Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. PreciousMetal28

PreciousMetal28 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Ова е мејлот кој што го добивме од катедрата:

Првиот колоквиум по медицинска психологија и социологија ќе се оддржи на 4. 12. 2020 година (петок), Ќе бидете поделени во четири групи. Во десет часот треба да се вклучат во системот групите од 1 до 16. Во 11 часот групите од 17 до 32. Во 12 часот групите од 33 до 48 и во 13 часот групите од 49 до 60. Ве молам на време проверете дали сте запознати со техничкиот дел од испитот. Времето ќе биде точно дефинирано и нема да можете да се приклучите после одредениот термин. Исто така ако на време пред завршувањето на испитот не се одјавите со одредена постапка, системот нема да го признае тестот.

2. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Да вториот колоквиум е завршен испит всушност. Е сега не знам дали ќе ти важи положен прб колоквиум за во јунска сесија

На PreciousMetal28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.921
    Допаѓања:
    6.755
    Анатомија 1, Хисто 1, Миф тие три, вовед е услов за 4та година, а претходниве три за втора година, односно ако ги немаш положено не слушаш Физио 1 и Анатомија 3, со што автоматски додаваш година на студии, место 6, 7. Гледај овие три да ги положиш сега. Не е крај на светот и ако не ги положиш, но што побрзо ги тргнеш, тоа подобро.
    Не важи за јунска, само јануарска. Во јунска и августовска само испит.

4. nyny

nyny Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    47
    Тие што полагате денес анатомија3 да ни споделите искуство?:)

На xnotyourbabex му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Јас полагав кај проф. Наќева. Полагањето беше околу 15 минути и прашуваше баш основни работи. :)

На kajl и nyny им се допаѓа ова.
  6. nyny

nyny Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    47
    луѓе, на општа тие што сте, од каде преферирате да купувате книги,т.е која копирница?
    јас до сега буквално секогаш имам купувано од онаа кај рептил, црвената, и стварно се многу нефер. Ајде едно што не се баш ефтини, пак се премолчува, друго што кога и да земам прашања нешто обавезно има листови ископирани сосема неповрзани со материјалот, плус има многу исти страни што се повтараат повеќе пати... Буквално ми отвараат непотребно работа, сега видов исто еден учебник ми имаат иста тема два пати(ајде ова ќе кажам дека е случајно дека ми се нема баш со учебници дешавано вака )
    ама ме изнервираа баш
    сега се мислам, дали они се најдобро снабдени за општа мед, вака со прашања и со соодветни апдејтирани учебници?? или слободно можам да купувам од некоја друга копирица, и која, и да не мислам дали ми го дале последното издание и да има исти прашања како што би имало и во онаа кај рептил?
    фала ви

7. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    И јас купувам од таа копирница и баш истото го имам приметено. Скриптата физиологија ми беше цела наопаку захефтана. Анатомија 2 на прво отворање ми излесе од спиралата... катастрофа.

На Glowy, Waverly Raven и nyny им се допаѓа ова.
  8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.448
    Допаѓања:
    12.982
    Во копирницата спроти рептил се најголеми лопови! Јас лично прекинав од таму да копирам уште пред 2 години, исто така и колегите шо се дружам не копираат од таму.

1. Имаат многу високи цени. Често пати траскаат цени од памет, а ти во гужва,(бидејќи скоро секогаш има гужва) воедно учебникот ти треба, ќе ја платиш сумата без многу да размислиш. Се случувало цените да им се по неколку пати повисоки во споредба со други копирници, а квалитетот им е ист дури и понизок.

2. Обавезно, ама обавезно додаваат непотребни страници. Дупли страни, дупли теми, празни страни... you name it! Хефтањето и укоричувањето им се катастрофа, ко шо рече веднаш излегуваат страни, книгите партал се прават, не издржуваат ни до испит. Тонерот секогаш им е на минимум и често пати се случува страниците да се пребледи, очобол!

Јас лично материјали од факултет(шо ги немам на USB или во друга електронска форма) ги печатам во копирницата кај гимназијата Јосип Броз, во редот продавници до книжарата Антолог, има една пекара, тука е и копирницата по скали. Печатењето е 1,5 денар од лист, можеш да го исконтактираш чоеков по телефон, да направиш порачка и да се договориш кога сакаш да ги подигнеш материјалите и шо е најважно ги има скоро сите, ако не и сите материјали од нашиот факс. За материјали шо ги имам во електронска форма или директно фотокопирање, најчесто одам во копирницата кај студентскиот дом Пелагонија или копирницата кај Буњаковец во пролазот спроти градежен фалултет.

