja kazuvale drugi doktori po Klinikive. Klasa covek. Tolku.

На Angie1432, *Amethyst* и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  16. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Професори и колеги што се исмеваат на одговори на студенти за мене се чиста 0. Таму се дојдени да научат, па и да погрешат, треба да ги поправат на фин начин, не е срамота да се згреши, ќе се научи. Ама со вреѓање и понижување, само својата некултура и комплекси си ги покажуваат.
    Толку од мене.

На MV18, macysh, ElenaOfRivendell и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    И со смеење у лице и омаловажување кога те бута. Не еднаш се има случено да бутне некој од што така му бил кеифот тој ден. Јас сум една од тие, а сигурна сум дека не сум единствена, напротив, има уште многу како мене за жал. Да, тој има знаење, тоа е точно и секоја му чест за тоа. Ама неговото однесување со студентите посебно за време на полагање е една голема нула.

На kajl, Glossy-girl, jov125 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Комплексите се страшна работа. :)

На Glossy-girl и Zahirr им се допаѓа ова.
  19. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Kako ne e sramota akademski gragjanin sto utre ke bide doktor da povrzuva semevod so jajcevod? Me zaebavate ili se tesite, ne razbiram? So takvi odgovori, ne za potsmevanje, ja bi im gi frlila dokumentite za upis niz vrata. Biologija od 5to oddelenie e toa osnovno, mozhe vo priroda i opshtestvo isto taka da go pishuva. Vi se molam. Radi takvi ispadi i ajde greska e, doagjame do diplomirani doktori sto tresat sekakvi gluposti kako na primer deka incidenca za Ca na prostata kaj mazhi i zheni e ista!!!! Prasajte lugje sto studiraat medicina na renomirani univerziteti dali vakvi ispadi ke im bidat sozaleni i prosteni.
    Ne ste samokriticni voopsto i nauceni sme na karta na emocii sekogas da igrame. I ne, vrskadziite voopsto ne vi se krivi za nisto. Oni ke proagjaat kako sto proagjaat i apsolutno nemaat dopirna tocka so pagjanjeto na ostanatite ili zaglavuvanjeto. Se e do vasiot mindset i psiha i trud. I fakultetov bas poradi toa sto stana kao na Evropski da sme studirale, radi toa i tteba x10 da se postrogi i rigorozni. Nema prostor za nikakov ispad od takov kalibar, lugje uozbilete se! Ke dojdete utre vo 6ta godina, ne ste svesni kakov sram ke jadete od Klinicharite po stazhovi na vakvi raboti.

На Angie1432, *Amethyst*, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Зошто да се срамат студенти што со труд и мака дипломирале и стигнале до стаж во 6та? Нека си се срамат врскаџиите и нека си го средат системот. Тие така проаѓале, за другиве било срам, ма немој молим ти се.
    Или ти си се тешиш.
    Срам да ви е, тука читаат студенти што пред 1месец почнале факултет, мене не ме интересира твоето мислење ама воопшто, но за некој што тукушто почнал факултет, којзнае како ќе му влијае ова што го чита.
    Плашете се од тие што со врски положуваат и не фатиле книга во рака, не од тие што паднале кај таквите ко Аце и со маки успеале да положат, се преучеле тие, не му ја мисли за нив ти.
    Како да не сте биле до вчера студенти, па сега паметни тука глумите.

На Oscar Lady, glosipgirl, Waverly Raven и 6 други им се допаѓа ова.