Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Јас би пробала и 2ката искрено, нема што да изгубиш можеш да добиеш само. Учи ден и ноќ и ќе стигнеш. Може ќе ти се погоди и кај добра професорка да полагаш. Освен ако немаш друг услов за бркање сесијава.

На petrova89, Dream-Girl и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  2. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Ако ти е учено, зошто да не пробаш, не е тешка двојката, не можеш да изгубиш ништо, искористи си ја шансата. :)

На petrova89 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Не губиме ништо и да паднеме сега анатомија 2ка (освен пари де :rofl:) така да ја мислам да си пробаш среќа/шанса. Ја ќе ја полагам, дај боже да пројдам практичен анатомија 1 прво секако, па и анатомија 2 ќе полагам, што сака нека биде. :)

На petrova89 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.921
    Допаѓања:
    6.755
    Полагај, може и ќе положиш, па ќе си заштедиш ем пари, ем ќе си anatomy free до октомври (ова најголема мотивација). А и да паднеш ништо страшно, ќе си ја положиш постепено на колоквиуми.
    Верувам дека имате учено и ти и Дрим, затоа ве охрабрувам двете да се појавите и следно полагање анатомија да ви биде следен семестар со тројка.

На petrova89, Lollipop_123, ElenaOfRivendell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.980
    За полагањево испити , иако не сум на ОМ ви препорачувам да одите секогаш. Кај нас на хистологија , анатомија колеги што учеа а од страв дека не доучиле или дека нема да достигнат не дојдоа и ете сега се каат пошто супер пројдовме. Иако ОМ е друга приказна сепак може ќе имате и малку среќа и добро расположен проф. а и секако нема што да се изгуби и да се падне бар ќе знаеш "каде ти се дупките и следен пат ќе ги пополниш". Пробајте си ја среќата макар и да паднете нема да е за џабе a макар и да биде со интензивно учење на крај ќе се исплати :)

Последна измена: 15 јануари 2021
    На lels1, ElenaOfRivendell, Lollipop_123 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Пробај си среќа, нема што да изгубиш. Кога најмалце се надеваш работите добро завршуваат ;) Со среќа и за кецот и за двојката :l:

7. Ashokatano

Ashokatano Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Zdravo decki :)) aj ako moze sovet nekoj za anatomija 1 prakticen na sto da obrnam vnimanie povekje? Dali prasuvaat pripoi na muskuli, granki zavrsni na nerven splet vo detali? Ili samo opsto za regiite? Nekoi prasanja na koi sto se sekjavate itn fala vi ♡♡♡

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    14.623
    Читав наназад страни, дека ако паднете година се осеќате тажно, потценето, неубав третман од колеги, професори и ме враќате на времето... И јас имам изгубено две години на имунологија само. Ете не знам што беше проблемот, дали се изгубив тогаш, дали не знаев како да научам, склоп на околности во тој период и бидна што бидна. Само едно сакам да знаете, никогаш да не се потценувате себе(доколку на крај стварно со знаење положите, секако) не сум дозволила ниту професор, ниту колега да ме потцени. Јас си знам дека ако имуно сум се мачела 10пати, не значи дека сум глупава, понеинтелигентна од останатите и сл. .... 80%од колегите знаеме се со врски, така да секогаш знајте си го местото, своите вредности(реални секако) и бидете со самодоверба(која не трба да прерасне во ароганција). Моментално ете спремам за полагање лиценца и пак ми се мотаат мислите, ех ќе завршев порано, каснам, колку време помина и сл. ... Ама во смисла дека сега би скаала надвор од факсот да имам други обврски завршено ама тоа е што е, секој во своето време. Со среќа на сите во сесијата:l:
    Само храбро, истрајно, учење и по чил:music:

На mira.mira, lolly2000, deadsunflower и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Ај некој што има полагано завршен усно статистика да ни пише. @Waverly Raven maybe?
    Ни пратија едни испитни прашања, дали само нив ако ги спремаме се положува? Онака лабаво го пријавив да го полагам, не дека нешто многу му се замарам на предметов ама секој совет е добредојден, може па и ќе се положи и тоа сесијава, надежта последна умира... :lol:

На jov125, lels1 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.921
    Допаѓања:
    6.755
    Припои многу ретко, а гранки на артерии, нерви, инервација може да прашаат, не одат во детали.

На Ashokatano и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  11. Ashokatano

Ashokatano Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Fala ti ♡♡♡♡

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    91
    Здраво, дали знае некој како оди процесот за отпишување од факултет, дали може да се отпишам на сред испитна сесија??

13. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Мислам дека можеш кога сакаш да се отпишеш.

На Soyuq му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.980
    Некој случајно да не знае кога се плаќа втората рата од летниот семестар , сега крај на јануари или како ?
    И дали се плаќа и ИКСА и тие др. глупости или?

15. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    91
    Знаеш како оди процесот? Мислам дека се пополнува молба но незнам каде да ја најдам, и на која сметка се уплаќа 1000 денари за отпишување

16. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Кај се наоѓа биостатистика катедрата

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Кај сојуз, кај што имавме вежби англиски :)

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.381
    Имаа пишано во групата дека кај сојуз била, каде што држевме вежби вовед во медицина.

19. Lollipop_123

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    На сметката од факултетот, таа што е за уверенија,испис,молби и прашај во студентски цела постапка

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Можеш кога сакаш, кога бев за потврда во ноември едно девојче пред мене се отпишуваше, значи може кога ти сакаш.
    Ваљда иде со молба и нешто да платиш за да си земеш документи или у мирување да го ставиш факсот...
    Најдобро е да прашаш или на меил на одговорниот за студентски или директ таму да ги замараш и да ти објаснат.