На anxxxxiety, MeckaCia, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Фалаа ти за споделенава информација, ќе практикум и јас така од следниов семестар.
    Врвот за анатомија 2 книгата, ми се распадна целата и си ги захефтав посебно торакс, посебно абдомен, поздбно пелвис :rock::rofl:

На Glowy и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.921
    Допаѓања:
    6.755
    Мене ми се има случено два пати иста работа да копирам прво за мене, а ден подоцна за другарка, вториот пат поскапо ми наплати.
    Инаку избегавам да копирам прашања и тие работи, бидејќи минатата година ми наплатија премногу за едни, така сега само со слики се снаоѓам или ептен ако е нужно, копирам прашања.

На Waverly Raven и Lollipop_123 им се допаѓа ова.
  11. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Аа за прашањата со кoлешка си ги купуваме по пола, и така си има дупли страни и си ги делиме

На Anie93, nyny и Glowy им се допаѓа ова.
  12. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    1.454
    Дечки имате евтини копирници во Мавровка, јас секогаш таму си копирам или ке земам од некој книга и ке ја копирам или од усб ако најдам некои книги, и нормално секогаш на пола цена од онаа што ја кажуваат во копирницата карши рептил

На nyny, Glowy, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ladyantebelum

ladyantebelum Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    404
    Kolegi ne si gi davajte parite za prasanja od kopirnici 2020 sme site imame telefoni ,ima sliki od testovi,celi drive-ovi.Tie od kopirnici ne se pagjaat ni vo prva.Jas od prva god nemam kupeno prasanja od tamu.

На Lollipop_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Уште да беа луѓето колегијални и да ги праќаа прашањата, а не да си ги кријат за себе или да викаат не знам јас за прашања, нема прашања, не учам од прашања и најлегендарнине "во наша генерација не се положуваше со прашања, сите учевме". :D Еве само да се напијам од нафтата брат, продолжи...

На twoB, nyny, Lollipop_123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ladyantebelum

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    404
    Koleske ne moze od cela generacija da nema nekoj da ti prati prasanja,so nekoj od 300+ studenti kje mora da si vo dobri odnosi i da si spodeluvate raboti i pomagate.Ne e se taka crno na nasiot fakultet.

На srcence1607, ElenaOfRivendell, Waverly Raven и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Даа дефинитивно, имам прекрасни постари колеги запознаено што ги пукнав со замарања што како околу испити и слично, секогаш се ми објаснувале и праќале материјали, има многу добри колеги на наш факултет, дури може да се каже баш голема колегијалност на наш факс има, бар за тоа меѓу нас си помагаме.
    Има и себични не викам не ама па сега не може сите да ни одговараат нормално. :)

На Larson, MeckaCia, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ladyantebelum

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    404
    Vo potpolnost se soglasuvam so tebe.Jas sum zapoznala tolku prekrasni kolegi koi vo sekoj moment bi ti pomognale.Sega zavisi sekoj od nas zraci nekoja energija koja e ili e privlecna ili odbivna.Ako bideme rezervirani,nepristapni togas normalno nema nekoj da ne moli da ni pomogne.

На MeckaCia, ElenaOfRivendell, Lollipop_123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Така е, кога ми кажуваат по другиве факултети, да речам потешкиве како електро и архитектонски ( не потценувам ниеден факултет и ниту една струка!), многу омраза и ривалство владее, кај нас колку толку има некоја си колегијалност.

На MeckaCia, ElenaOfRivendell, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ashokatano

Ashokatano Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Decki vie sto ste na opsta medicina, da ve prasam za uslovnive, ako ne gi polozam januari, mozam da si zapisam i slusam predmeti od vtor semestar ama ne mozam da polagam kolokviumi i ispiti ili?

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Да, можеш, колоквиуми ќе полагаш. Испити само нема да можеш хисто 2, анатомија 2 да ги полагаш пред да положиш тие од прв семестар.

На Ashokatano му/ѝ се допаѓа ова.