Знае ли некој колку бода има последниот приман во приватна квота на медицинскиот факултет во Штип минатата година?
па приватна квота е не се баш битни поените си плаќаш си се запишуваш сепак станува збор за штип а пак скопје не е така таму и во приватната квота имаат одредено минимум бодиви.
Со 80 бодови, има ли можност за општа во Ск, или да не се обидувам да се запишам во Штип. Ми значи многу вашето мислење.
@loly-oo зависи од конкуренцијата. но реално мали се шансите со 80 да те примат во ск :/ минимални да не речам
Vo skopje nema sansi mislam so 80, lani posledniot vo privatna bese so 87 poeni a konkurencijata e mn jaka tuka (jas licno ne bi rizikuvala), podobro vo Stip odi posigurno e od Sk. Inace kakvi se sansite za privatna so 93 boda I nesto?? Za skopje zboram
@srcence1607 За општа медицина со 93 имаш шанси да влезиш ...е сега можеби се мали шансите за државна ама приватна битребало да влезиш..
Здраво на сите се надевам идни колешки .Ме интересира и би сакала да ве прашам дали знаете каква е конкуренцијата на општа медицина во Скопје минатата и оваа година.Јас лично имам 96,5 поени па чекам некаков совет и одговор од вас...Дали би влегла во државна квота,пошто мислам дека во приватна не би било проблем...
^ Би требало да влезеш во државна квота. Оваа година се запишуваат вкупно 550 кандидати од кои 320 во државна квота, 180 приватна и 50 вонредни. Ако не те примат во државна, приватна секако не ти бега Нема шанса со 96,5поени да не влезеш во приватна квота
Другар ми лани со 92 поена беше прв по ред за во приватна,за малце не влезе во државна...ама секоја година ко што гледам е различно па не можеш да се ориентираш според тоа. Како и да е фала ти многу
Во врска со предходниот одговор што ти го дале да поправам, општа медицина нема вонредни студенти. Сите други смерови (сестри, рендген, логопеди и физиотерапевти) се делат на редовни и вонредни, но поради обемниот материјал, вежбите, самото темпо и ред други причини општа медицина нема вонредни. Лани чинам бевме примени 150 во државна и 130 во приватна квота, јас сум во државна со 95,4 бода, така што иако секоја година зависи многу од конкуренцијата и бројот на пријавени кандидати, сепак имаш добри бодови и сигурна сум дека ќе влезеш во државна.
Ovaa godina na opsta mediicina vo Skopje se primaat 160 vo drzavna I 100 vo privatna,taka da mislam deka imame golemi sansi za da ne primat
Хахахаха, да бе @daks колешки сме, во некоја од темите ако не се лажам може и тука да е, се баравме кои сме колешки, ја па со сите сакам да се запознаам, мерак ми е многу хаха
Здраво,јас сум матурантка оваа година и планирам да се запишам на општа мед, би сакала некој да ми даде информација дали материјалот за учење е воглавно од скрипти или нова литература?