И јас ја начекав гужвата и чекав 2 саати.. После поените на луѓето што ги слушав од страна, ептен страв ме фати за моите 96 Сепак тоа дека имало многу луѓе мислам дека не е загрижувачко, бидејќи јас бев речиси на крајот од редот, а предадов документи 76та. Делуваше дека има многу луѓе оти бавно работеа, па така бавно се движеше и редот. Незнам денес како било со гужва, се пријавуваше некој сега?
Bidejki sega kje pocnam prva godina vo srednoto medicinsko učilište vo Skopje, smer medicinska sestra,i planiram na medicinski fakultet da se zapisam.znam deka e rano za edna vakva odluka ama uste od mala go sakav ova,osven kako medicinsko lice ne se gledam na drug način vo idnina.sakam da prasam kolku godini e medicinskiot fakultet vo Skopje,i dali od prva godina se nasocuvas za kakov doktor kje ucis ili?deka sega za sega jas sakam hirurg(nevrolog) ili anesteziolog.pozz
Прво треба да завршиш општа медицина од 6 години, а потоа зависи од специјализацијата дополнителни 5 години.
Prijavni listovi od fakultetska knizara I tie se poskapi okolu 100 den mislam. A indeks I legitimacoja lani delel faksot, valjda I ovaa, ako ne ni davaat, indeksot u fakultetskata knizara e 450 den
Невролог не е хирург.Неврологија и неврохиругија се две различни гранки. Инаку незнам дали можеш да бираш специјализација или државата те насочува онаму каде што нема кадар.
Државата секоја година произнесува листи со дефицитарни гранки, односно онаму каде што има слободни места.Секој си аплицира за она што е заинтересиран.За тоа дека неврологија и неврохирургија се две различни гранки точно
Знам еве скоро имав таква листа во раце каде најмногу се бараа гинеколози Конкретно во нашиот град догодина околу 4-5 гинеколози ке одат во пензија.Хирурзи има за извоз.Ама затоа едвај има еден пулмолог,еден пнеумофтизиолог,само 2 ортопеда...
Ова е за сите оние кои сакаат да видат дали се примени, но ги мрзело да го сортираат списокот.Со среќа.