Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    12.979
    Е тоа!
    Фала ти! You're a lifesaver. :inlove:

На Glossy-girl и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    На толку полагање анатомија 1 срамота ќе беше да не ми текнеше ова. :D:hug:

На Glossy-girl и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  3. Laurentina

Laurentina Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    Да Ве прашам каде може да се најде преведената на македонски хистологија од Рос и Павлина ?

4. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.980
    На сите колеги ви ја честитам новата 2021 година. Ви посакувам многу среќа , здравје и успех на професионален план , сите желби да ви се остварат и се надевам дека 2021 ќе биде поуспешна и подобра за сите. :$:D

На Laurentina, motojlo, Flora_ и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Среќна нова на сите колеги, ви посакувам пред се здравје и среќа, а потоа се што не остваривте и не положивте во 2020та да си остварите и положите годинава и да имаме една успешна година во која се ќе ни биде положено во рок и сите услови да си ги фатиме. :party::*::hug:

@Larson :hug:

На Zahirr, Moon.Girl, motojlo и 11 други им се допаѓа ова.
  6. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Среќна Нова година на сите колешки! Ви посакувам, најпрво да сте ми здрави и живи. Потоа сето она останато: успех во студиите и животот, љубов, среќа и многу убави мигови во годинава што следи!

На Zahirr, Waverly Raven, Yellow456 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.980
    Колеги како оди ова со полагање испити во Јануари?

На распоред ни пишува 26.01 Амфи 1 Имунологија тоа претпоставувам е за завршниот тест или колоквиум , а кога е усното , практичното? Одма после писменото како идат овие работи доколку некој сака да ме упати?

8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    12.979
    Вообичаено според распоредот(тоа 26.01 амфи 1) се закажани завршни писмени тестови или колоквиуми, а пак завршниот усен испит е подоцна, така шо излегуваат дополнителни списоци за тие шо ги положиле колоквиумите и имаат право да пристапат на усен испит. На тие списоци има распределба по професори и определен дополнителен датум за полагање, кај некои професори има простор “за договор” кога сакаш ти да полагаш.

На Larson му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Едно прашање околу клиничко.
    Јас сум 3та ама не го слушам него, прашувам онака отприлика ме заинтересира за следна година си правам некои математики.
    Како се полага предметов? Како клиничко 1 и 2 или одеднаш во јуни на пример како еден предмет иако се слуша 2 пати? И тежок ли е за положување?
    Знам пример патологија 1 и 2 дека е најтешко за 3та кон 4та ама овој предмет како е, ги кочи ли студентите или пак не? Побарав на search тука ништо за него нема и никој не го спомнува предметот, претпоставувам не е тежок нели?

10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.921
    Допаѓања:
    6.755
    Не знам како сте вие, ама ние имуно сме се писмено во еден ден. Усното и практичното ќе бидат есесјки прашања, наместо да испрашуваат усно. Прашајте како ќе се одвива полагањето.

11. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    7.603
    Od tel sum uklucena kje mi izvinish za latinicava. Inaku mn lesen predmet e za polozuvanje, zavisi kaj koj prof kje polagash ima mn opcii (interna, hirurgija i pedijatrija) no vo princip prolaznost e nad 90% vo sekoja sesija. Spored mene ovoj predmet e osnova za praksata ponatamu, no kako i samite asst da ne go sfakjaat seriozno pa se gubat dosta vezbi. Inaku da se slusha dva semestri a se polaga vo Juni, nema kolok direktno idesh na zavrshen test + usno

На Moon.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Супер, ме израдува. :inlove: Значи тогаш само од 5ти семестар микро 2, патофиза 2 и патологија 1 и од 6ти би ми биле клиничко, патологија 2 за полагање ако положам се годинава што слушам од 2 и 3та, така има шанси да не се изгуби уште една година, да се загрее столчето само. :tmi::D

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GoodnightMoon

GoodnightMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    Колешки и колеги, дали службите во деканатот ќе работат оваа недела? Потребно ми е да извадам некои документи.

14. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Колешки, да прашам нешто. Дали некој од вас во последниве неколку дена, купил практикум по Биохемија од книжара во деканат? На колешка пред неколку дена, и рекле дека “не продавале практикуми до 12ти” (и покрај тоа што ги имале), без да дадат некоја посебна причина за тоа. Да напоменам дека до 15ти, треба да ги носиме практикумите за потпис, и сите имаме термини кога да ги носиме, и есенцијално е да однесеме.

15. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Предлози за изборни за 4 семестар?

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Здравје на мигранти земи си го, на сите 10ки става професорката и само семинарска правевме.

Лесен е и комуникации исто ако го немаш земено. Само за него немаме никаква информација околу оцени ни ништо, само едно предавање имаше и ни кажаа тема за есеј и семинарска, после ни трага ни глас од нив. Сепак е лесен ваљда и тоа ќе имаме 10ки, можеш да си го пријавиш и тој.

А, вака исто освен овие други некои да кажете?
    Право и јавно здравје, еволуциска генетика? Ја за некој од тие се мислам сега, некој да сподели искуство дали ги имал слушано овие како се проаѓа?

На petrova89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    @Dream-Girl не сум слушала ниеден, затоа сега ќе земам 2. Кој ги држи овие двата предмети што си ги слушала?

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Здравје на мигранти е од проф. Тозија, многу е добра професорката, јас вовед и промоција кај неа полагав завршни и дека тоа супер поминав, кога видов изборен кај неа дека има, викам одма ќе си го земам. Стварно не згрешив. :D

А, за комуникации се одговорни од катедрата психологија што ни држеа. Доцент Бајрактаров ни држеше предавања ама мислам дека и некоја професорка Вујовиќ исто е одговорна за овој предмет, двајцата го држат предметот.

На petrova89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    Аа топ, тој здравје на мигранти сигурно ќе го земам, таа професорка највисоки оцени даваше кажуваа знам, сите викавме како не ни е она на наши групи. Јас бев Моме тим. :(
    За другиот ќе размислам. :wasntme:
    Фала на деталното објаснување.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    85
    Има некој информации за нуклеарна медицина за тсс
    Наслушнав дека Оливија заминала во пензија,кој е одговорен сега за тој предмет??