Decki sega izleze soopstenie od Alkaloid deka se dodeleni stipendii? Dali nekoj e izvesten po posts deka dobil, Dali nekade IMA objaveno lista na tie Sto dobile?
Биостатистика немало оваа колоквиумска да има колоквиум? Само на 29ти декември ќе се полагало еден колоквиум? Шефицата на катедрата нешто спомнала на предавање.
Изгледа, но и скратени се мислам некои задачи (има еден фајл за вежби прикачен во фајлс и само 8 вежби се)... Мислам дека од годинава е шеф проф. Розалинда ако не грешам и затоа промени има.
Има ли онлајн апликација / атлас нешто по анатомија каде што ги има означено сите делови коски , зглобови и латински имиња? јас се утепав од барање не најдов ништо
Фала ти Анатомијава иако е за тригодишни не изгледа баш лесно поготово коскиве на глава ми се смрт... сите латински имиња ги барам ама негде па нема тоа обележано што го пишува во книга...
Да и во атлас многу работи фалат, по логика сама си ги барам и јас према другите делови. Тешка и обемна наука е анатомијата нема што. Гледај и видеата на kenhub и оние индијците на јт, убаво објаснуваат. Прошли колоквиум од нив го спремав и учев, најдобри се.
Јас оваа ја имав за череп, не се плаќа ништо, буквално сите коски ги има и зглобени и посебно, со сите делови обележани.
Да, за череп оваа е топ, за рака и нога ја таа шо ја кажав и нема потреба ништо да купуваш и плаќаш од апликации @Larson.
@ElenaOfRivendell @Dream-Girl Благодарам колешки да не сте вие и плус 4-5 други што одговараат бруцошите пропаднавме
Колеги, дали за втор колоквиум биохемија, треба да се учат цели јаглехидрати?? Ме збунува тоа што делот за моносахариди, веќе го полагавме по хемија. Дали повторно ќе го полагаме, или треба само делот за олиго и полисахариди? Слично е и за липиди, дел веќе полагавме по хемија..
Па, да, мислам дека треба се, бидејќи на едно предавање проф. Богданска напомена дека ни било многу полесно зошто ова било повторување од хемија и лесни ни биле колоквиумите, познат ни бил материјалот.